Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Kapstaden

Upplev livsnjutarnas stad med mat, vin och konst

På en konferens i Kapstaden omges ni av en avspänd atmosfär men samtidigt av ett aktivt nattliv. Stadens lokalbefolkning (så kallade ”Capetonians”) finner alltid en orsak till att njuta av livet. Här finns således ett rikt utbud av förträffliga restauranger, barer och nattklubbar. Sydafrika har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, vilket gör att ni slipper jetlag och ger en snabbare anpassning till resmålet. Alltså mer tid till avslappning och utforskning.

Kapstaden är belägen på Atlantkusten med prisbelönta stränder. Här finns pingviner och valar. Och norrut ligger bergen med vingårdar och mäktiga vyer.

Kapstaden är känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och allehanda människor som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet!

Se programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Kapstaden_Day-3.jpg

Kapstaden börjar alltmer ses som en långweekend-destination och fortsätter exempelvis att ta andelar från populära New York. Sydafrika har sommar när vi har vinter, och även om flygresan tar tid så är det inte någon tidsskillnad vilket eliminerar styggelsen jetlag. Det enorma utbudet av aktiviteter är fokuserat kring Kaphalvön och vindistrikten. Prisnivån är fortfarande trevligt överkomlig. 

Beställ en kostnadsfri offert

Boende

Radisson RED Hotel ****

Detta nya trendiga hotell (öppnades i september 2017) är beläget i världsberömda V&A Waterfront och riktar in sig mot livsstilsmedvetna resenärer. Här får gästerna uppleva en ny sorts hotellfilosofi som är skapad utifrån  ”Milleniegenerationen”. Det är en revolution som hotellet visar genom konst, musik och mode. Här finns det inte några stela regler som begränsar gästernas upplevelse utan istället saker som endast kan förbättra den! Pingisbord för att piggna till mellan konferenserna, frukost dygnet runt, en egen app som ger gästerna möjligheten att få det de vill när de vill och även en rooftop som har en pool, en bar och en foodtruck.

Spier Hotel****

Hotellet är byggt i “village style” med 6 olika kvarter med egen swimmingpool i varje. Hotellet ligger bredvid floden i Stellenbosch med en härlig grön omgivning och stora, ljusa rum.

Denna historiska gård är en fullt producerande farm med vinrankor, djur och ”farm-to-table” mat. Gården etablerades i 1692, och har sedan dess utvecklats till en energisk gård med fokus på mat, konst, vin och uppbyggnad av det kringliggande samhället.

Konferenslokalerna är inspirerande med moderna lokaler och utrustning. Här får man chansen att konferera i den gamla vinkällaren med modern inredning.

Programförslag

Dag 1

Ankomst till Kapstadens flygplats. Ni hälsas välkomna av lokalguiden och blir visade till bussen. Vi tar hand om allt bagage och bjuder på kallt vatten innan ombordstigning. Vatten finns även på bussen under hela resan.

Guidad stadsrundtur och besök upp på det berömda Taffelberget som sträcker sig nästan 1,100 meter över Atlanten som ligger direkt nedanför. På toppen serveras mousserande vin och en lättare lunch som överraskning. Under tiden vi är på berget går bagaget till hotellet för utplacering på rummen.

Därefter åker gästerna ner till stadskärnan och checkar in på Radisson RED. Detta trendiga fyrstjärniga hotell som öppnades i september 2017, är beläget i Kapstadens hamn och det världsberömda V&A Waterfront. Hotellet riktar sig mot livsstilsmedvetna resenärer och erbjuder restaurang, deli & bar, takpool samt moderna och funktionella rum.

På kvällen är det välkomstmiddag på exotiska Gold Restaurant, en restaurang som bjuder på en måltid med olika Afrikanska specialiteter från hela kontinenten och spännande underhållning. Innan middagen får gästerna prova på att spela Djembe (den afrikanska trumman) tillsammans med instruktörer som visar tekniken. En perfekt start på Afrikavistelsen!

Dag 2

Efter hotellets utmärkta frukost är det avfärd ut till kåkstäderna och besök på något av de viktiga välgörenhetsprojekten som hjälper befolkningen. Här lär vi oss om kulturskillnaderna i landet och ser hur stor del av landets befolkning lever. En kontrastrik och omtumlande upplevelse. Ett levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka.

Gemensam lunch äter vi i kåkstaden Khayelitsha på restaurangen 4 Roomed, där vi får prova på traditionell kåkstadsmat med en Fine Dining twist. Maten och dess bakgrund presenteras av Abigail, en minst sagt inspirerande kvinna som är uppväxt i kåkstäderna under Apartheid och använder sina minnen från uppväxten som inspiration till sin matlagning.

