Konferens i Lissabon

Lissabon, Portugals huvudstad, är en underbar stad med ca. 500.000 invånare i stadskärnan och totalt ca 2,8miljoner i hela storstadsområdet. Besökare kommer ifrån hela världen för att besöka denna mångsidiga och fantastiska stad. Här finns något för alla att uppleva. En riktig pärla som bara väntar på att bli upptäckt.

Lissabon är uppbyggd på sju kullar och kallas oftast “The City of Seven Hills”.  Staden andas romantik och svunna tider och har länge varit populärt bland författare och konstnärer. Här finns vacker arkitektur från olika tidseror, slott, trånga gränder och vackra vyer över staden. Fantastisk mat, goda viner, bra shopping och för att inte tala om Lissabons nattliv som har något för alla att erbjuda.

En av Lissabons mest populära stadsdelar är de gamla Bairro Alto-kvarteren på en av kullarna, som härstammar från 1500-talet. Hit tar du 28:ans spårvagn som slingrar sig uppför backarna sedan100 år tillbaka upp till det vackra Alfama området. Högst upp ligger borgen Castelo De São Jorge med anor från 500 år f.Kr som erbjuder en makalös utsikt över hela Lissabon. Inne på borgområdet är det mysiga gångar, trädgårdar och trånga gränder att promenera runt i.

Lissabon_city_view_624x395.jpg

Mer info och programförslag hittar du i menyflikarna ovan.

Kontakta oss för prisförslag för just din grupp

Boende

Sana  Lisboa Hotel ****

Hotellet ligger mitt i hjärtat av Lissabon, nära Marquês de Pombal och Avenida da Liberdade.

Det är ett modernt hotell som erbjuder rymliga rum med modern inredning och utrustade med alla bekvämligheter.

Sana Lisboa är ett ypperligt hotell ur konferens synpunkt, med totalt 11 konferenslokaler som kan välkomna upp till 340 personer.

Här erbjuds en suverän lunchbuffé inklusive vin och kaffe.

Promenadavstånd till Gamla Stan på ca 20 minuter.

Programförslag

Dag 1

Ni möts utanför ankomsthallen av er guide som smidigt tar er med till er väntande buss för transfer in till staden.

Bussen gör ett kortare stopp vid en härlig utsiktsplats där ni får en fin utsikt och överblick över Lissabon samtidigt som ni får provsmaka det traditionella Portvinet. Här kan ni också ta härliga foton!

Efter detta stopp fortsätter ni  direkt till hotellet för incheckning innan er buss tar er vidare till LX Factory, som är ett spännande restaurangområde som andas industriell känsla. Här finns ett flertal intressanta restauranger att välja bland.

Som ett trevligt alternativ kan ni boka en matlagningskurs där ni med mycket skratt och gemenskap kommer att få tillaga Portugisiska klassiker från hela Portugal.  Som avslutning avnjuter ni er middag som ni har lagat tillsammans med fantastiskt gott Portugisiskt vin.

Dag 2

Dagen börjar med konferens på ert hotell och efter en god lunchbuffé så är det dags att upptäcka centrala Lissabon.

Er guide möter upp på ert hotell och ni börjar med en promenad genom centrum för att se vackra hus med mosaik som är så speciellt för Lissabon, ni gör ett stopp för att titta på den lite speciella tågstationen som ligger mitt i centrala stan. Efter en liten kortare promenad så blir ni upphämtade av Tuck-Tuck för att ta er mot Castelo De Saõ Jorge-slottet. Det är väl värt ett besök här för att njuta av den fantastiska utsikt över hela Lissabon. Varför inte ta en paus här och sitta ner och njuta av något kallt att dricka.

Ni fortsätter till fots ner mot Alfama som är väldigt pittoreskt och mysig del av Lissabon (de gamla moriska judiska kvarteren som klarade sig från förstörelse under jordbävningen år 1755.) 

Vi föreslår lite egen tid för att strosa runt i Lissabon, kanske ta en titt på Cristiano Ronaldos hotell eller ta en god fika på ett trevligt café och njuta av atmosfären. Innan middagen blir det vinprovning på Vinoteke. Ni får prova lokala viner av olika karaktärer och efter denna trevliga aktivitet så går ni en kort promenad till en mycket trevlig köttrestaurang-RIB  för att inta kvällens middag!

