Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Kongress i Karlstad

I Karlstad finns en lång tradition av att mötas, då staden har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden. Staden som förknippas med sol, värme och gästvänlighet är idag en av de mest välrenommerade mötesdestinationer i Skandinavien. Med sitt strategiska läge mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo har Karlstad utvecklats till en naturlig knutpunkt för nordiska möten. Jämfört med städer av liknande storlek i Sverige erbjuder Karlstad större hotellkapacitet, och det till ett pris som är lägre än riksgenomsnittet

Karlstads universitet, med ca 16 000 studenter, är ett av de yngsta universiteten som har befäst sin ställning som ett nytänkande lärosäte. Det nära samspelet mellan forskning, utbildning och samverkan med det omgivande samhället präglar hela dess verksamhet.

Ett antal affärskluster inom bland annat IT, pappers- och massaindustrin, stål och verkstad och förpackningsdesign är centrala i regionen.

År 2008 diplomerades Karlstad till Fairtrade City och 2011 dessutom utsedd till Sveriges Fairtrade-huvudstad. Europas första stationära tankanläggning för bioflygbränsle finns på Karlstad Airport  

Kapacitet

Förteckning över stadens största möteslokaler.

Anläggning

Max biosittn.

Bankett

Karlstad CCC

1604

1200

Nöjesfabriken

550

480

Löfbergs Arena

6000

1500

BW Gustaf Fröding

415

210

Karlstad Universitet

585

300

Wermland Opera

400

70

Scala Teatern

409

-

Elite Stadshotellet

250

150

Boende

Förteckning över centralt belägna hotell.

Hotell

Antal rum

 

Antal bäddar

Scandic Winn

199

 

500

Scandic City

145

 

306

Scandic Klarälven

143

 

357

Elite Stadshotellet

138

 

246

Clarion Hotel Plaza

131

 

239

Clarion Collection Hotel Bilan

68

 

122

Clarion Collection Hotel Drott

85

 

134

Good Morning Hotel Karlstad

61

 

139

Hotel Savoy

80

 

119

First Hotel River C

49

 

89

Mottagning och Bankett

Förslag på några anläggningar med bankett och/eller mingelkapacitet.

Anläggning

Bankett

Karlstad CCC

1200

Nöjesfabriken

480

Löfbergs Arena

1500

Karlstads Universitet

300

Lokalt mervärde

Sedan 1700 talet förknippas Karlstad med solen, detta tack vare Eva-Lisa Holtz. Hon var en glad och trevlig servitris som genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev vida känd under namnet Sola i Karlstad. Idag står hon staty vid Klarälvens strand. Sola har, tillsammans med den glada sol som Lasse Sandberg ritat och som Karlstads kommun använder som logotyp, befäst Karlstad som hela Sveriges solstad.

I Karlstad är alltid vattnet närvarande. Någon del av Klarälvens, som är en av Europas längsta floder, alla älvgrenar finns nästan alltid utanför fönstret. Sommartid kan man till och med åka buss på vattnet.

I Värmland och Karlstad är kulturen en del av vardagen. Med en levande berättartradition och stark skaparkraft finns det mycket att upptäcka och uppleva. Wermland Opera bjuder på opera och musikaler i världsklass. Sandgrund Lars Lerin är hemvisst för en av Skandinaviens främsta akvarellkonstnärer. Detta tillsammans med små gallerier, teatrar och hantverksbutiker gör att staden lever upp till arvet från bland andra Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Selma Lagerlöf.

Karlstad är även en stor evenemangsstad. På sommaren arrangeras bland annat musikfestivalerna Putte i parken och The Island Festival. Friidrottsgalan Karlstad Grand Prix och WRC Rally Sweden är två årligen återkommande stora idrottsevenemang.

Gröna möten

Karlstad är sedan 2008 Fairtrade City-diplomerad. År 2011 fick även staden utnämningen Sveriges (första) Fairtrade City-huvudstad. Karlstad Airport är den första flygplatsen i Europa med en stationär tankanläggning för bioflygbränsle. Idag erbjuder staden ca 250 km cykel- och gångvägar. Alla stadsbussar drivs med biogas.

Kommunen har som mål att klimatpåverkan från energi- och transportsektorn ska minska med 25 procent mellan 2008 och 2020.

I slutet av 2016 är samtliga av staden hotell miljöcertifierade. Karlstad Congress Culture Center är Svanenmärkt.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.