Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Dubrovnik

Konferera i en av världens vackraste städer

En konferens i Dubrovnik är en konferens i en medeltida stad. Redan 1929 utbrast George Bernard Shaw ”Om ni vill beskåda paradiset på jorden, kom till Dubrovnik” när han besökte Dubrovnik. Många har besökt denna vackra stad sedan dess och kan inte annat än instämma. Gamla stan har varit ett av UNESCOS världsarv sedan 1979 men  Dubrovniks historia börjar redan under 600- talet.

Vid det inbjudande Adriatiska havet ligger den medeltida stadskärnan Stari Grad (betyder Gamla Stan på kroatiska). På sidogatorna till huvudgatan Stradun i Gamla stan finns mängder av kaféer, pizzerior, barer, restauranger och nöjen. För de som vill hitta en liten oas av lugn och ro finns det många platser längst Dubrovniks kust. Varför inte besöka en av de vackra öarna?

Prisläget i Kroatien är fortfarande lägre än på hemmaplan, vilket gör att konferensbudgeten räcker längre. Dessutom finns många spännande platser att besökai och omkring Dubrovnik. Här finns till exempel inspelningsplatserna för den populära tv-serien Game of Thrones men också flera andra historiska vandringar.  För den mer aktive rekommenderas cykling eller kajakpaddling. Kombinationen av historia och vacker natur ger alla möjligheter för ett varierat konferensupplägg.

Beställ en kostnadsfri offert

Dubrovnik_hustak_624x395.jpg

 

 

Boende i Dubrovnik

Valamar Lacroma****

Detta är ett stort konferenshotell med 385 rum, varav några har havsutsikt. Hotellet har vunnit World Travel Awards pris som Kroatiens ledande affärshotell. Det ligger omgivet av grönskande pinjeträd på Babin Kuk halvön endast 450 meter från havet. Det finns både inomhus- och  utomhuspool och ett stort gym. Hotellet erbjuder två restauranger och fyra barer.

Valamar Dubrovnik President Hotell*****

Detta 5-stjärniga hotell totalrenoverades 2014. Det har ett unikt läge vid stranden på toppen av den gröna Babin Kuk halvön, bara några minuter från den förtrollande Gamla stan. Hotellet har fullt utrustade konferenslokaler som rymmer upp till 400 personer. Alla rum har utsikt mot det kristallklara Adriatiska havet och hotellets egna strand. Hotellet har även en spa avdelning med både utomhus- och  inomhuspool samt jacuzzi.  

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst till Dubrovnik möts ni av en engelsktalande guide som visar er till väntande buss. På vägen från flygplatsen till hotellet stannar ni vid den medeltida staden Cavtat för en välkomstlunch vid havet. Efter lunch hoppar ni ombord på båttransfern  till Dubrovnik. Där väntar en guidad tur till fots i Gamla stan  med stopp för vin- eller ölprovning. Ni fortsätter sedan med buss till Valamar President hotell, där dagen avslutas med en trevlig middag på hotellet.

Dag 2

Efter frukost startar ni er konferens med paus för fika och lunch på hotellet. Efter lunch blir ni hämtade med buss för en guidad vandring på stadens mur.  Promenaden på ca två km tar er runt hela Dubrovniks gamla stad. Stadsmuren byggdes på 900 talet, för att sedan förstärkas och delvis byggas om under 1200 talet. Kvällen avslutas på restaurang Banje beach club som ligger precis vid strandkanten.

Programförslag

Dag 3

Denna dag tillbringar ni på havet och på Elaphite öarna utanför Dubrovniks kust. Resan innehåller strandhugg på tre av öarna som alla  har en fantastisk natur med sina kullar och pittoreska små byar. Ni kan välja på att vandra, hyra cyklar eller bara lata er på någon av stränderna .

Det serveras en god trerätters lunch på en av öarna. På kvällen tar ni linbanan upp på berget för att få en fantastisk utsikt över staden. Ni avslutar kvällen med ytterligare en trerätters. Denna avskedsmiddag äter ni på en mysig restaurang i Gamla stan.

Dag 4

Efter en god frukost på hotellet möter buss och guide er vid hotellet för transfer till flygplatsen.

Tilläggsaktiviteter

En tur ut på landet

Ni samlas utanför ert hotell för en tur ut på landsbygden. I gamla Renaultbilar far ni i karavan upp i bergen för att besöka en familj som driver en egen liten restaurang. På vägen dit gör ni stopp på små lokala vingårdar för vinprovning.

När ni kommer fram till gården äter ni en god middag som är lagad av gårdens egna produkter. Under middagen blir ni underhållna av levande musik. Efter middagen får ni möjlighet att inhandla gårdens egen producerade olivolja. Ni blir sedan hämtade med buss för transport tillbaka till hotellet.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.