Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Berlin

En konferensresa till coola Berlin är alltid rätt! Staden är som en spännande och levande historiebok. Berlin är en av Europas mest inflytelserika metropoler vad gäller politik och kultur. Bakom den pulserande och trendiga fasaden döljer sig en stad av kontraster där historia och nutid möts mot bakgrunden av politiska förändringar.

Berlin är också en metropol i snabb förändring, internationellt känd för sina festivaler, sitt pulserande uteliv, sin moderna arkitektur och sin nyskapande konstscen. Staden har stor dragningskraft på alla som uppskattar den liberala livsstilen, urbana mångfalden och den konstnärliga friheten. Över 180 olika nationaliteter lever i staden.

Den tidigare delningen i en väst- och en östdel har bidragit till att många stadsdelar fått sin egen unika karaktär, och var och en är väl värda ett besök. Här finns en uppsjö av sevärdheter och oändliga möjligheter till roliga aktiviteter och specialevents.

Berlin erbjuder ett stort utbud av hotell i olika stil och storlek, allt från fina boutiquehotell till stora konferenshotell med konferenskapacitet för över 1000 personer. Tack vare stadens kulturella mångfald har Berlin ett fantastiskt utbud av restauranger med kulinariska influenser från hela världen.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. 

Beställ en kostnadsfri offert

Boat_02_624x395.jpg

Boende

Crowne Plaza Berlin City Centre****+

Det här fina konferenshotellet ligger perfekt i Berlin West. Det kända varuhuset KaDeWe och boulevarden Kurfürstendamm med stora shoppingmöjligheter ligger i närheten. I hotellets närområde finns även ett stort urval av restauranger och caféer.

Konferenshotellet erbjuder 423 rum i olika kategorier. Här finns 13 konferensrum, där det största konferensrummet har kapacitet för över 400 mötesdeltagare. Det är ett full-service konferenshotell.

Eurostars Berlin****+

Ett fint och modernt businesshotell som ligger precis vid boulevarden Friedrichstrasse, den mesta shoppinggatan i Berlin Mitte. Hotellet ligger i närheten av floden Spree och har dessutom nära till flera restauranger och caféer. Viktiga sevärheter som Brandenburger Tor och Gendarmenmarkt ligger på gångavstånd från hotellet.

Byggnaden sticker ut tack vare dess imponerande glasfasad och den höga atriumgården ger naturligt ljus till hela hotellet.

Hotellet erbjuder 221 rymliga och modernt inredda rum samt 5 konferensrum. Det största konferensrummet har kapacitet för över 200 personer.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

Programförslag

Dag 1

Ni ankommer till flygplatsen vid klockan 10. Här möts ni upp på Meet & Greet av en svensktalande guide, som visar er till er busstransfer. Transfern till hotellet tar ca 30 minuter från flygplats Tegel och 60 minuter från flygplatsen Schönefeld. Ni får lämna ert bagage på hotellet och samlas för en "get together" med lunch.

Efter lunch är det dags att upptäcka det internationella Berlin från cykelsadeln. Ni får lära känna staden och dess kontinentala atmosfär på en guidad så kallad "snackcykelresa". Under ungefär 3,5 timmes tid får ni uppleva stadsdelarna Mitte och Prenzlauer Berg och deras respektive historia. Invandrare från hela världen kom hit med såväl mat som seder. På plats i den nya staden kombinerades dessa till ännu mera spännade kombinationer. På den här turen kommer ni riktigt nära Berlins matscen genom att ni får stanna till på olika platser, där det serveras smakprov från Berlins kulinariska utbud. Snackcykelresant är en uppskattad kombination av sightseeing, motion och matupplevelse.

Väl tillbaka på hotellet igen checkar ni in och får en stunds egentid. 

På kvällen är det dags för en avslappnad och god middag på restaurangen Hackescher Hof. Den ligger vid Hackerscher Markt, nära Alexanderplatsen. Med sitt höga tak, trägolv och ett enormt glasfönster påminner restaurangen om ett franskt art-deco Brasserie. Restaurangen erbjuder både lokala och internationella rätter. Fokus ligger på närproducerat och ekologiskt.

Dag 2

Efter en härlig hotellfrukost har ni halvdagskonferens på hotellet.

På eftermiddagen ger ni er ut för att uppleva det äkta Berlin. Ni får möta ett Berlin som inte bara består av vackra imponerande byggnader med lång historia, utan nu är det dags att uppleva stadens autentiska gatukonstscen och få möjligheten att hälsa på bakom kulisserna. På denna walking tour kommer ni att se platserna för det kreativa och urbana livet i Berlin. Ni får en inblick i hur människor använder dessa miljöer för att arbeta, leva och få utlopp för sin kreativitet. I anslutning till gatukonst-turen kommer även ni själva att få vara kreativa. Turen avslutas nämligen med en graffiti-workshop där ni får designa och skapa er egen graffiti. En gatukonstnär kommer vara på plats för att förklara och visa de olika teknikerna. Men också för att säkerställa att ni alla få ett eget fint alster att ta med er hem!

