Konferens i Lissabon

Att åka på konferens till Lissabon är att besöka en av Europas härligaste storstäder. Portugals huvudstad är en underbar stad med ungefär 500.000 invånare i stadskärnan Totalt 2,8 miljoner bor i storstadsområdet. Besökare kommer från hela världen för att besöka denna mångsidiga och fantastiska stad. Här finns något för alla att uppleva. En riktig pärla som bara väntar på att bli upptäckt.

Lissabon är uppbyggd på sju kullar och kallas oftast “The City of Seven Hills”. Staden andas romantik och svunna tider och har länge varit populär bland författare och konstnärer. Här finns vacker arkitektur från olika tidseror, slott, trånga gränder och vackra vyer över staden. Fantastisk mat, goda viner och bra shopping. För att inte tala om Lissabons nattliv som har något för alla att erbjuda.

En av Lissabons mest populära stadsdelar är de gamla Bairro Alto-kvarteren på en av kullarna, som härstammar från 1500-talet. Hit tar du 28:ans spårvagn som slingrar sig uppför backarna sedan hundra år tillbaka. I det vackra Alfama-området ligger borgen Castelo De São Jorge. Den har anor från 500 år f.Kr och erbjuder en makalös utsikt över hela Lissabon. Inne på borgområdet finns det mysiga gångar, trädgårdar och trånga gränder perfekta för långsamma kontemplerande promenader.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna.

 Beställ en kostnadsfri offert

Lissabon_city_view_624x395.jpg

 

 

Boende

Sana  Lisboa Hotel ****

Hotellet ligger mitt i hjärtat av Lissabon, nära Marquês de Pombal och Avenida da Liberdade.

Det är ett modernt hotell som erbjuder rymliga rum med modern inredning och utrustade med alla bekvämligheter.

Sana Lisboa är ett ypperligt hotell ur konferenssynpunkt, med totalt 11 konferenslokaler som välkomnar upp till 340 personer.

Här erbjuds en suverän lunchbuffé inklusive vin och kaffe.

Promenadavstånd till Gamla Stan är ungefär 20 minuter.

Programförslag

Dag 1

Ni möts utanför ankomsthallen av er guide som smidigt tar er med till er väntande buss för transfer in till staden.

Bussen gör ett kortare stopp vid en härlig utsiktsplats där ni får perfekt överblick över Lissabon samtidigt som ni får provsmaka det traditionella Portvinet. Här kan ni också ta härliga foton!

Efter detta stopp fortsätter ni  direkt till hotellet för incheckning innan er buss tar er vidare till LX Factory. Det är ett spännande restaurangområde som andas industriell känsla. Här finns ett flertal intressanta restauranger att välja bland.

Som ett trevligt alternativ kan ni boka en matlagningskurs där ni med mycket skratt och gemenskap kommer att få tillaga Portugisiska klassiker från hela Portugal.  Som avslutning avnjuter ni den middag ni självatillagat tillsammans med fantastiskt gott portugisiskt vin.

Dag 2

Dagen börjar med konferens på ert hotell och efter en god lunchbuffé så är det dags att upptäcka centrala Lissabon.

Er guide möter upp på ert hotell och ni börjar med en promenad genom centrum för att se vackra hus med mosaik som är så speciell för Lissabon. Ni gör ett stopp för att titta på den spektakulära tågstationen som ligger mitt i centrala stan. Efter en liten kortare promenad så blir ni upphämtade av Tuck-Tuck för att ta er mot Castelo De Saõ Jorge-slottet. Det är väl värt ett besök här för att njuta av den fantastiska utsikten över hela Lissabon. Varför inte ta en paus här och sitta ner och njuta av något kallt att dricka?

Ni fortsätter till fots ner mot Alfama som är en väldig pittoreskt och mysig del av Lissabon. Alfama är de gamla moriska judiska kvarteren som klarade sig från förstörelse under jordbävningen år 1755.

Vi föreslår lite egen tid för att strosa runt i Lissabon, kanske ta en titt på Cristiano Ronaldos hotell eller ta en god fika på ett trevligt café och njuta av atmosfären. Innan middagen blir det vinprovning på Vinoteke. Ni får prova lokala viner av olika karaktärer och efter denna trevliga aktivitet så går ni en kort promenad till en mycket trevlig köttrestaurang, RIB, för att inta kvällens middag!

