Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Oslo

En nyanserad och spännande huvudstad.

Att vara på konferens i Oslo är perfekt. Det är utomlands på lagom avstånd. Med närhet till allt som kan önskas; kultur, stadsliv och naturupplevelser. Med snart 700 000 invånare växer staden fort. Samtidigt finns den gemytliga småstadskänslan kvar. Konferenspaket med aktiviteter som passar alla och som överraskar mycket positivt.

Alla säsonger är rätt säsong i Oslo och staden erbjuder något för alla grupper oavsett väderlek och budget.  Operahuset är en magnifik arkitektonisk upplevelse men kan också symbolisera starten på ett äventyr.  Den som önskar lugn och ro kan spendera tiden i någon av stadens parker eller varför inte ta lokaltrafiken till det enorma fritidsområdet Nordmarka.

Se programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Beställ kostnadsfri offert

Oslo_buildings_624x395.jpg

Boende i Oslo

The Hub ****

I mars 2019 öppnade Clarion Hotel The Hub. Hotellet har Oslos absolut bästa läge och målet är att bli en livlig och innovativ mötesplats för människor. Hotellet är Norges största och erbjuder 810 moderna rum, 24 möteslokaler och även ett VIP-rum på 80 kvadratmeter. När du bor på The Hub finns närheten till både kvällslivet och de tidiga morgonpromenaderna.

Till hotellets faciliteter hör även gym- och relaxavdelning, en bar med hisnande utsikt och en restaurang i toppklass. Maten som serveras i regi av den välkände kocken Marcus Samuelsson består av spännande smaker och hållbara lokala råvaror. Just hållbarhet och miljö är hjärtefrågor. Hotellet är certifierat enligt ISO-14001 miljöstandard och vill utmärka sig som förespråkare för hållbarhet och miljöbesparingar.

Quality hotel Expo ****

Det här hotellet är en riktig konferenspärla omgiven av Oslofjorden. På bara tio minuter tar du dig till centrala Oslo och till flygplatsen Gardemoen går transfern på mindre än en timme.

Hotellet har 301 rum och erbjuder hela 13 konferensrum av olika storlek. Hotellet har även ett gym. Bredvid hotellet finns ett stort grönområde perfekt för sommarfester eller teambuilding-aktiviteter. Ett par minuter bort finns Oslos finaste badstrand, curlinghall och ett golfcenter.

Förutom hotellets egen restaurang Brasserie X finns här Bar X och även kaffebaren Rast. Konferensmenyn har fokus på ekologiska råvaror och säsongsprodukter. Hotellet bjuder på kaffe/te, popcorn, glass och frukt under hela dagen. Allt för att du ska hålla energin uppe mellan aktiviteterna.

Beställ en kostnadsfri offert

iStock_000082158235_Oslo_skyline_dag_624x395.jpg

 

Programförslag

Dag 1

Vi ankommer tidigt till Oslo flygplats. Det är endast en kort transfer till hotellet så snart står vi redo för dagens konferens. Välkomstfikat välkomnar och vår guide hjälper oss att komma till rätta.

Efter en lång rese- och konferensdag avnjuter vi på kvällen en god middag i den välrenommerade restaurangen på hotellet. Därefter är det enkelt att, för de som orkar och vill, ge sig ut och insupa Oslos kvällsliv. Vi bor verkligen mitt i stan med nära till allt!

Dag 2

Efter en god natt sömn vaknar vi upp och avnjuter en härlig frukostbuffé på hotellet innan vi beger oss till konferensrummet för förmiddagens konferenspass. Innan vi några timmar senare lämnar hotellet passar vi på att äta lunch och laddar batterierna för att fortsätta utforska Oslo.

Vi möter upp vår guide och en aktivitetsrepresentant som presenterar en rolig och spännande aktivitet. Aktiviteten är både energisk och varierande. Vi tar oss runt i området för att lösa olika uppdrag som vi får via en läsplatta. Det kan vara allt från faktafrågor, gåtor och fotouppdrag till något vi ska hitta på och utföra i området. Det här är ett intressant och uppskattat sätt att lära känna Oslo bättre. Aktiviteten tar ca 60-120 min och kan göras både inne och ute.

När vi skådar Aker Brygge så närmar vi oss slutet av aktiviteten. Alla kommer att nå målet ungefär samtidigt och avslutar gemensamt i Oslos nya trendiga område Tjuvholmen vid Aker Brygge.

Här besöker vi fisk- och skaldjursrestaurangen Tjuvholmen Sjömagasin med ett fantastiskt läge vid vattnet. Restaurangen, som finns med i Guide Michelin 2018, har ett innovativt kök och här serveras norsk fisk när den är som bäst. Maten är vällagad och tjusigt presenterad. Hummer och krabba kan inte bli färskare!

Här finns även en cateringbutik och en butik för fisk och skaldjur samt tillgång till konferensrum!

Programförslag

Dag 3

Efter frukost är det dags för ett konferenspass innan vi avslutar våra dagar i Oslo med ett besök på i den fantastiska Videlandsparken. Parken är 850 meter lång och indelad i fem delar. Parken med sina över 200 skulpturer i brons, granit och järn är en av Oslos största turistattraktioner och har fått sitt namn efter konstnären Gustav Vigeland.

Innan kvällsflyget tar oss hem så vill vi naturligtvis inte missa Holmenkollen. Vi inser direkt att vi skulle kunna förlägga en hel konferensvecka i detta fantastiska område. Den här gången nöjer vi oss dock med att stanna till för att se den kända hoppbacken och andas in luften där så många idrottare möts varje år. 

 

Tilläggsaktiviteter

Dyna Fyr

För en unik start på konferensen kan vi rekommendera Dyna Fyr, mitt ute i Oslofjorden. Det blir en garanterat annorlunda upplevelse i denna lilla restaurang som ligger i en fyr från 1874. Menyerna är baserade på det bästa från havet och följer säsongens råvaror.

Restaurangen är inte öppen hela året utan slår upp portarna den 1 april och tar sedan emot gäster fram till jul. De har kapacitet att ta emot grupper på 20-40 personer. Båtturen ut till fyren tar ca 25 minuter från Tjuvholmen.

Kollensvevet

Vill du prova på hur det är att vara backhoppare? De äventyrliga i sällskapet har möjligheten att testa i Kollensvevet i Holmenkollen. Kollensvevet är en zipline som börjar med Oslos bästa utsikt och sedan tar dig ner längs en 361 meter bana. Känslan att landa nere på marken efter de 107,5 metrarna i luften är en kombination av adrenalin och lättnad.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.