Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Hamburg

En grönare konferens i arkitekturens stad

Hamburg är den perfekta destinationen för konferensresan. Särskilt för er som söker ett mer hållbart konferensresemål, då Hamburg, liksom övriga Tyskland, satsar allt mer på grönare konferenser. Förutom att många hotell sätter hållbarhetsarbete högt har även många aktiviteter fokus på miljö och hållbarhet.

Staden erbjuder allt från modern arkitektur till roligt nöjesliv. Shoppingen är superb och restaurangerna håller hög klass. Dessutom finns det gott om gröna oaser mitt i centrum! Det är alltid nära till vattnet i Hamburg där staden ligger vid floden Elbes utlopp. Hamburg stoltserar med Europas tredje största hamn, som också är en viktig kryssningshamn. Staden präglas av kanaler och även av sjön Alster som ligger i centrum. Mycket vatten innebär många broar och det finns nära 2500 stycken. Det är fler än vad Venedig och Amsterdam har – tillsammans!

I Hamburg byggs det ständigt nytt. Områdena Hafencity och Speicherstadt – ett gammalt hamnkvarter och den före detta frihamnen – har byggts om till nya bostads- och affärskvarter, vars arkitektur imponerar. Konserthuset ”Elbphilharmonie” är Hamburgs nya sevärdhet och ett av världens mest moderna konserthus. Den unika konstruktionen av glas, stål och tegel är ett utmärkt exempel på modern arkitektur. Konserthuset är dessutom det nya blickfånget i Hamburgs skyline!

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Beställ en kostnadsfri offert

Hamburg-454956427_624x395.jpg

 

Boende i Hamburg

Mövenpick Hotel Hamburg  ****+

Hotellet är Green Globe Certifierat, vilket är den högsta standarden för hållbarhet över hela världen. Hållbarhetsarbetet är högt prioriterat, mer om detta längre ned i texten.

Det fyrstjärniga hotellet ligger i ett före detta vattentorn i en grön park i det trendiga området StemSchanze. Det är till de här hippa kvarteren lokalbefolkningen beger sig för att ta en kaffe eller öl i sällskap av hipsters och studenter. Här finns också butiker som säljer allt från smycken till konst och inredning.

Mövenpick Hotel Hamburg erbjuder 226 rum och 13 mötesrum. På de 570 kvadratmetrarna finns plats för upp till 200 personer. Det största rummet ”Tessin” är beläget i den tillbyggda glasdelen och erbjuder panoramautsikt över parken.

Hotellet har ett spautrymme med både bastu och gym. Här finns dessutom en trevlig restaurang med öppet kök och trevlig terrass. Hotellets bar ”Cave” är belägen i de historiska källarvalven.

Inredningen på hotellet består av den typiska tegelstenen varvad med detaljer av glas och stål. Det ger ett coolt, annorlunda och mysigt hotell. Rummen är moderna och eleganta och materialvalen håller rakt igenom hög klass.

Hållbarhet:

Mövenpick Hotels hållbarhetsarbete prioriteras högt. Arbetet har delats in i tre områden:

1. Social sustainability. Det här innebär att hotellet stödjer välgörenhet, lokala föreningar och skolor. Hotellet handlar även i möjligaste mån lokala varor.

2. Employer sustainability. Som arbetsgivare erbjuder hotellet utvecklingsmöjligheter för samtliga medarbetare och utbildning i hållbarhetsfrågor hålls fortlöpande. Människor med funktionsvariationer inkluderas och välkomnas.

3. Environmental sustainability. Hotellet använder ekologiska rengöringsmedel, verkar för att minimera CO2-utsläpp samt minska vattenförbrukning, De arbetar även aktivt för att optimera sin energiförbrukning samt med waste management.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

Programförslag

Dag 1

Om ni åker direkttåg från Köpenhamn tar resan fem timmar och tåget ankommer till Hamburg på eftermiddagen. Det finns även möjlighet till nattåg för den som önskar, och då tar resan sju timmar.

