Konferens i Grekland

Konferenssegling i Grekland –  ett nytt sätt att konferera
En konferens på segelbåt i Grekland slår det mesta! Medelhavets värme med sol, bad och mat varvat med segling, konferens och utflykter ger er en fantastisk inramning! Under en konferenssegling i Grekland utforskar ni den Saroniska övärldens pärlor.

Seglingen i sig är den perfekta gruppaktiviteten för att förstärka sammanhållningen. Här krävs samarbete vilket bidrar till att gruppen svetsas samman på kort tid. Det här är därmed ett perfekt upplägg i samband med omorganisationer, nya mål eller hopslagningar. Vi skapar arrangemang utifrån era önskemål för grupper upp till 500 personer. Värmen står både klimatet i Grekland och dess trevliga invånare för!

Vi hjälper er från början till slut för att ni ska få en så lyckad och trevlig segling som möjligt. Ni kanske har tankarna på att lägga till ytterligare aktiviteter eller varför inte spendera några extra dagar till havs? Hör av er till oss så hjälper vi er sätta ihop kostnadsfri offert.

Beställ kostnadsfri offert

konferens_grekland_poros_3_624x395.jpg

Programförslag

Dag 1 

Aten - Poros
Ni ankommer till Atens flygplats vid lunchtid och går direkt till den väntande transferbussen som tar er till båtarna i Lavrion marina. Väl ombord tas ni emot av er skeppare som serverar välkomstdrinkar i sittbrunnen. Här får ni en kort genomgång av båtarna och sedan kastar vi loss och seglar mot denvulkaniska ön Poros som är känd för sina smala, vindlande byar och de vita husen som klättrar sig upp för bergssluttningarna.

Efter ungefär fem timmars härlig segling lägger vi till i Poros hamn där vi får en stund att njuta i kvällssolen. Ni ankommer direkt till hotell Sirene, som ligger med fantastisk utsikt över havet. Här har ni två timmars konferens. På kvällen avnjuter ni er middag på restaurang Oasis, grekernas favorit, med utsikt över hamnen. Efter en lång dag och härlig middag är det kanske en del som vill gå och lägga sig i kojen eller bara luta sig tillbaka och känna den varma grekiska kvällen. För de som vill känna av pulsen på Poros nattliv finns diskoteket Malibu till förfogande hela natten.

Dag 2

Poros-Dokos 
Dagen börjar med en ljuvlig frukost serverad av våra värdinnor i sittbrunnen. Det är underbart att sitta under soltältet och bara njuta av lugnet. När frukosten är avdukad är det dags att återigen ta sig till konferenshotellet Sirene där en internkonferens hålls under två timmar. Efter kaffepausen får ni sedan besök av vår gästföreläsare under cirka två timmar. Ni blir sedan upphämtade av era skeppare direkt från hotellet och hissar segel och sätter kursen mot naturviken Dokos.

På vägen stannar ni i en vik för lunch och njuter av lugnet och den värmande solen. Efter lunchen seglar ni vidare till den förtrollande naturhamnen Dokos där ni kommer att stanna över natten. Ön Dokos är idag obebodd men man har i utgrävningar hittat lämningar som härstammar från Bronsåldern. Dokos långa historia bidrar till den förtrollande atmosfär som vilar längs stränderna. Har man tur kan man se dem karakteristiska grekiska getterna som sommarbetar på ön. Annars finns det mesta livet under ytan och en snorkeltur är att rekommendera. Middagen ikväll kommer att ätas ombord under stjärnorna!

Dagsprogram

Dag 3

Dokus-Hydra
Efter ännu en ljuvlig frukost och ett morgondopp är det dags att ta upp ankaret för att fortsätta mot Hydra. Lunch kommer att serveras i en vik lite utanför Hydra hamn. Efter lunch tar ni er vidare till den vackra hamnen i Hydra där ni lägger till för kvällen. Om man önskar kan ni här lägga till ett tävlingsmoment med en segeltävling, antingen en kryss/länsbana eller distanssegling. Hydra (uttalas Idra) är bland annat känd för att många konstnärer och författare som har slagit sig ner på ön. Bland annat har Leonard Cohen bott här. Det är också en ö där som lockar många jetsets.

Hydra är en fantastiskt vacker ö, den mest kosmopolitiska av de Saroniska öarna. Ingen trafik är dock tillåten på Hydra, åsnor står för transporterna, vilket gör det till en härligt lugn plats. Artister och författare har genom tiderna vallfärdat hit. Väl i hamn finns tid för att strosa runt i Hydras gränder och njuta av en frappe på något av de trevliga hamnfiken. Vid solnedgången går ni till den fantastiskt belägna baren Hydronetta, för att ta en fördrink och njuta av utsikten. När solen har gått ner bär det av till taverna Douskus som ligger inne bland gränderna och en bit från hamnpromenaden. Detta är Hydras äldsta restaurang som från 1825 har gått i arv och idag drivs av far och son Douskus.

Dag 4

Hydra-Aten
Våra skeppare stiger upp i ottan för att påbörja seglingen mot Aten. Frukosten serveras under färden. Väl framme i marinan Lavrion väntar transferbussarna för färden till flygplatsen.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.