Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Paris

Konferens i romantiken och gastronomins mekka!

På konferens i Paris kan ni njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Upplev några av de finaste romerska och medeltida monumenten, ta en paus på ett av många charmiga caféer, stå på Pont Neuf-bron eller utforska en second hand-butik.

Ett sätt att få en aktiv konferens på ett enkelt sätt är att välja bort hissen och istället promenera de många trappstegen till den första platån på Eiffeltornet. Inget för den höjdrädde. Kanske räcker det att flanera istället för att shoppa på den stora paradgatan Champs-Elysées. Spana in den "gamla" triumfbågen innan ni besöker den moderna stadsdelen la Defense och kollar in den nya bågen Grande Arche. Dessa bildar en rak linje som tar sin början i konstmuseet Louvren. 

När ni behöver en paus mellan konferenspassen är le Jardin du Luxembourg ett välkommet andningshål.  När du promenerar kan du känna dig som en riktig parisare bland statyer, damm, fontän, boulebanor och caféer. Efter besöket i parken kan du strosa vidare i stadsdelen Montparnasse där Paris många konstnärer, författare och kompositörer verkat. Slå dig ner vid ett skrangligt utebord för ett glas franskt bubbel.

Beställ kostnadsfri offert

Paris_view_624x395.jpg

 

 

 

Boende

Concorde Montparnasse****

Hotell Concorde Montparnasse är idealiskt placerat i hjärtat av Paris på Seines vänstra sida i Montparnasse-området. Hotellet erbjuder fridfullt boende på en lugn gata, bara fem minuter från den ungdomliga och livliga stadsdelen Montparnasse och alla dess barer, restauranger och parisiska caféer. Tack vare hotellets centrala läge, och de närliggande kommunikationerna, är det lätt att upptäcka Paris och allt som staden har att erbjuda.

Programförslag

Dag 1

På kvällen samlas ni för en kortare promenad till den gemensamma välkomstmiddagen som är förlagd till La Coupole - en klassisk restaurang i Montparnasse. Här ingår en härlig trerättersmiddag med alla dess tillbehör och dryck. Det är en stor och vacker restaurang med blandade folkgrupper. Med högt tempo och stämningen i topp är La  Coupole en mycket parisisk restaurang där alla trivs. Kort och gott god mat i kombination med en fantastisk skaldjursdisk och trivsam miljö.

Dag 2

Efter frukostbuffén på hotellet inleds dagen med ett konferenspass med paus för kaffe och en trerätters lunch. Eftermiddagen framskrider med en uppfriskande cykeltur genom staden tillsammans med en engelsktalande guide. Upptäck kända platser och okända mysiga krypin! Se romerska arenor, St. Martin kanalen, Belleville (Paris Chinatown), Père Lachaise med Edith Piafs och Jim Morrisons gravar och mycket mer. Utbudet är stort och varje tur varar cirka tre timmar och sträckan är 15-24 kilometer lång.

Mot tillägg finns möjligheten att avsluta cykelturen med en privat vinprovning i den populära vinbaren Ô Château. Vinbaren ligger nära Louvren mitt i centrala Paris i Hotel Particulier som ägdes av Madame de Pompadour under 1700-talet. Voltaire, Rousseau och George Sand brukade komma hit. Idag är det den största och vackraste vinbaren i Paris, som erbjuder en genuin och exklusiv miljö. Kvällen avslutas på egen hand. Ta er tid att utforska allt vad Paris har att erbjuda!

Programförslag

Dag 3

Dagen startar med frukost på hotellet och gruppen blir sedan hämtad av buss med som kör till Montmartre. Ni strosar runt i den vackra omgivningen tillsammans med en kunnig svensktalande guide. Montmartre är den högsta naturliga punkten i Paris och ligger hela 130 meter över havet. På 1800-talet blev detta kvarter en kontrast till det moderna, strukturerade och dyra Paris. Artister och konstnärer kom till Montmartre för att bo och arbeta i billiga ateljéer. Kända konstnärer som Pablo Picasso, Vincent van Gogh och Henri Matisse hade sitt tillhåll här. 

Lunchen avnjuts på den rustikt romantiska restaurangen Au Cadet De Gascogne, belägen högst upp på berget. På eftermiddagen finns tid till egna aktiviteter. Kvällen avslutas sedan med den exklusiva båtturen Bateaux Parisiens, där ni inte bara får avnjuta en gastronomisk middag med aperitif, vin och kaffe utan samtidigt glider uppför vackra floden Seine och kan njuta av storslagen utsikt. Det är den äldsta delen av Paris som är byggt längs med floden, och ni får se Invaliddomen, Notre Dame, Louvren, Grand Palais, Eiffeltornet och mycket mer.

