Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

New York, New York – möjligheternas stad

Att åka på konferens till New York är att tillbringa några dagar i städernas stad. Allt, precis allt, finns att tillgå här. Redan när du anländer till city är det som att kliva rakt in i en film. Du ser de gula taxibilarna, skyskraporna och byggnaderna du sett på biodukar eller tv.

Detta är världens stad! Hit har människor vallfärdat från alla världsdelar för att förverkliga sina drömmar. De många kulturerna samsas sida vid sida och här har du känslan av att vara bland vänner. Vart du än går finns det alltid en vänlig själ som vill hjälpa dig med vägvisningar och kartläsning. Fascinerande är också hur smidigt de många fotgängarna möter varandra på trottoaren. Inte en enda krock här inte.

Efter konferenstimmarna är det perfekt att ge sig ut och flanera. Kanske besöka stadens gröna oas och föreviga några ögonblick på de mest kända platserna. Eller gå åt andra hållet, neråt Manhattan, Battery Park och minnesplatsen för 9/11. Det är starkt men också vackert.

Var lite smart och boka biljetter i förväg till de olika evenemang eller platser du vill besöka, oavsett det handlar om turistattraktioner eller gratis biljetter till en tv-show. Genom god planering utnyttjar du tiden maximalt i denna mångmiljonstad. Och du, testa att göra annorlunda- ett besök i Empire State building på kvällen bjuder en ännu mer storslagen vy över halvön!

Beställ kostnadsfri offert

New_York_central_park_624x395.jpg

Boende

The Roosevelt Hotel***+

The Roosevelt Hotel ligger beläget i hjärtat av New York, en kort promenad från Grand Central och Chrysler Building.

Vill du shoppa så ligger varuhuset Macy’s nära och arenan Madison Square Garden ett par minuter bort. Hotellet har konferensrum, tre restauranger och ett fitnesscenter. Alla rum har internet och tv.

Programförslag

Dag 1

Ankomst på kvällen. Buss och svensktalande guide möter på flygplatsen för transfer till hotellet och incheckning. Första kvällen avnjuter ni en gemensam välkomstmiddag i närheten av hotellet, förslagsvis på den italienska krogen Carmines som ligger vid Times Square.

Dag 2

Efter frukosten börjar ni dagen med en halvdagskonferens på hotellet som avslutas med lunch. Därefter sightseeing på Manhattan. Turen börjar vid Lincoln Center och Metropolitan Opera House. Sen fortsätter den uppför Upper West Side förbi Dakota Building där John Lennon bodde. Cathedral of St. John the Divine och Harlem med berömda Apollo Theatre passeras på vägen till Upper East Side och ”One Museum Mile”, där du hittar världsberömda Guggenheim Museum och Metropolitan Museum of American Art.

Håll utkik efter Plaza Hotel och Trump Tower vid Central Parks södra del, samt Radio City Music Hall och Rockefeller Centers berömda isrink i Midtown.

Sevärdheter som Times Square och Macy’s, världens största varuhus, passeras innan vi kommer in i Greenwich Village med dess pittoreska gränder.

Trendiga SoHo liksom Little Italy’s och Chinatowns pulserande blandning av europeisk och asiatisk kultur står i skarp kontrast mot bankdistriktet och Wall Street. På östra sidan finner du South Street Seaport, New Yorks gamla hamn.

Från Manhattans sydspets och Battery Park går färjorna ut till Staten Island, Frihetsgudinnan liksom Ellis Island och dess immigrantmuseum.

Senare på kvällen samlas vi för gemensam transport till kvällens restaurang. Vi föreslår STK Restaurant i trendiga Meatpacking District.

Programförslag

Dag 3

Frukost på hotellet. En tur till Central Park är en höjdpunkt. Ta tillfället i akt att promenera, jogga, cykla eller rida i parken. Se USA:s äldsta monument Cleopatras nål och vädercentret Beledere Center som byggdes redan år 1865. I mitten av parken finns även en populär film- och musikscen som på somrarna används till bl.a. konserter. Förmiddagen kan avslutas med lunch på The Loeb Boathouse Central park.

Under eftermiddagen får ni utforska New York på egen hand.

På kvällen kommer ni att avnjuta en högklassig middagskryssning runt Manhattan med härliga vyer över Ellis Island, Frihetsgudinnan samt olika delar av Manhattan och dessa vackra broar.

Dag 4

Kanske vill du ta en sista shoppingrunda innan hemfärd till Sverige? Då finns Macy’s bara några minuters gångväg från hotellet. Eller, ta en promenad till ”Top of the Rock” Rockefeller Center där ni får tillträde till deras nya ”Viewing deck” på våning 70.

Tips på tilläggsaktiviteter

  • Helikopter sightseeing från Battery Park
  • Harlemtur med besök i Gospelkyrka
  • Stand-up club 
  • New York Rangers hemmamatch med Henke Lundqvist på Madison Square Gardens
  • Promenad till ”Top of the Rock” Rockefeller Center där du får tillträde till deras nya ”Viewing deck” på våning 70.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.