Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Bergen

Konferera i magnifik omgivning

Bergen och dess omgivningar ger en perfekt inramning för en konferens. Staden har lyckats med konststycket att bevara sin småstadskänsla och kombinera den med en internationell atmosfär. Dessutom omges staden av en magnifik natur med både berg och fjordar. 

Här finns allt det som gör en stad värd att besöka. Förutom den vackra naturen erbjuder Bergen ett rikt kulturutbud, en intressant historia och ett spännande stadsliv. Men det mest unika är ändå stadens charm, något som måste upplevas på plats.

Njut av en promenad på de gamla kullerstensgatorna bland gamla trähus och smala gränder där människor har levt och verkat i århundraden. Hoppa sedan på Flöjbanan från centrum upp till toppen av berget Flöjen för en vidsträckt vy över staden, bergen och fjordarna. Så tjusigt att det förslår.

Beställ en kostnadsfri offert

Bryggen-i-Bergen_624x395.jpg

Boende i Bergen

Clarion Hotel Admiral****

Clarion Hotel Admiral är ett personligt hotell som ligger precis vid bryggan i hjärtat av Bergen. Hotellet har en underbar utsikt, både över medeltida Bryggen- som finns med på Unescos världsarvslista - och över den vackra viken Vågen. Med sitt centrala läge finns allt du behöver inom promenadavstånd. Det är bara två minuters promenad till fiskmarknaden och på sex minuter går du till Flöjbanan.

Alla de 210 hotellrummen har stora fönster och 50 av rummen stoltserar med utsikt över hamnen. Hotellet har sex stycken konferensrum och i den närliggande byggnaden, som nås via en glasbro, finns plats för 150 konferensgäster.

Clarion Hotel Admiral är en naturlig och omtyckt mötesplats. Både hotellets gäster och lokalbefolkning trivs omgivna av hotellets konst, musik och design. Hotellet är som ett andra vardagsrum där du uppmuntras till samtal och kan utbyta erfarenheter med övriga gäster. Varmt välkommen att mingla!

Programförslag

Dag 1

Från flygplatsen åker vi till en båttransfer som tar oss vidare till hotellet i Bergen. Ombord på båten serveras  baguetter med nyskalade räkor och ett immande kallt glas bubbel. Resan tar ungefär 1,5 timme och efter incheckning på hotellet har vi fri tid fram till middagen.

Första kvällen serveras middag på hotellets egen restaurang Kitchen & Table, vars upphovsman Marcus Samuelsson influeras av såväl det amerikanska som skandinaviska köket. Detta i kombination med lokala råvaror ger en magnifik och minnesvärd måltid.

Dag 2

Efter en god frukost är förmiddagen dedikerad vår egen konferens. Förmiddagsfika och lunch serveras på hotellet.

Under eftermiddagen ges möjlighet till en trevlig stadspromenad i Bergen. Tillsammans med vår lokala guide besöker vi nya sidor av staden men även välkända Bryggen. En stark rekommendation är att avsluta rundturen med den lokala och goda delikatessen skillingsbolle (kanelbulle).

Med ny energi i kroppen tar vi sedan linbanan Ulriksbanan till toppen av Ulriken, som med sina 643 meter över havet är det högsta berget i närheten av Bergen. Om vi känner oss  pigga kan vi ge oss ut på en lättare vandring. Annars bara lutar vi oss tillbaka, tar en selfie och njuter sedan av den fantastiska utsikten över Bergen, fjordarna och havet.

Inför kvällens middag träffas vi för en gemensam aperitif på Hotell Havnekontoret innan vi stiger ombord på båten för en tjugo minuters båttur till restaurang Cornelius. Det är en förstklassig skaldjursrestaurang idylliskt belägen på ön Holmen.  Att äta middag här är en helhetsupplevelse. Kökschefen låter väder, vind och råvaror influera och styra kvällens middag vilket gör att menyn skiljer sig åt från dag till dag.

Restaurangen har dessutom en imponerande vinkällare som huserar över 7000 olika viner. Här får vi hjälp med trevliga rekommendationer.

Programförslag

Dag 3

Efter en skön natts sömn träffas vi på frukost innan det är dags för en halvdagskonferens inklusive förmiddagsfika.  Lunch serveras i konferensdelen på hotellet.

Under eftermiddagen byter vi stillasittandet mot aktivitet! Pulsen höjs och våra muskler får jobba när vi ger oss ut på kajakpaddling. En buss hämtar oss på hotellet för vidare transport till aktiviteten. Tillsammans med vana guider paddlar vi i enastående vacker miljö och får uppleva Norges vackra fjordar på nära håll. Guiderna lotsar oss genom de sköna omgivningarna samtidigt som de delar ut värdefulla tips om paddlingsteknik.

Kvällen går i musikens tecken. Vi serveras först en god och välbehövlig middag på Edvard Grieg Troldhaugen Museum. När hungern är stillad får vi avnjuta en Edvard Grieg konsert i Troldsalen, en konsertsal som ligger precis bredvid Griegs villa. Uppfyllda av den vackra musiken och det vackra landskapet återvänder vi sedan till hotellet för vår skönhetssömn.

Dag 4

Vi låter oss väl smaka av hotellfrukosten innan bussen hämtar oss på hotellet. Därefter återstår 25 minuters transfer till flygplatsen och sedan hemfärd.

Tilläggsaktiviteter

För den friluftsintresserade går det att lägga till en längre vandring på Stoltzen och Floien. Stolzekleiven är världens brantaste bergskedja- och den ligger inom gångavstånd från hotellet! 

Den mer äventyrlige har möjlighet att prova på forsränning. Möjlighet till forsränning finns både på våren och sommaren.

Under vinterhalvåret finns det riktigt bra skidåkning, både utför och på längden  i Bergens närområde.

I Voss finns det ännu fler upplevelser. Förutom kajakpaddlingen går det att prova indoor skydiving eller paragliding. Eller lockar kulinariska upplevelser mer? Här finns till exempel traditionella lokala specialiteter att avnjuta i en traditionell bondgård från 1700-talet.

Ibland räcker det lilla. En varm rekommendation är att ta med lunch från hotellet och ordna en enkel picknick i bergen efter en skön vandring i egen takt.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.