Konferens i Italien

Unik inramning på vingård i Italien
En konferensresa till Italien och Villa La Madonna i Piemonte är något alldeles unikt. Det här är det optimala stället för företag som söker det genuina lilla personliga hotellet eller som kanske vill hyra hela vingården för konferens eller kickoff. Här kan du andas ut och njuta av de härliga omgivningarna, den goda maten och de smakfulla vinerna. 

Här, med den underbara Bormidadalen i bakgrunden, skördas vindruvor som växer på sluttningarna runt gården. I köket lagas det fantastiska traditionella rätter från Piemonte men även med inspiration från resten av Italien. På Villa La Madonna upplever du livet på en italiensk vingård och du har nära till många utflyktsmål, vackra byar och städer.

Beställ kostnadsfri offert

konferens_vingård_italien_hus_624x395.jpg

Miljö och njutfullt boende

Villa La Madonna erbjuder 15 rum med 30 bäddar. Alla rum har en egen underbar terrass eller balkong med bedårande utsikt över vindalen och våra vinodlingar.

Ni äter middagen i vår vackra matsal eller i den lite mindre matsalen för privata sittningar. Vår stora underbara terrass är samlingspunkten för trevligt umgänge och ett glas vin i skuggan. Under varma sommarkvällar serveras middagen utomhus på den stora terrassen och matlagningskurserna hålls på den lilla terrassen med utomhuskök.

På Villa La Madonna finns två vardagsrum och en härligt inredd vinkällare från 1600-talet för middagar och vinprovningar eller ett glas vin innan maten. Även vår stora ateljé med terrass är en perfekt plats för större middagar, möten av olika slag, föreläsningar och liknande aktiviteter. Utsikten från terrassen är den vackraste på hela Villa La Madonna.

Mitt i vinodlingen finns också en naturskön pool med tillhörande terrasser för optimal avslappning. Om du hellre vill varva ner med en bra bok bjuder vinrankorna in till skön lässtund i en hängstol mellan vinraderna och med en slående utsikt över Bormidadalen.

Den vackra byggnaden och de rogivande omgivningarna skapar en perfekt miljö för den som vill koppla av och finna lugnet i själen. Som vill sträcka ut för att nå inåt och hitta harmonin här och nu. Hos oss kan du ta timeout från vardagens stress och om du önskar njuta av yoga och meditation. Antingen i vår fina ateljé eller utomhus på armlängds avstånd från vinrankorna. Vi har välutbildade instruktörer och erbjuder varierade program för alla nivåer.

 

Köket och maten

Köket och restaurangen utgör hjärtat och själen på Villa La Madonna. Här lagar vi mat från Piemonte men även med inspiration från hela Italien. I restaurangen serveras underbara middagar tillagade med stor kärlek och med noga utvalda råvaror från den lokala marknaden och vår egen köksträdgård. I köket jobbar våra kockar för att ge oss unika menyer och smakupplevelser för varje enskild dag. Från vår vinkällare serveras fantastiska viner.

Vår personal tar hand om er i vår mysiga och trevliga restaurang och ser till att måltiden blir en spännande smakupplevelse. Under sommaren äter vi ute på terrassen och kryddar upplevelsen med en bedårande utsikt över Bormidadalen och dess magiska vinkullar. Vi arrangerar gärna privata måltider i ett enskilt rum eller varför inte mitt ute bland vinrankorna. Vi erbjuder även matlagningskurser och vinprovningar.

Lär dig det italienska köket - Matlagningskurs

I Piemonte är måltiden en social händelse. Man äter inte för att leva, utan man lever för att äta. Mat och vin har alltid varit viktigt, och på senare år har allt fler upptäckt det piemontesiska köket med dess många specialiteter. Folket i Piemonte har en lång tradition av att bruka jorden, skörda råvarorna och laga sin mat i harmoni med naturen. Det är därför helt naturligt att det var här i Piemonte, närmare bestämt i staden Bra, som Slow Food-rörelsen startades på 80-talet. Slow Food baseras på lokalt producerade råvaror som tillagas på traditionellt sätt och avnjutes i lugn och ro med familj och vänner.

Lär dig laga det italienska köket med oss på Villa La Madonna. Vi erbjuder härliga matlagningsupplevelser med våra egna kockar, en inspirerande aktivitet både privat och för mindre grupper. Vi har ett stort och modernt kök samt ett fantastiskt utomhuskök för aktiviteter utöver det vanliga.