Vid ankomst hälsas ni välkomna av svensktalande guide som tar er till hotellet där ni checkar in.

Efter incheckning får ni promenera till ett populärt ölbryggeri alldeles nära hotellet. Det blir en trevlig och lättsam början på vistelsen där ni får bekanta er med bryggerihantverket. Bryggeriet Ratsherren tillverkar smakfulla sorter av craft beer och pils. Under guidningen kommer ni att få veta hemligheterna bakom både bryggprocessen och hur modern öl bryggs. Efter turen får ni självklart provsmaka. Kanske hittar ni er personliga favorit direkt?

Precis bredvid bryggeriet ligger restaurangen ”Altes Mädchen” (gamla flickan). Restaurangen är modern med cool inredning i stål och trä. Mitt i restaurangen ligger en stor öppen bar som serverar den lokala ölen från bryggeriet intill. För den som föredrar annan öl finns även ett brett utbud av internationell specialöl. Restaurangen serverar modern husmanskost med ekologiska och lokala råvaror. Vi rekommenderar att ni startar middagen med en ”Brauhaus Platte”. Det är en dignande bricka med ekologisk ölskinka (!), olika sorters korv och ost från en lokal gård. Till detta serveras en massa tillbehör och den perfekt matchade ölen.

Några timmar senare återvänder ni till hotellet påfyllda med både ny kunskap och kulinariska läckerheter.

Dag 2

Ni inleder dagen med en god och fräsch frukost på hotellet. Därefter konfererar ni på hotellet fram till lunchen, som serveras på hotellet.

Efter lunch är det dags att upptäcka mer av Hamburg! Ni ger er ut på en tre timmars guidad cykelsightseeing genom stadens centrala delar. Hamburg är en trevlig stad att cykla i och med cykel och engelsktalande guide kommer man åt pärlor som många andra turister inte kommer åt. Guiderna visar gärna upp sina smultronställen.  Första anhalten på cykelturen är det pampiga stadshuset och ni cyklare sedan vidare längs kanalerna till sjön Alster mitt i centrum. Därefter fortsätter turen till historiska ”Speicherstadt” som är ett byggnadsminnesskyddat lagerhuskomplex sedan 1888. Cykelsightseeingen avslutas vid ”Landungsbrücken” där ni njuter av en underbar utsikt över hamnen.

Den här kvällen bjuds en god middag på restaurangen ”Witwenball”. Alldeles nära hotellet ligger denna unika restaurang. Stilen är både speciell och lyxig, exempelvis är det första ni möts av en maffig bardisk tillverkad av marmor. Köket serverar internationella rätter av hög kvalitet med stort fokus på lokala råvaror och säsongsbetonade menyer. Maten matchas på ett ypperligt sätt med rätt vin från restaurangens imponerande utbud av både nationella och internationella viner.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Efter frukost är det konferens på hotellet som avslutas med lunch.

Den här eftermiddagen ger ni er ut på en kanottur, ett både trevlig och miljövänligt sätt att upptäcka staden. Kanoten gör att vi kan nå de vackra kanalerna runt sjön Alster. Kanotturen finns i två varianter. Antingen väljer ni att paddla och njuta av naturen och de många vackra villor direkt vid vattenbrynet. Eller så lägger ni upp det t som en tävling där deltagarna med hjälp av GPS och kartor får lösa olika uppgifter och gåtor längs turen – teamet som är snabbast vinner!

Efter den fysiska ansträngningen blir det gott med middag. Den här kvällen äger den rum på restaurangen Carls an der Elbphilharmoni. Restaurangen ligger precis bredvid det imponerande konserthuset och har en underbar utsikt över hamnen. Här får ni uppleva fransk charm i Hamburg! Restaurangen har en elegant stil som påminner om ett franskt brasserie – av hög kvalitet. Menyerna är anpassade till rådande säsong och kökschefen lägger stor vikt på högkvalitativa, närodlade råvaror. Ni får njuta av god mat, ett gott glas vin och den härliga vyn!

