Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Grönare konferens i Oslo

Oslo – Europas miljöhuvudstad 2019

År 2019 fick Oslo utmärkelsen ”European Green Capital 2019”. Det är ett pris som varje år, sedan 2010,  tilldelas en europeisk stad med mer än 100 000 invånare. Städerna granskas avseende miljöpolitik, luft- och vattenkvalitet, grön innovation, lokala transporter, biologisk mångfald och möjlighet till rekreation bland stadens invånare och besökare. Oslo rankades högst i åtta av totalt 12 kategorier och vann denna prestigefyllda utmärkelse som delas ut av Europeiska kommittén.

Är ni ett företag som kommit långt i ert hållbarhetsarbete, värdesätter och prioriterar klimatsmarta val i er vardag, också när det kommer till era konferenser och möten? Önskar ni en mer hållbar konferens, samtidigt som ni vill uppleva saker tillsammans som bidrar till samhörighet och skapar företagskultur? Då kan Oslo vara alternativet för er nästa konferens!

Med Olsofjorden på ena sidan och bergen på den andra ligger Oslo naturskönt inbäddat. Här är ni utomlands men ändå på lagom avstånd, dessutom med bra tåg/bussförbindelser från många delar av Sverige. Med snart 700 000 invånare växer staden snabbt. Samtidigt finns den gemytliga småstadskänslan kvar liksom närheten till både kultur, stadsliv, gastronomi och fantastiska naturupplevelser.  Det är enkelt att ta sig runt i staden till fots, på cykel eller med eldrivna och självkörande bussar.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Beställ en kostnadsfri offert

Oslo_Getty_624x395.jpg

 

Boende i Oslo

Scandic Vulkan ****

Svanenmärkta Scandic Vulkan ligger centralt i det spännande området Vulkan vid floden Akerselva, nära Grünerløkka. Vägg i vägg ligger Mathallen, ett mecka för dig som är intresserad av mat och dryck. Här finns över 30 olika matställen som alla fokuserar på att använda förstklassiga ingredienser från både Norge och andra länder. Oslo centrum når du till fots på ca 15 minuter och följer du älven Akerselva norrut kommer du snart hamna i den mer lantliga miljön i Maridalen.

Scandic Vulcan Hotel har 149 rum samt 6 konferensrum med kapacitet för upp till 150 personer. Alla mötesrum har naturligt dagsljus, modern teknisk utrustning och utmärkt ventilation. Mötesrummen är utrustade med wifi, ett slingsystem, projektorer och audiovisuell utrustning. För större evenemang finns även Vulkan Arena, som ligger bredvid Scandic Vulkan.

I restaurang Ristorante Ferro erbjuds hotellets gäster en genuin italiensk upplevelse. För den som vill träna så finns ett modernt gym för styrke- och konditionsträning. Det finns också möjlighet att låna en cykel från receptionen och lära känna omgivningarna eller gå på tur i skogsområdet Nordmarka.

Clarion Hotel The HUB ****

Med bästa läge mitt i Oslo centrum och Oslo Centralstation som närmsta granne, är Clarion Hotel The Hub perfekt som utgångspunkt för att upptäcka Oslo. Hotellet är ett spektakulärt hotell som ger  spännande matupplevelser med lokal förankring.

Clarion Hotel The Hub’s mål är att utmärka sig som förespråkare för hållbarhet och miljöbesparing. Hotellet ska vara en miljöriktig och inspirerande arena både för Oslobor, turister och konferensgäster. På toppen av Clarion Hotel The Hub förbereds det nu för en stor takåker som kommer erbjuda sina gäster närodlade råvaror och gröna upplevelser. Med GrowHub testas ett helt nytt sätt att odla mat i staden, både hållbart och ekonomiskt.

Hotellet har 810 rum och 22 konferenslokaler med kapacitet för upp till 1100 sittande gäster.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

Programförslag

Dag 1

Ni ankommer till Oslo med tåg eller buss. Vår guide möter upp för en kort promenad till hotellet. Alternativt (beroende på hotellval) åker ni till hotellet med en av Oslos bussar som körs på fossilfritt hydrogenbränsle.

Konferensen inleds med en vegetarisk lunch på hotellet.

Efter en eftermiddag med konferens behöver kroppen både frisk luft och rörelse. Vår guide möter upp på hotellet och går igenom eftermiddagens aktivitet som är både energisk och varierande. Ni tar er runt i närområdet för att lösa olika uppdrag som ni får via en läsplatta. Det kan vara allt från faktafrågor, gåtor och fotouppdrag till något ni ska hitta på och utföra i området. Det här är ett intressant och uppskattat sätt att lära känna Oslo bättre.

Aktiviteten kommer slutligen att visa vägen till kvällens restaurang där ni kommer att avnjuta en härlig middag med fokus på närproducerat och ekologiskt.  Fisk- och skaldjursrestaurangen Tjuvholmen Sjömagasin välkomnar med ett fantastiskt läge vid vattnet. Restaurangen har ett innovativt kök och här serveras norsk fisk när den är som bäst. Menyerna är välkomponerade och utgår från säsongsbetonade och riktigt bra råvaror. På vintern, när vattnet är som kallast, serveras fantastiska skaldjur. På sommaren, när solen är som varmast, komponeras rätter med solmogna bär.