Omgivningarna

Piemonte betyder “vid foten av bergen”, vilket stämmer bra överens med områdets geografiska läge. Piemonte är ett landskap som kan upplevas året om. Alla årstider har sin charm. En vandring bland vinkullarna en vacker vinterdag eller en krispig höstmorgon för att sedan värma sig vid den öppna spisen är en underbar upplevelse för både kropp och själ. Från hjärtat av Piemonte kör du till Alperna på ungefär två timmar, de snöklädda topparna finns hela tiden närvarande i fjärran. En knapp timme söderut väntar den italienska rivierans soldränkta stränder. Villa La Madonna och Piemonte välkomnar dig till en fantastisk upplevelse!

Kullarna

Villa La Madonna ligger i Piemonte i Italien, ett område med fantastisk natur, kullar och vingårdar så långt ögat når och fortfarande med blygsam turism. I Piemonte råder en stillhet och ett välbehag som du inte finner någon annanstans. Här träffar du människor som söker det genuina och som kommer hit för att dricka det goda vinet, njuta av den fantastiska maten och smaka på den världsberömda vita tryffeln.

Barolo och slow food

Inte långt från Villa La Madonna ligger de världsberömda vinområdena Barolo, Barbaresco, Barbera, Gavi och Asti Spumanti. Ett fantastiskt vindistrikt och ett av de kändaste i Italien med cirka 100 vingårdar i området. Sommaren 2014 upptogs de på listan över UNESCOs Världskulturarv – “World Heritage Site”. Vi arrangerar efter önskemål besök i dessa underbara vinlandskap och besöker välkända vingårdar för vinprovning och besök. Det var också här i Piemonte som världsbegreppet ”Slow Food” startades i staden Bra 1986 och blev världskänt för sin kvalité på mat. Slow Food går ut på att maten baseras på lokalt producerade råvaror som tillagas på traditionellt sätt och avnjutes i lugn och ro med familj och vänner. Här i området hittar man flest "gourmet chefs" i hela Italien samt några av dom mest omtalade restaurangerna.

Vit tryffel

Här i Piemonte finns också den berömda italienska vita tryffeln Tuber Magnatum i tryffelhuvudstaden Alba. Vit tryffel är en av världens dyraste delikatesser och finns endast på ett fåtal platser i världen. Tryffel är en typ av underjordisk växande svamp och är en delikatess i Piemonte. Cirka 80 procent av all vit tryffel i Italien kommer från Alba i provinsen Cuneo och kallas därför ofta för Albatryffel. Självklart ordnar vi tryffeljakt i säsong och besök på den årliga tryffelmarknaden i Alba (okt-nov). Vit tryffel rengörs försiktigt med en liten borste för att sedan avnjutas hyvlad i mycket tunna skivor över en färsk pasta, tillsammans med ett lättstekt ägg eller ihop med råbiff. Doften av tryffel är underbar, och att vinet Barolo också finns i trakten är ju en bonus i världsklass. Detta vin på druvan Nebbiolo är fantastiskt till just vit tryffel.

Utflykter

I området runt Villa La Madonna finns det mycket att upptäcka och besöka. Vi hjälper gärna till att lägga upp program och utflyktsmål som passar just din smak och ditt intresse. Här finns fantastiska små byar där tiden står stilla och vägar som slingrar sig på vinkullarna med bedårande utsikt. En klar dag ser man Alperna - slående vackert! I området finns mängder av restauranger som drivits av familjer i generationer. De flesta erbjuder stora kulinariska upplevelser och har Slow Food som grundidé. Här äter man rätt efter rätt i flera timmar. Vi tipsar gärna om våra favoriter. Eller varför inte beställa en picknickkorg av oss som du avnjuter ute i det fria.

Vingårdar i Barolo

Många som kommer till Piemonte är oftast intresserade av det världsberömda vindistriktet Barolo som ligger endast några mil bort. Ett vingårdsbesök där brukar vara en stor upplevelse (dessa bokas i förväg). Vi besöker olika framgångsrika vingårdar så som Barolo, Barbaresco, Barbera, Gavi och Asti Spumanti. Besöken börjar med en rundtur på gården med engelsktalande guide som berättar om framtagningen av just deras vin och historien som oftast är i generationer bakåt. Därefter avnjuter vi en vinprovning med husets olika viner. Här finns även möjlighet att köpa med sig av de viner vi provar samt beställa för hemleverans.