Dag 4

Vi inleder dagen med att avnjuta en stillsam frukost. Därefter checkar vi ut från hotellet och beger oss till tågstationen. På vägen hemåt har vi gott om tid att summera våra nya upplevelser och intryck från härliga Hamburg.

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

iPad Eco Tour
Det här är ett spännande sätt att upptäcka staden med fokus på hållbarhet är en så kallad  Eco-Tabtour. På denna digitala skattjakt står inte bara sightseeing i fokus, utan ni ska även lösa så kallade ”Trash Missions” och samla in så mycket plastsopor som möjligt. För de olika uppgifterna samlar teamen dessutom ”medvetenhetspoäng” –teamet med flest poäng vinner. På det här sättet skapas miljöhänsyn på ett lekfullt sätt. I anslutning till skattjakten finns även möjlighet att prata med experter om alternativa material till plast, återvinning etc.

Konserthuset Elbphilharmoni
Ingen arkitektonisk tur utan ett besök av Hamburgs nya stolthet: konserthuset Elbphilharmoni! Från den här unika visningsplattformen kommer ni att se Hamburg med andra ögon. Ni tar den 82 m långa rulltrappan till sjätte våningen på fundamentet till konserhuset. Redan här överraskar den fantastiska vyn! Men det blir ännu bättre, eftersom Plaza ligger ytterligare 37 meter högre upp. Där, på åttonde våningen, har ni en otrolig utsikt över Hamburg och hamnen. Medan ni blickar ut över staden får ni veta mer om Elbphilharmonin och stadens höjdpunkter. Under den guidade Plaza-turen får ni veta bakgrunden till byggnadens historia, konstruktion och struktur.

Hafen City
En promenad tillsammans med en guide i Hamburgs nya stadsdel HafenCity med Elbphilharmonin är ett måste. Vi går till fots längs floden Elbe och Hamburgs hamnkvarter. HafenCity, den nya stadsdelen i Hamburg, som uppstått sedan land från hamnen tagits till vara. Det är ett av Europas största byggprojekt de senaste decennierna och har fått enormt mycket uppmärksamhet. Ni har en guide med er under promenaden och ni kommer att få veta hur man lyckats förvandla denna förut bortglömda och outnyttjade del av staden till att bli ett nytt centrum. Ni kommer även får se spektakulär modern arkitektur som den nya Elbphilharmonin och området Speicherstadt som 2015 hamnade på Unescos världsarvslista.  Ni kommer även att få möjlighet att se exempel på hur Hamburg integrerat floden med staden så att stadens invånare kommer nära vattnet.

Reeperbahn
Ett besök i Hamburg är inte komplett utan en sväng till ett av Europas mest kända nöjesområden: Reeperbahn i stadsdelen St Pauli! Förr i tiden var det ett kvarter fyllt av hamnsarbetare, matroser och red light. Men idag är det framförallt en gata kantad av mängder av barer, klubbar och restauranger. Det var faktiskt här som bandet ”Beatles” hade sina första spelningar och blev världskända! Ni får lära känna stadsdelen på en guidad tur där St. Paulis nattvakt visar er sitt livliga kvarter. Med mycket humor, komik och sjömanscharm berättar han områdets historia. Turen tar sin början vid floden Elbes hamn och går längs den gamla, slitna "matrosrutten" till det omtalade Reeperbahn. Längs vägen underhåller guiden med många färgrika anekdoter om kvarteret. Han berättar bland annat om gatan "Große Freiheit" där många kända musikklubbar och diskotek håller till, "Spielbudenplatz" med dess talrika teatrar och även om Tysklands mest berömda polisstation, Davidswache. Här får ni höra de riktigt intressanta historierna om St. Pauli!

Beställ en kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.