Dag 2

Efter en god natts sömn vaknar ni upp och avnjuter en härlig frukostbuffé på hotellet. Därefter möter ni upp guider i lobbyn. Den här dagen ska ni ut i naturen och gå på tur, precis som lokalbefolkningen. Dessutom är ett walk and talk-pass inlagt i turen - för att förena nytta med nöje! Att tänka utanför boxen och diskutera strategier, lösa problem och göra grupparbeten under rörelse, i frisk luft och vacker natur frigör tankarna. Perfekta förutsättningar för inspiration och kreativitet!

Ni tar trikken upp till Oslos omgivande berg. Trikken börjar på havsnivå och tar er upp till ungefär 500 meter över havet. Ni kommer sedan att vandra genom Nordmarka, som är Europas största urbana skog. Det är ett område med varierad bebyggelse, insprängda små sjöar med rent och klart vatten och vackra utsiktsplatser. Framåt lunch gör ni ett stopp för en picknick-lunch på en plats med fantastisk utsikt över både stad och skog. Ni kommer också att passera Oslos nästs största sjö Songsvann. Kanske är det någon i sällskapet som vågar sig på ett dopp?

På kvällen äter ni middag på Vippa. Det är en ”food court” vid Oslofjordens kant, inhyst i en lokal som tidigare användes för att lagra varor från hela världen. Idag rymmer lokalen ett dussintal ”food courts” med fokus på mångfald och hållbarhet och en variation av smaker från många delar av världen.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Ni vaknar upp fulla med energi efter gårdagens långa utevistelse och äter en härlig frukost innan ni får summera och redovisa resultatet av gårdagens arbete. Ni avslutar förmiddagens konferens med lunch på hotellet. Därefter ger ni ut på cykel och upptäcker Oslos mer okända delar. Den här dagen ger möjlighet att upptäcka det alternativa Oslo som bjuder på gatukonst, hippa cafeer, oväntade vattenfall och magiskt god mat. Under tre timmar cyklar ni längs med Akerselva och stannar till vid Mathallen, som är Oslos omtyckta matscen. En stund senare fascineras ni av det forsande vattenfallet som ligger mitt i stan, endast några kvarter från trendiga Grünerlökka.

Middag den här kvällen serveras på Restaurant Rest. På norska är “Rest.” inte bara en förkortning för restaurang eller en synonym till en trevlig paus. "Rest." betyder vad som finns kvar. Idag är det som blir över vid tillagning en stor utmaning i västerländsk livsmedelsindustri och konsumtion. Det väcker såväl moraliska som miljömässiga frågor och begränsar oss att ta del av fantastiska smaker. Restaurang Rest’s ambition är att göra precis tvärtom, att istället ta tillvara på alla delar av råvarorna och erbjuda en alldeles särskild och uppvaknande typ av upplevelse.

Dag 4

Den här sista dagen får ni sovmorgon och lite tid på egen hand innan det är dags för att packa ihop och säga hej och tack till Oslo för denna gång.

Beroende på val av hotell så promenerar ni till tågstationen alternativt får transfer med buss som körs på fossilfritt bränsle.

Ni reser hemåt med tåg, alternativt buss från Oslo Centralstation.

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

Ö-luffa
Gör som Osloborna själva och upptäck mäktiga Oslofjorden med dess varierande små öar med båt! Ni vandrar i skogen utmed kusten på Gressholmen och besöker ett kloster från 1100-talet på Hovedöya, Därefter äter ni en picknick-lunch på en undangömd strand på Lindöya, som bland annat är känd för vackra promenadvägar genom den lilla byn med sina traditionella små trästugor i olika färger.

Kulinarisk guidad vandring
Det här är en genomarbetad aktivitet som ger er möjlighet att se och uppleva det äkta Oslo, utanför de traditionella turiststråken. Istället besöker ni platser där lokalbefolkningen hänger och umgås. Här är det möjligt att insupa stadens härliga och äkta atmosfär. Turen tar ca 4 timmar och inkluderar 7-8 stopp för att provsmaka lokala specialiteter.

Kajak
Samla ihop gänget och upplev Oslo från fjordperspektiv. En kul aktivitet och upplevelse som bjuder på harmoni och vackra vyer. Vi skräddarsyr programmet så att det passar just er grupp.

Dyna Fyr
För en unik start på konferensen kan vi rekommendera Dyna Fyr, mitt ute i Oslofjorden. Det blir en garanterat annorlunda upplevelse i denna lilla restaurang som ligger i en fyr från 1874. Menyerna är baserade på det bästa från havet och följer säsongens råvaror.

Restaurangen är inte öppen hela året utan slår upp portarna den 1 april och tar sedan emot gäster fram till jul. De har kapacitet att ta emot grupper på 20-40 personer. Båtturen ut till fyren tar ca 25 minuter från Tjuvholmen

Beställ kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.