Programförslag

Dag 3

Dagen börjar med konferens på ert hotell och efter en god lunchbuffé bär det av mot kusten och Cascais som ligger ca 30 minuters bussresa från Lissabon.

Färden går längsmed havet och man slås av hur vackert det är. Efter en härlig rundvandring i den mysiga och pittoreska byn Cascais är det dags för en vinprovning på ”A Prova” där ni får smaka på 2 viner med oliver som tilltugg. Lagom avslappnade sätter ni er på cyklar för att tillsammans ta er  längs med kusten norrut. På en fin cykelled susar ni fram med vinden i håret, lukten av hav och njuter av den vackra utsikten. Det är så härligt att man nästan inte vill kliva av… Vid slutet av er  cykeltur väntar er buss för att ta er till båten som väntar, där ni i avslappnad miljö äter middag medan ni  åker tillbaka mot Lissabon och ert  hotell.

Dag 4

Efter frukost checkar ni ut från hotellet och tar avsked av Lissabon för denna gång.

Tilläggsaktiviteter

Cooking Class i Lissabon – Kiss the Cook

Denna aktivitet är väldigt omtyckt, här får gruppen uppleva glädjen av matlagning och gemenskap. Den här workshopen passar alla, oavsett om man redan är en begåvad kock eller om man inte kan koka ägg så kommer du att få en rolig upplevelse på Kiss Cook.  

Man får förbereda och lära sig att laga en del av de populäraste rätterna från det portugisiska köket, upptäcka nya smaker, från norr till söder och det bästa som Portugal har att erbjuda. Kanske kommer du att imponera på dina kollegor och vänner!

Kvällen avslutas med att ni avnjuter middagen som ni har lagat tillsammans.
 

Ribbåtar i Belem Quarter

09.00 / 13.00

Avfärd från hotellet till Marinan i Lissabon. Ge dig ut i Speedboats som tar dig på en timmes resa längs kusten och tillbaka.  Varje båt tar max 12 personer.

Stig av i Marina i Belem för en tur till kvarteren i Belém, varifrån de portugisiska Caravels seglade iväg till episka maritima upptäckter. Man kan också stanna vid monument och gå över Empire Square och till klostret Jeronimos – världsarv.

För påfyllning av energi så gör vi ett kort stopp på det berömda Cafét Coffee Shop ”Pastéis de Belém” och smakar en läcker och varm kaka- pastell de Nata  - tillsammans med en kopp kaffe.

Avslutar denna guidade tur med ett gruppfoto och kanske några ”selfies” vid den berömda Tower of Belem.
 

Seagull båttur kustvägen mellan Lissabon och Cascais

Dessa unika båtar kommer att ge er möjlighet att se Lissabon från ett annat perspektiv - möt Lissabon som aldrig förr!

Båtarnas är modernt  designade och finns i ett flertal storlekar för att anpassas till gruppstorlek. Med moderna möbler, ergonomisk och enkelt med barer, soffor och solstolar som är speciellt anpassade.

Med två olika  däck kan ni skapa olika unika miljöer för att kunna använda båten  till fullo.

Er buss  tar er ner till hamnen för påstigning, båtturen tar ca 2-3timmar till Cascais från Lissabon. På båten kan ni ha en enklare lunch, t.ex. en stående buffé.

Anländer till Cascais Marina där vi har möjlighet att förankra. Om tid finns så kan gruppen njuta av lite egen tid och koppla av på stranden.

För returen till Lissabon finns det möjlighet att använda speedboats istället för båtar (tar ca. 1 timma istället).

Jeep Safari

Idag är det fart och fläkt som gäller. Ni tar bussen upp till Cascais, där jeepar väntar på er för att ta er med på en hisnande tur längs med kusten. Ni kör på små vägar över Sintraberget och närmar er  Europas västligaste udde, Cabo da Roca. Där gör ni ett stopp för att föreviga denna otroligt vackra och dramatiska plats. Färden fortsätter sedan mot den lilla byn Sintra där ni får en välbehövlig eftermiddagsfika med en lokal bakelse.

Efter att fått strosa runt i lugn och ro så bussas ni tillbaka för en trevlig middag på Sandeman Chiado. Under middagen får ni uppleva Portugisisk traditionell Fado musik av lokala sångare.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.