Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Krakow

Konferera bland legenderna
På en konferens i Krakow möter du inte bara tidens vingslag, utan troligen även någon av de många legenderna om drakar. Den här medeltida, charmiga och promenadvänliga staden ser ut att vara tagen ur en sagobok. Här finns, förutom Europas äldsta torg, det spiralformade Gotiska tornet samt slottet Wawel. 

Krakow har mycket att erbjuda i form av arkitektur, historia, billig shopping och prisvärda hotell. Det finns dessutom gott om sevärdheter och upplevelser.

Krakow var Polens huvudstad under flera hundra år och trots ockupation och dramatiska år klarade sig staden undan bombningar under andra världskriget. Det är ett eget litet äventyr att utforska de smala bakgatorna, de gömda innergårdarna och det enorma nätverket av underjordiska tunnlar och valv.

Besök stadsdelen Kazimierz. Här finns gott om restauranger och barer/pubar. Ta sikte på de ställen dit Krakowborna själva går, då de brukar vara de bästa.

Beställ kostnadsfri offert

Krakow_624x395.jpg

Boende

Andel’s Vienna House ****

4 stjärnigt hotell beläget ca 5 minuters promenad från Gamla Stan och på 2 minuters promenad ligger en shopping mall.
Andel’s Vienna House Krakow är ett trendigt design hotell  där original inredningen, som  är designad av den brittiska duon Jestico+Whiles, är baserad på rena  linjer, klara färger och mycket ljus.
Inom hotellet finns ett fitness center, en restaurang samt bar.
Andel’s Vienna House  anses vara ett av Polens bästa hotell och gästerna är mycket nöjda med servicen samt den vänliga och tillmötesgående personalen.
Rummen har stora badrum de flesta med både badkar och dusch, platt TV, fri WiFi.
Konferens rum med fönster för drygt 200 personer.

Awia 3, 31-154 Kraków, Polen
Telefon: +48 12 660 01 00
www.viennahouse.com

Mercure Krakow Stare Miasto ****

Nyöppnat  4 stjärnigt hotell (oktober 2016) och beläget på ca 5 minuters promenad från Gamla Stan och shopping centret ligger  tvärs över gatan.
Lobbyn är ljus och välkomnande. På samma plan som lobbyn finner man restaurangen/baren.
Moderna och bekväma rum med luftkonditionering, internetuppkoppling, LCD-TV, badrum med dusch, värdeskåp, telefon, minibar, te- och kaffefaciliteter, hårtork.
Hotellet erbjuder även konferens möjligheter för upp till 80 personer i biosittning.

Pawia 18B, 31-154 Kraków, Polen
Telefon: +48 12 225 11 11
www.accorhotels.com

 

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst till Krakows flygplats möts ni av svensktalande guide för en gemensam transfer till ert hotell för incheckning. Ni har fri tid tills det är dags att promenera ungefär en kilometer till kvällens middagsrestaurang, Morskie Oko. Restaurangen har en typisk traditionell polsk höglandsrestaurang med sin köttinspirerade meny, och en rustik atmosfär med levande folkmusik som kompletterar upplevelsen!  

Dag 2

Efter att ni avnjutit hotellfrukosten har ni konferens under förmiddagen på hotellet, med en fikapaus.
Ni promenerar därefter en dryg kilometer till lunchrestaurangen Kogel Mogel för en värmande lunch i härlig miljö innan det är dags att upptäcka Krakow till fots. En skandinavisktalande guide guidar er genom platserna som är betydelsefulla för att förstå Polen, och Polens plats i Europa. Ni besöker platser där polska kungar krönts och begravts, i denna välbevarade medeltida stad. Vandringen startar vid de gamla försvarsmurarna och ni kommer bland annat passera ett av de största torgen i Europa, The Old Town Market Square där bl.a. St Marys Church med sitt berömda träaltare, och Rådhuset med sitt magnifika torn, ligger. Turen avslutas på stan och ni har kvällen på egen hand.

Programförslag

Dag 3

Efter frukost har ni konferens en halv dag på hotellet, därefter äter ni lunch på hotellet.

Efter lunch tar er guide er med buss till Saltgruvan. Legenden säger att saltgruvorna i Wielickza var en del av gåvan till den Ungerska prinsessan Kinga när hon gifte sig med Boleslaw  den blyge för över 700 år sedan. Gruvan är full av labyrinter och vackra salar. Tyskland använde gruvan som förvaring under andra värdskriget. Under århundraden har gruvarbetare ristat in siffror, monument och altartavlor på saltväggarna. Dessa fantastiska konstverk med gruvans historia har satt Wieliczka Salt Mine en plats på Unescos världsarvslista.

På kvällen äter ni middag på Cyrano de Bergerac mitt i hjärtat av den gamla stadsdelen i Krakow. Bergerac är en av dem bästa restaurangerna i Polen. Dem serverar franska rätter i en historisk medeltida källare. Under dem varma månaderna finns sittplatser i en täckt innergård.

Dag 4

Efter frukost beger ni er av till flygplatsen för hemresa. Beroende på när flyget avgår så kan ni göra ett stopp i Auschwitz på vägen till flygplatsen. I Auschwitz ligger den mest välkända kyrkogården och platsen för ett av världens största folkmord. Här startade 1940 ett koncentrationsläger för polska politiska fångar och Auschwitz blev sedan centrum för utrotningen av Europas judar. Under 1940-1945 dödade nazisterna cirka 1 500 000 människor här-främst judar, men även polacker, zigenare, ryssar, krigsfångar och medlemmar av andra nationaliteter. Besöket börjar med en femton minuters dokumentärfilm följt av guidad visning av lägrets bevarade baracker, gaskamrar och krematorier.

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.