"Med Resias affärsreseportal bokar våra medarbetare resorna på egen hand, men slipper all administration"

Lars Aabol, Vd Enfo

Fokuserar på kärnverksamheten istället för att administrera

IT-konsulterna Enfo tar hjälp av Resia när företaget bokar affärsresor. Enligt Lars Aabol, vd, ger tjänsten möjlighet för medarbetarna att fokusera på kärnverksamheten i stället för att tvingas administrera resorna.

Med bred verksamhet i både Sverige och Finland har Enfo, som hjälper kunderna att hitta nya digitala affärsmöjligheter, stora behov av affärsresor. Inom koncernen arbetar cirka 1 000 anställda i båda länderna.
– Det medför att vi gör ett stort antal resor varje dag, såväl till kunder inom länderna som mellan våra kontor i Sverige och Finland. Vi hade ett stort behov av ett samlat grepp kring vårt resande, säger vd:n Lars Aabol.

Resias upplägg passade våra behov

Därför gjorde företaget för två år sedan en upphandling av affärsresorna. Efter en grundlig process med flera kandidater valdes Resia som partner.
– Flera faktorer avgjorde, framförallt passade Resias upplägg våra behov. De finns på de orter vi bedriver verksamhet på, vilket gör att vi kan få ett personligt bemötande. Resia har också ett antal verktyg som gör att vi effektivt kan hantera vårt resande, appar om man snabbt ska resa ”on the fly” och behöver man ringa är de väldigt serviceminded.

Optimerad bokningsportal

Främst använder medarbetarna sig av Resias affärsreseportal, som är optimerad utifrån Enfos behov och resepolicy. Medarbetarna bokar resorna på egen hand, men slipper all administration:
– Det gör att våra anställda kan fokusera på kärnverksamheten, annars tar det massor av tid att surfa runt på de olika portalerna som finns.

Vad skulle du vilja säga till företag som ännu inte har en egen affärsresebyrå?
– Titta på vad det innebär för medarbetarna att sköta allt själva. Hur lång tid tar det att hantera varje ärende? Det är också förenat med en kostnad i tid, som hade kunnat läggas på annat. Har man en resepolicy bör den också avspeglas i hur medarbetarna reser.

Eftersom Enfo är en del av Great Place To Work, som listar landets bästa arbetsplatser, läggs också stort fokus på medarbetarnas välbefinnande. Dit räknas resor i tjänsten.
– Vi som arbetsgivare anser att vi är skyldiga att veta var våra anställda är, framförallt med tanke på hotbilder och annat. Tack vare Resia hålls den delen ihop via en central punkt, all info finns bara ett samtal bort.

Så hjälper Resia dig som ansvarig för företagets resor, läs mer här.Kontakta oss så berättar vi mer

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.