Den här dagen avslutas på en restaurang som representerar det unga, udda Berlin. BRLO BRWHOUSE består av 38 begangnade cargocontainers från hela världen. Det skapar en modern och industriell atmosfär. Här finns också ett unikt containerbryggeri där det bryggs olika sorters craftbeer. Det finns också närmare 40 sorters öl från hela världen. Starta gärna med en så kallad "tasting tray" för att smaka på fem olika sorters öl och välja din favorit. Det är inte bara designen och inredningen som är modern på den här restaurangen, utan ägarna har även gjort sin egen tolkning av vad en bryggerirestaurang egentligen innebär. Här står grönsakerna i fokus! Med fermenterade, inlagda eller rökta grönsaker skapas helt nya smakupplevelser. Det regionala köttet spelar med andra ord inte alltid huvudrollen. Alla restaurangens rätter serveras enligt det populära konceptet ”family style”.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Efter en god frukost ägnar ni er åt konferens fram till lunch.

På eftermiddagen ska ni få lära känna Berlin från vattensidan, från kanoter. Ni startar i östra Berlin vid det så kallade ”Funkhaus” och paddlar mot det kända TV-tornet. På vägen dit hör ni den spännande historien om livet i Östberlin och hur saker och ting förändrades efter murens fall. Ni gör en kort paus vid den 30 meter höga skulpturen ”Molecule Men”, som står mitt i floden, innan ni fortsätter till ett gammalt skeppsbrott med en förbluffande historia. Det här är ett bra sätt att aktivt koppla av efter konferensen och ladda på med ny energi tillsammans med kollegorna.

Restaurangbesöket den här sista kvällen blir en riktig höjdare! Högst upp på riksdagsbyggnaden ligger restaurangen Käfer Dachgarten. Bredvid den berömda glaskupolen får ni en spektakulär utsikt över staden. Sommartid öppnas glasväggarna upp, vilket ger känslan av att sitta på Berlins allra bästa takterass! Menyn här är säsongbetonad och det serveras förstklassig tysk mat med inspiration från det franska köket. Helt enkelt en perfekt avslutning på Berlinbesöket!

Dag 4

Efter frukost får ni ett par timmar till att upptäcka Berlin på egen hand.

Ett tips är att utnyttja tiden till att upptäcka de trendiga kvarteren runt Prenzlauer Berg, Friedrichshain eller Kreuzberg. Här finns det många små affärer med lokala varor såsom smycken, kläder, accessoarer, mat och dryck.

Eller varför inte njuta av det fina området Hackescher Markt och Hackesche Höfe. Härifrån är det nära till Alexanderplatzen, med dess fina innergårdar där lokala butiker erbjuder unik konst, kläder, smycken och andra accessoarer typiska för Berlin.

Apropå shopping får ni inte missa boulevarden Kurfüstendamm, med massor av affärer. Här finner ni också lyxvaruhuset KaDeWe, med Berlins mest kända delikatessavdelning där utsökta matvaror från hela världen slåss om din uppmärksamhet. Föredrar ni second hand så rekommenderas ett besök på någon av Berlins många loppisar för roliga och annorlunda fynd.

Efter några timmar på egen hand smakar det gott med lunch. Därefter tar transferbussen er tillbaka till flygplatsen och flyget hemåt.

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

Cykeltur
Upplev Berlin från cyckeln på en guidad rundtur. Den här klassiska turen är cirka 17 km lång och tar ungefär 3,5 timme. Under turen får ni se regeringskvarteret, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Hackesche Höfe, Checkpoint Charlie och mycket mer. Det går även att boka en cykeltur med ett särskilt tema som exempelvis Berlinmuren, Östberlin, Kreuzberg, gatukonst eller varför inte en cykelsightseeing nattetid?

Cykelturen kan kombineras med en rolig twist, som till exempel ett currywurst-stopp. Då får ni smaka på Berlins mest kända och älskade snacks. Eller kanske föredrar ni ett ölstopp, där ni får testa öl från ett lokalt bryggeri.

Båttur på Spree
Berlins vattenvägar ger möjligheten att på ett mycket avslappnat sätt få uppleva Berlin från vattnet. På den här båtturen får ni se stadens historiska centrum och det nya regeringskvarteret.

Floden Spree är ca 40 mil lång och 16 mil av den är öppen för båttrafik. Ni kan åka på en båttur med en fast tidtabell eller så kan ni välja att hyra en båt för er själva. Det är också möjligt att boka in en cateringfirma som serverar mat och dryck ombord. Vill ni göra det lilla extra så går det även att hyra musik eller till och med ett band med på båten. Vad sägs om att sjunga karaoke medan ni färdas på Spree? En garanterat annorlunda och minnesvärd upplevelse!

Trabant safari
Trabanten var den mest kända bilen i Östtyskland/ DDR. På den här aktiviteten får ni möjligheten att köra i konvoj genom Berlins gator. Det finns plats för upp till 3 personer per Trabant. I ledarbilen kör en engelsktalande guide som, förutom att visa vägen, berättar allt ni behöver veta om sevärdheterna ni passerar. Helt klart en väldigt rolig och oförglömlig tidsresa!

En tur under jorden
På den här aktiviteten får ni se en helt ny sida av Berlin. Det finns en nästan bortglömd värld under jorden. Engelsktalande guider visar gamla bunkeranläggningar och skyddsrum från krigstiden och berättar även om livet därinne. Med tanke på det stora antalet anläggningar från denna tid som finns kvar, antingen bevarade eller som ruiner, fokuserar de flesta turerna på krigets civila luftförsvar. Men det finns även anläggningar där ni får lära er mer om underjordiska flyktvägar från Öst- till Västberlin under DDR-tiden samt om atomskydd under kalla kriget. Förbered er på en annorlunda tidsresa! Oavsett vilken tur ni väljer ör det här ett unikt sätt att lära känna historien på nära håll.

Beställ en kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.