Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Bratislava

Konferera i en kommande metropol

När ni åker på konferensresa till Bratislava i Slovakien är det som att besöka Prags och Budapests lillasyster. Denna hittills något okända huvudstad håller på att utvecklas till en spännande metropol med en härlig kombination av historia och nutid. Staden ligger vackert belägen vid Donaus flodstrand och gränsar till inte mindre än fem länder.

Bratislava erbjuder både bekvämligheter och flärd i kombination med kultur och en intressant 2000-årig historia. Detta till en bråkdel av priserna i andra europeiska städer. Allt från shopping till hotell är mycket prisvärt. Här finner företaget dessutom allt från stilfulla konstgallerier, vinprovningar eller ”technical visits” i några av världens största bilfabriker såsom Kia, Peugot, Landrover eller Volkswagen.

Bratislava har varit huvudstad hela fyra gånger. Staden gick tidigare under namnet Pressburg i det forna habsburgska riket och det var först år 1993 när Tjeckoslovakien delades upp i två länder som staden till slut fick sin självständighet. Har du redan besökt flera av Europas storstäder och vill prova något nytt- häng på trenden och besök Bratislava!

Beställ kostnadsfri offert

Bratislava_view_624x395.jpg

 

Sheraton Bratislava hotel 4***

Det moderna Sheraton Bratislava Hotel ligger både vackert och bekvämt vid Donaus flodstrand. Strax intill hotellet finns det stora shoppingcentret Eurovea centre som hyser mer än 200 butiker. Till den historiska stadskärnan i Bratislava är det endast tio minuters promenad. Mittemot hotellet ligger den nya slovakiska nationalteatern.

Hotellet har totalt 209 rum, varav 24 sviter. Alla rum är stora, rymliga och tysta samt utrustade med minibar, te- och kaffekokare, platt-TV och regndusch. Alla rum har kvalitetssängar av märket Signature Beds samt en sitthörna.

Alla gäster på hotellet har tillgång till det avkopplande Zion Spa Premium som erbjuder inomhuspool, finsk bastu och ångbad. Sheraton har även ett eget fitness center som finns tillgängligt 24 timmar om dygnet.

På hotellet finns två restauranger, Brasserie Anjou och Winter Garden. Önskas enbart något att dricka finns även en bar, Amber´s Bar.

Bratislavas internationella flygplats ligger 15 minuters bilresa bort och till Wiens internationella flygplats tar det 35 minuter med bil.

Programförslag

Dag 1

Er guide möter upp i ankomsthallen på Wiens flygplats. Transfern till centrala Bratislava tar endast 45 minuter med buss. Ni checkar in på ert centralt belägna hotell där ni efter att ha gjort er hemmastadda serveras en utsökt lunch i den eleganta A la carte restaurangen.

Efter lunch har ni ett par timmars konferens på hotellet.

På eftermiddagen är det dags att lära känna Bratislavas invånare och intressanta historia. Ni får ge er ut på en skräddarsydd “treasure hunt” på Bratislavas gator. Uppdrag längs vägen kan vara att smaka på några lokala delikatesser. Mitt i jakten avslöjas historien om järnridån och intressanta fakta om det forna habsburgska riket

När mörkret faller och gatorna lyses upp finns tid för en promenad eller varför inte en trevlig åktur med en äkta Old timer vagn. Ni beger er därefter till gamla stan där ni umgås under enkla former i en rustik källarrestaurang som serverar slovakiska specialiteter. Kom ihåg att prova nationalrätten Bryndsové halusky! Det är en slags gnocchi med fårost och rökt bacon.

Alternativt kan ni åka till Restaurang Matyšák som ligger ungefär tio minuter med buss utanför Bratislavas centrum. Här finns ca 45.000 vinflaskor bevarade i källaren. Ni får äta en traditionell måltid och smaka på goda viner från familjeägda företaget Matysakś 300-åriga vinproduktion.

Dag 2

Dobre rano (God morgon)! En elegant stor frukostbuffé dukas upp på ert hotell på morgonen och efter den härliga starten på dagen är ni redo att starta förmiddagen med en tretimmars konferens inkl. kaffepaus. Konferensen avslutas med en 2-rätters konferenslunch i kontinental stil på hotellet.

Middagen på kvällen intas på Bratislavas mest fashionabla restaurang, UFO,  som ligger på den gamla SNP bron. Restaurangen är främst känd för den oslagbara 360 graders utsikten över den charmiga staden. Men även maten är väl värd sitt besök med sin blandning av modern europeisk cuisine.

Kvällen står sedan till ert förfogande och ni upptäcker Bratislava och det trevliga nattlivet i gamla stan “Stare mesto” eller bara njuter av en dryck alldeles intill Donaus flodstrand, ett stenkast från hotellet.

 

Programförslag

Dag 3

Efter en välsmakande frukost på hotellet har ni några timmar till att flanera på stan, shoppa eller kanske besöka ett konstgalleri. Kanske avslutar ni er sightseeing med en lunch på stan.

Några timmar senare kommer transferbussen och hämtar upp er vid hotellet för vidare färd mot flygplatsen och hem igen.”Dovidenia”- på återseende!

 

Tilläggsaktiviteter

* Ett besök i Wien. Detta går alldeles utmärkt att kombinera med Bratislava. Ni färdas behagligt på Donau med båten Twin city liner och når Wien på endast 1,5 tim. Väl i Wien kan ni njuta av en traditionell god schnitzel på Griechenbeisl, ett av Wiens äldsta medeltida ölhus från år 1447. På väggarna ser ni inristade autografer av legendarer som Beethoven, Mozart och Strauss. Historiskt så det förslår!

* Speedboats. Här ger ni er ut på en fartfylld tur på floden Donau.

* Cykeltur längs Donau. Något lugnare puls men samma härliga flod.

* Besök på Volkswagen-fabriken

* Rafting, kajak, surfing, jet ski, vattenskidor eller wakeboard  i vattensportcentret Divoka Voda Cunovo.

* Fyrhjuling, bågskytte, paintball eller fotboll på aktivitetscentret Divoka Voda Cunovo.

* Segway. Ta er fram långa sträckor i längs stadens gator med hjälp av balans snarare än fotkraft.

* Sightseeing till fots

* Guidad tur på slottet Devin, ca tio kilometer från gamla stan. Utsikten från klippan 212 meter över havet är värd mödan.

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.