Programförslag

Dag 3

Dagen börjar med konferens på ert hotell och efter en god lunchbuffé bär det av mot kusten och Cascais som ligger ca 30 minuters bussresa från Lissabon.

Färden går längsmed havet och man slås av hur vackert det är. Efter en härlig rundvandring i den mysiga och pittoreska byn Cascais är det dags för en vinprovning på ”A Prova” där ni får smaka på 2 viner med oliver som tilltugg. Lagom avslappnade sätter ni er på cyklar för att tillsammans ta er längs med kusten norrut. På en fin cykelled susar ni fram med vinden i håret, lukten av hav och njuter av den vackra utsikten. Det är så härligt att man nästan inte vill kliva av… Vid slutet av er  cykeltur väntar er buss för att ta er till båten som väntar, där ni i avslappnad miljö äter middag medan ni  åker tillbaka mot Lissabon och ert  hotell.

Dag 4

Efter frukost checkar ni ut från hotellet och tar avsked av Lissabon för denna gång.

Tilläggsaktiviteter

Cooking Class i Lissabon – Kiss the Cook

Denna aktivitet är väldigt omtyckt, här får gruppen uppleva glädjen av matlagning och gemenskap. Den här workshopen passar alla, oavsett om ni redan är begåvade kockar eller inte kan koka ägg så kommer ni att få en rolig upplevelse på Kiss Cook.  

Ni får förbereda och lära er att laga en del av de populäraste rätterna från det portugisiska köket, upptäcka nya smaker, från norr till söder och det bästa som Portugal har att erbjuda. Kanske kommer du att imponera på dina kollegor och vänner!

Kvällen avslutas med att ni avnjuter middagen som ni har lagat tillsammans.
 

Ribbåtar i Belem Quarter

09.00 / 13.00

Avfärd från hotellet till Marinan i Lissabon. Ge er ut i Speedboats som tar er på en timmes resa längs kusten och tillbaka.  Varje båt tar max 12 personer.

Stig av i Marina i Belem för en tur till kvarteren i Belém, varifrån de portugisiska Caravels seglade iväg till episka maritima upptäckter. Ni kan också stanna vid monument och gå över Empire Square och till klostret Jeronimos – världsarv.

För påfyllning av energi så gör ni ett kort stopp på det berömda Cafét Coffee Shop ”Pastéis de Belém” och smakar en läcker och varm kaka- pastell de Nata  - tillsammans med en kopp kaffe.

Denna guidade tur avslutas med ett gruppfoto och kanske några ”selfies” vid den berömda Tower of Belem.
 

Seagull båttur kustvägen mellan Lissabon och Cascais

Dessa unika båtar kommer att ge er möjlighet att se Lissabon från ett annat perspektiv - möt Lissabon som aldrig förr!

Båtarna är modernt  designade och finns i ett flertal storlekar för att anpassas till gruppstorlek. Med moderna möbler, ergonomisk och enkelt med barer, soffor och solstolar som är speciellt anpassade.

Med två olika däck kan ni skapa olika unika miljöer för att kunna använda båten  till fullo.

Er buss tar er ner till hamnen för påstigning. Båtturen tar ca 2-3 timmar till Cascais från Lissabon. På båten kan ni äta en enklare lunch såsom en stående buffé.

Vi anländer sedan till Cascais Marina där vi har möjlighet att förankra. Om tid finns kan gruppen njuta av egen tid och koppla av på stranden.

För återresan till Lissabon finns det möjlighet att använda speedboats istället för båtar. Då tar det ungefär en timme istället.

Jeep Safari

Idag är det fart och fläkt som gäller. Ni tar bussen upp till Cascais, där jeepar väntar på er för att ta er med på en hisnande tur längs med kusten. Ni kör på små vägar över Sintraberget och närmar er Europas västligaste udde, Cabo da Roca. Där gör ni ett stopp för att föreviga denna otroligt vackra och dramatiska plats. Färden fortsätter sedan mot den lilla byn Sintra där ni får en välbehövlig eftermiddagsfika med en lokal bakelse.

Efter att ni strosat runt i lugn och ro så bussas ni tillbaka för en trevlig middag på Sandeman Chiado. Under middagen får ni uppleva Portugisisk traditionell Fado musik av lokala sångare.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.