Acqui Terme

Bara några kilometer bort ligger Acqui Terme, en gammal romarstad berömd för sitt hälsobringande vatten. Här kan du besöka stadens berömda varma källa som ständigt besöks av människor som vill ta del av det helande thermalvattnet. Acqui Terme är en mysig liten stad med många affärer, barer, utsökta restauranger och caféer. I staden kan du shoppa allt från italienska skor till olivolja, salami och vin. Ett besök på Enoteca, den lokala vinbaren, blir en perfekt avslutning på dagen. Acqui Terme ligger endast 15 minuter med bil från Villa La Madonna.

Tryffelmarknad i Alba

Vid säsong rekommenderar vi också ett besök på tryffelmarknaden i Alba, en fantastisk upplevelse och doften av tryffel ligger som ett täcke över hela staden. Utflykt till tryffelmarknaden görs under säsongen i oktober/november. Vit tryffel är en av världens dyraste delikatesser och finns endast på ett fåtal platser i världen. I Italien hittar vi den främst i Alba som är känt över hela världen för den vita tryffeln. Den vita tryffeln är mycket sällsynt och Piemonte är en av få platser i världen där man kan hitta den. Denna svamp lever i symbios med rötterna hos träd som lind, poppel och ek, långt under markytan, ibland en hel meter ner i jorden. Vit tryffel rengörs försiktigt med en liten borste för att sedan avnjutas hyvlad i tunna, tunna skivor över en färsk pasta eller tillsammans med ett lättstekt ägg eller ihop med råbiff. Vi hjälper gärna till att boka bord på en av de erkända restaurangerna i Alba för att avnjuta en riktig tryffelmåltid tillsammans med ett utsökt Barolovin. I området finns även ett flertal små producenter värda att besöka som tillverkar exempelvis ost, honung och hasselnötter.

Gourmét Center

Om du har ett äkta gourmétintresse ska du inte missa att besöka "Eataly", det största och mest omtalade kommersiella center som specialiserat sig på excellent kvalité för mat och tillbehör och där färska närodlade råvaror är i toppklass. Du hittar en butik strax utanför Alba, men det stora centret ligger i Turin. Detta kan bli din matupplevelse för dagen när du även upptäcker denna vackra stad.

Nära Medelhavet

Sol och bad vid Medelhavet väntar bara en timme bort. Här finns många små pärlor att upptäcka med doft av hav och pinjeträd. Små pittoreska badorter med strandpromenader och smala gränder. Här kan du njuta av caféer, restauranger och shopping. Vi rekommenderar fantastiska små medeltidsbyar som exklusiva Portofino eller den klassiska badorten Alassio. Vi arrangerar exklusiva båtturer med lunch på medelhavet. Vi skräddarsyr naturligtvis också din utflykt utifrån dina önskemål.

Alassio

Alassio är känt för sina många fina butiker att shoppa i och för det vackra läget på den italienska rivieran. Staden grundades under 900-talet och i slutet av 1800-talet var Alassio en kurort som lockade många engelsmän, som satte sin prägel på staden. Vissa hus byggdes med engelsk arkitektur, och här finns en mycket berömd tennisklubb Hanbury Tennis Club, engelskt bibliotek och kyrka. Väggen Muretto di Alassio täcks av mer än 500 plattor som undertecknats av många kända personligheter som besökt staden genom åren. Den första plattan placerades på väggen 1951 av den amerikanska författaren Ernest Hemingway.

Italiens största outlet

Om man är intresserad av shopping kan det vara bra att veta att i Piemonte ligger Europas största outlet, "Serravalle Designer Outlet", endast en timme med bil från Villa La Madonna! Här hittar du 180 butiker som säljer de mest kända varumärkena inom mode – en helt fantastisk shoppingutflykt för den modeintresserade som verkligen vill fynda!

Upptäck mera

Det finns som sagt oerhört mycket att uppleva och se runt Villa La Madonna för alla sinnen och intressen. Det är bara att planera, njuta av Italien och allt vad det har att erbjuda, från böljande vinkullar till glittrande hav och fantastiska matupplevelser däremellan. Vi skräddarsyr gärna ett program för er utifrån era intressen, berätta för oss om era drömmar så hjälper vi er att förverkliga dem!

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.