Aktuell information ang. Coronaviruset

Aktuell information ang. Coronaviruset

Aktuell information

med anledning av det nya Coronaviruset,
för dig som reser i tjänsten

Informationen nedan är uppdaterad 2020-04-03 kl. 16.15*

Kontakta Resia Företag


Förlängd avrådan från resor till alla länder
UD beslutade den 14 mars 2020 att avråda från icke nödvändiga resor till alla länder den närmaste månaden. Den 3 april förlängde UD avrådan som nu gäller fram till den 15 juni.

Läs mer om UD:s reseinformation


Aktuell trafikinformation från flygbolag

Läs mer genom att klicka på länkarna för aktuellt flygbolag:


Information från UD

Hongkong utfärdar inreseförbud
Från och med den 25 mars har Hongkong inreseförbud för alla resenärer som inte är bosatta i Hongkong. Inreseförbudet gäller inte resenärer från Fastlandskina, Macao eller Taiwan. 

Spanien utfärdar två veckors karantän
Från och med den 16 mars har spanska myndigheter utlyst en två veckor lång karantän. Spaniens gränser och flygplatser är fortsatt öppna och hemresor genomförs just nu som planerat, men det kan komma att förändras.

Tyskland utfärdar inreseförbud från högriskländer
Den 16 mars 2020 stängde Tyskland sina gränser mot Frankrike, Österrike och Schweiz.

Norge utfärdar inreseförbud
Den 16 mars 2020 stängde Norge sina gränser för utländska medborgare. Svenska resenärer som reser ut från Oslo kommer att bli påverkade då de inte får resa över gränsen. Resenärer som transfererar via Oslo påverkas inte.

Polen utfärdar inreseförbud
Den 15 mars 2020 stängde Polen sina gränser för utländska medborgare.

Danmark utfärdar inreseförbud
Den 14 mars 2020 stängde Danmark sina gränser för utländska medborgare. Enligt den danska regeringen så kommer svenskar som landar på danska flygplatser att få landa förutsatt att de ska vidare till Sverige. Svenska resenärer som reser ut från Kastrup kommer att bli påverkade då de inte får resa över gränsen. Resenärer som transfererar via Kastrup påverkas inte. Reserådet gäller i nuläget tom 13/4.

UD avråder från resor till alla länder
UD beslutade den 14 mars 2020 att avråda från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller en månad fram till den 14 april.

Tjeckien utfärdar inreseförbud från högriskländer, däribland Sverige
Tjeckien förklarade den 12 mars 2020 ett 30 dagars undantagstillstånd och har stoppat inresor för alla utländska medborgare från vad de kallar högriskländer, däribland Sverige. Tjeckiska medborgare och utländska medborgare med uppehållstillstånd i Tjeckien är undantagna.

USA utfärdar inreseförbud från Europa och Schengenområdet
USA införde inreseförbud från och med fredagen 13 mars 2020 för resenärer från Schengenområdet. Inreseförbudet gäller i 30 dagar. 

* Vi vill uppmärksamma dig på att det alltid är resenärens ansvar att hålla sig uppdaterad om rådande reseråd, krav på intyg, pass, visum och övriga viseringar dit denne skall resa.

Läs mer om UD:s reseinformation

Vi finns här för dig

Resia Företag följer noga UD:s rekommendationer, Folkhälsomyndigheten och branschorganisationers uppdateringar, och vi finns här om du behöver rådgivning kring kommande resande. Vi lägger just nu mycket tid på att ge alla våra kunder råd och information samt hjälper till med av- och ombokningar där det behövs. ”Tillsammans” är ett nyckelord när det kommer till att hitta de bästa lösningarna i dagens utmanande situation. 

Svarstider på telefon och mail
Med anledning av situationen så har vi ibland något längre svarstider på telefon och mail. Vi kontaktar alla kunder vars resa är påverkad och prioriterar dem med snar avresa. 

Tack för er förståelse!

Kontakta ditt Resia-kontor

 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.