Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Istanbul

Två världsdelar i en stad
På en konferens i Istanbul är du med om något så ovanligt som att besöka två världsdelar i en och samma stad. Istanbul är indelat i en asiatisk och en europeisk del. Skiljelinen är det blågröna sundet Bosporen som förbinder Svarta havet med Medelhavet. 

I den asiatiska delen av Istanbul finns moderna hus och turkiskt vardagsliv. På andra sidan Bosporen ligger den europeiska delen. Här hittar du det gamla och exotiska Istanbul med dess historiska byggnader. Det är också här Topkapi-palatset, de ottomanska sultanernas residens, ligger. Residenset utgjorde en egen stad med moskéer, badhus och det beryktade haremet. Det är fortfarande ett storslaget palats, oavsett du är historieintresserad eller mest beundrar utsikten över vattnet. 

Folklivet hittar du i området runt Taksim. Här ligger de större gatorna och den bästa shoppingen. På kvällen öppnar barerna, och lite senare även nattklubbarna och diskoteken. Andra sevärdheter du inte vill missa är Suleymaniyemoskén, den blå moskén  och en båttur på Bosporen. Och ett absolut måste under ett besök i Istanbul är att koppla av i den vackra miljön på något av stadens badhus.

Beställ en kostnadsfri offert

Istanbul_view_624x395.jpg

Boende

Taksim Gonen Hotel****

Taksim Gonen Hotel är ett mycket prisvärt mellanklasshotell som ligger mitt i Istanbul på den europeiska sidan i den pulserande delen av staden som kallas Taksim. Här ligger nöjesliv, restauranger och shopping alldeles utanför dörren.

Hotellet erbjuder bar, restaurang på takterrassen, gym, inom- och utomhuspool, bastu samt konferensrum. Alla rum har badrum, AC, telefon, LCD-TV med satellitkanaler, minibar, safebox samt trådlöst Internet.

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst möts ni av en skandinavisktalande guide som med buss tar er direkt till hotellet för incheckning.

Efter några timmar på egen hand hämtar en buss er för middag
på Sarnıc Restaurang som är en riktigt romersk vattenreservoar från 500-talet. Ni avnjuter en trerätters middag i en miljö med massor av levande ljus och pianomusik som ger en extra touch till den unika atmosfären.

Dag 2

Under förmiddagen konfererar ni på hotellet med förmiddagsfika.
Efter konferensen äter ni lunch på hotellet innan guiden hämtar er med buss. Därefter påbörjar ni en eftermiddag som innehåller:
 Topkapipalatset - Ett av de största och mäktigaste palatsen i världen.
 Hippodromen - Detta var Konstantinopels mittpunkt.
• Blå Moskén - En märkvärdig moské och den enda med sex minareter.
• Hagia Sophia - Ett av de mest imponerande konstverken under alla tider, byggt av Justinian.

Efter en dag på stan är det på dags för en uppfräschning och avslappning på det 300 år gamla Cagaloglu Turkiska Badet - Istanbuls äldsta och mest berömda bad. Efter badet blir ni serverade kallt vin, nötter och färsk frukt . Möjlighet finns att få en magdansös som uppträder för er (ingår ej). Avslappnade och rena kommer ni tillbaka till hotellet vid sjutiden. Kvällen tillbringar ni på egen hand.

Programförslag

Dag 3

På morgonen besöker ni marknadernas marknad  - Grand Bazaren. Stor som en by med 4.000 butiker är den täckta basaren ett eldorado för den prutglade och den som gillar shopping. Fri tid för shopping på egen hand.

Därefter tar ni bussen till vattnet där ni möts av en båt för kryssning på Bosporen. Från båten har man en fin vy över Istanbul och turkiska borgar, ottomanska sultanpalats, parker och vackra villor. När ni stiger av båten är det dags för lunch i en av Bosperens kända fiskerestauranger. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand.

På kvällen åker vi båt ut till restaurang Kizkulesi , mitt i Bosporen-sundet. Där intas en trerätters avslutningsmiddag till tonerna av levande musik.

Dag 4

Buss med guide hämtar er på hotellet för transfer till flygplatsen.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.