Efter lunch går bussen tillbaka till hotellet och avkoppling på eftermiddagen. För de som vill kan man hoppa av bussen och vandra mellan många små butiker och konstgallerier inne i stan, eller vid det populära shoppingcentret V&A Waterfront.

Middag på Villa 47 på trendiga Bree Street, En restaurang med lokalt kök och fräscha råvaror. Den livliga restaurangen levererar mat på hög nivå, samtidigt som den lyckas skapa en hemtrevlig känsla och varm atmosfär. Även om de är kända för sina pastarätter, kan man också passa på att prova en av deras mer unika rätter, till exempel bläckfisk.

Programförslag

Dag 3

Efter frukost är det guidad heldagstur söderut längs Chapmans Peak och Kaphalvön.

Första stoppet görs i Hout Bay på Original T-Bag Design där tepåsar återanvänds och förvandlas till konstverk. T-Bag är en välgörenhetsorganisation som sprider glädje runt om i världen med sina vackra skapelser. Därefter fortsätter färden söderut via den vackra kuststräckan Chapman´s Peak med stopp på världsberömda Godahoppsudden och Cape Point.

Bussen stannar till längs vägen på en plats där gruppen kan avnjuta en härlig picknicklunch, gästerna får lite egen tid att strosa runt och hälsa på de Sydafrikanska pingvinerna i Boulders Beach.

På kvällen äter vi gemensam middag på The Bungalow. Denna restaurang ligger precis intill Clifton-stränderna med en fantastisk havsutsikt. Ägarna har skapat en annorlunda men skön loungekänsla som har blivit en av lokalbefolkningens favoritrestauranger. Här har ni den perfekta platsen för att fånga den vackra solnedgången i Camps Bay.

Dag 4

Efter frukost och utcheckning från hotellet är det heldagsutflykt till vindistriktet Franschhoek. Franschhoek betyder Franska Hörnet på holländska. Denna vackra vindal är inkilad mellan bergen och den franska influensen härstammar från invandringen av franska hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vinkunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika områden inom vinindustrin. Dagen börjar med vinprovning på Mont Rochelle, med utsikt över den vackra dalen.

Efter vinprovningen är det besök på Huguenot Chocolates för chokladprovning. Därefter finns det tid för gästerna att strosa omkring och utforska den lilla byn på egen hand, innan lunchen. Därefter blir det ännu en vinprovning följt av lunch på ROCA Restaurant, Dieu Donné. Efter den härliga långlunchen åker ni vidare till den historiska vinorten Stellenbosch för incheckning på klassiska Spier Hotel**** som är känt både för sina utsökta viner och vackra gård.

På kvällen är det gemensam avslutningsmiddag på Spier som har sin egen restaurang serverar modern Sydafrikansk mat när den är som bäst.

Dag 5

• Frukost och därefter utcheckning från hotellet.

• Vistelsen avslutas med ytterligare en dag i de vackra vindistrikten, där ni börjar dagen med en ostprovning på vackra Ernie Els Wine Estate.

• Därefter beger ni er till Uva Mira för att njuta av utsikten och vinerna.

• Lunchen spisas på den vackra vingården Longridge Wine Estate. Här får ni även tid att prova vingårdens viner vilket blir resans sista vinprovning.

• Efter lunch tar bussen gästerna till Cape Town International Airport för vidare färd mot Europa.

Tilläggsaktiviteter

Helikoptertur över Kapstaden

Under den andra dagen i Kapstaden får gästerna chansen att ta en flygtur över havet, staden och längs bergen. Det är en unik upplevelse som inte kommer glömmas.  

Äventyrlig Cape Point Dag

Tidig frukost, därefter lämnar gruppen Kapstaden för en annorlunda dagstur längs med Kaphalvön.  Färden tar gästerna till Hout Bay där de stannar för en morgonkaffe. Medan gästerna njuter av drycken och den vackra miljön i Hout Bay blir de överraskade av ett gäng Harley Davidson’s som brummar in och parkerar intill dem. Gästerna hoppar på bak på bågarna och körs ner längst Cape Peninsula via den dramatiska Chapmans Peak sträckan och vidare till Millers Point. (Vid Millers Point kommer ett foto kommer att tas på gruppen som en liten present på rummet efteråt).

Vid Millers Point kliver de ombord på höghastighetsbåtar (Ribcats) för att titta närmare på den kända Godahoppsudden från en annorlunda vinkel.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.