Kongress i Göteborg

Göteborg grundades 1621 och är idag Sveriges näst största tätort med 570 000 invånare. Beläget vid Göta Älvs mynning på den svenska västkusten är Göteborgs hamn Skandinaviens största med ett årligt inflöde av gods på nästan 40 miljoner ton.

I Göteborg, som är en etablerad studentstad, finns två högskolor, Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs Universitet med ca 50 000 elever.

Under årens gång har Göteborg blivit en mångkulturell miljö som berikats av människor från alla delar av världen. Här kombineras storstadens puls med en varm gemytlig atmosfär.

Göteborg och dess invånare har under manga år varit engagerade i frågor relaterade till miljö, hållbar utveckling och en hållbar framtid.

Med 80 direktflyg till ungefär 65 europeiska destinationer är staden lätt att nå från hela världen. Det är också lätt att ta sig runt. Upptäck staden till fots, på en hyrcykel eller på spårvagnen som går hela vägen ut i Skärgården.

I Göteborg kombineras småstadens charm med storstadens puls. En helt ny mötesupplevelse väntar! 

Välkommen till Göteborg!

Kapacitet

Förteckning över stadens största möteslokaler:

Anläggning Max biosittn Max skolsittn
Clarion Hotel Post 1050p 670p
Chalmers Conference Centre 449p 60p
Lindholmen Conference Centre 600p 70p
Svenska Mässan 1500p 320p
Radisson Blu 500p 210p
Elite Park Avenue 700p 500p
Scandic Rubinen 180p 120p
Scandic Opalen 230p 130p

 

 

 

 

 

Boende

Förteckning över centralt belägna hotell.

Hotell Antal rum Antal bäddar
Clarion Hotel Post 499 750
Hotel Gothia Towers 1200  
Elite Park Avenue 311 619
Scandic Rubinen 289 611
Scandic Opalen 353 763
Radisson Blu 350 900
Quality Hotel Panorama 339 493
Comfort Hotel Göteborg 289 731

 

 

 

Mottagning och Bankett

Förslag på några anläggningar med bankett och/eller mingelkapacitet.

Anläggning Bankett
Kajskjul 8 750p
Eriksbergshallen 1500p
Skaldjurskryssning 90-400p
Dockyard 400p
Världskulturmuseet 300p (1000 stående)
Trägår’n 400p
Auktionsverket
Kulturarena
280p

 

Lokalt mervärde

Göteborg har under årens gång blivit en mångkulturell miljö som berikats av människor från alla delar av världen. Här kombineras storstadens puls med en varm gemytlig atmosfär. Det finns många aktiva musikscener i Göteborg; Konserthuset och Operan är de mest kända och erbjuder teatrar, musikaler, popkonserter och operor.

Göteborg är ledande inom hållbara möten i Norden. Hela staden arbetar fokuserat med frågor som rör hållbarhet, miljön och klimatet och som mötesdestination är vi stolta över vår plats i toppen av ICCA:s Scandinavian Destinations Sustainability Index.

Med reguljära direktflyg från ca 65 europeiska destinationer är staden lätt att nå från hela världen. Det är också lätt att ta sig runt. Göteborg är perfekt att cykla och gå i och här är nära till allt; restauranger, venues, hotell och allt som delegaterna behöver. Vi har också Europas största integrerade mötesplats, Svenska Mässan och Gothia Towers. Du kan enkelt ta dig med spårvagn till skärgården. Bohuskusten är ett av få kvarvarande stora naturområden. Missa inte att utforska de små charmiga fiskebyarna band tusentals öar, kobbar och skär utspridda längst kusten.

I centrala Göteborg finns ett överflöd av kultur och andra aktiviteter inom bekvämt gångavstånd. Karaktäristiska stadsdelar och gröna parker ligger bara ett stenkast från underhållning och attraktioner.
Detta möjliggör att få en glimt av staden även om schemat är tätt.

Fantastiska restauranger med flera stjärnor i Guide Rouge erbjuder mat från hela världen till rimliga priser. Den främsta kulinariska upplevelsen är de lokala skaldjuren; kräftor, hummer och ett stort utbud av fisk som anses vara bland den bästa i världen.

Tack vare foodtrucks som dyker upp runt om i staden har Göteborgs snabbmatsutbud blommat upp med mat från hela världen.

Gröna möten

Ekologisk hållbarhet är en av vår tids mest brännande frågor och något destinationen Göteborg arbetar fokuserat och målmedvetet med.

Landvetter Flygplats innehar den högsta nivån av miljöackreditering. Ungefär 65 procent av Göteborgs kollektivtrafik drivs med förnybar energi och i stort sett alla hotell är miljöcertifierade - vilket gör Göteborg till den grönaste hotellstaden i världen!

Göteborg är ”The most sustainable meeting destination in the world”, och har vunnit ICCAs Global Destination Sustainability Index både 2016 och 2017. För dig som mötesarrangör betyder detta miljöanpassad infrastruktur, miljöcertifierade hotell, klimatsmart logistik och mycket mer.

2015 utsågs Göteborg till Sveriges Klimatstad och har mottagit pris som Europas bästa miljöturism-destination. När mötesorganisationen ICCA listar hållbara mötesdestinationer i Skandinavien ligger Göteborg i topp.

Det här är bara några exempel på vad som gör Göteborg till en miljövänlig destination och en destination där det är enkelt för dig som besökare att ta miljöansvar. Vill du bo, resa och äta hållbart finns det massor att välja på.

Göteborg är en grön stad, särskilt med tanke på närheten till skog och parker, men också tack vare korta avstånd i staden. Göteborg är en liten storstad där det mesta ligger på gångavstånd.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.