Dag 4

Transfer hämtar gruppen vid hotellet för avresa till flygplatsen och hemfärd.

Tilläggsaktiviteter

För de som vill finns ett stort urval av tilläggsaktiviteter att välja mellan.

Gruppaktiviteter i Bois de Boulogne eller Bois de Vincennes

Gruppen blir indelad i smågrupper och det erbjuds olika aktiviteter såsom:
- roddbåt
- spela boule (petanque) med en fransk petanqueinstruktör
- måla i ateljé med en svensk konstnär
- cykla runt i skogen

“Skattjakt” i Paris

Ett roligt och lite annorlunda sätt att upptäcka Paris eller ett kvarter i Paris! Här får man tillfälle att leta efter ledtrådar och lösa mysterier, samtidigt som man besöker mer eller mindre kända platser i olika delar av staden.

Montmartre vinrally

Montmartre är den högsta naturliga punkten i Paris och alltså det område som ser ut som en by, nästan en förort till Paris. På 1800-talet blev detta kvarter en kontrast till det moderna, strukturerade och dyra Paris som Baron Haussmann hade skapat. Artister och konstnärer kom till Montmartre för att bo och arbeta i billiga ateljéer. Faktum är att en vingård har överlevt den moderna stadsutvecklingen, några få druvor växer fortfarande här, väl skyddade. Under detta rally får vi lära oss allt om Montmartre.

Citytur med 2 CV bil

Venedig har sina gondoler, New York sina taxibilar och medan Paris har sina Citroen 2CV´s eller "Deux-chevaux". Låt er charmas av en genuin och intim resa genom hjärtat av Paris. Dessa stiliga och mysiga bilar körs av en privat artig och kunnig engelsktalande guide/chaufför.

Vinprovning på franskt sätt

Vare sig ni är nybörjare eller vinkännare, erbjuder Ô Château er en vinprovning av olika franska viner. Ô Château som nyligen har blivit utvalt till "The Best Wine Bar in Paris" erbjuder ett stort urval av viner som ni kan prova. Under vinprovningen som görs av en engelsktalande sommelier upptäcker ni franska vinets hemligheter och fördjupar era kunskaper om vin. ”Lära, förstå och njuta” kallar ägarna Nicolas och Olivier sitt koncept. Ô Château syftar till att göra vin roligare och mindre pompöst.

Cykelturer i Paris med besök av vinmuseum

Vill ni undvika långa trafikköer och trängsel i tunnelbana och buss? Längtar ni istället efter lite motion och vill upptäcka både kända och dolda delar av Paris? Då är en cykeltur svaret på era önskemål! Cyklister är ingen vanlig syn i Paris, bil och tunnelbana är de främsta fortskaffningsmedlen. Men cykling bli allt populärare, åtminstone på ett organiserat vis, nämligen genom cykelklubbar. Den engelsktalande guiden är mycket rutinerad och tar med grupper på rundturer som även är okända för många fransmän. Under denna tur stannar ni på Musée du vin för ett kort besök och en blind-vinprovning för att se om ni kommer ihåg allt er guide har lärt er. Ni avslutar denna dag i Jardins des Tuileries där det är dags för att spela boule. Boule är Frankrikes nationalsport och populär både bland unga och gamla. För att få lite kraft serveras det även en picknicklunch med franskt vin.

Ett glas champagne på toppen av Eiffeltornet

Unna er ett glas champagne på toppen av Eiffeltornet medan ni betraktar den underbara panoramautsikten över Paris. Eiffeltornets champagnebar är beläget på översta våningen i tornet.

Middagskryssning på Seine

Moderna och komfortabla båtar kryssar upp längs Seine medan ni blir serverade en gastronomisk middag med aperitif, vin till maten och kaffe.

Segway

Segway är ett nytt sätt att upptäcka Paris på ekologiskt sätt. Segway är en självbalanserande tvåhjuling som fungerar med el. En rolig gruppaktivitet.

Utflykt till Champagne

Reims är champagneindustrins huvudstad och flera av de stora champagnehusen har sina vinkällare här och ett besök i någon av dessa labyrintliknande källare är något man inte bör missa under sin tur till denna vackra region. Reims ligger bara cirka två timmar från Paris och en dagsutflykt kan organiseras dit. Innan ni börjar besöka de olika Champagnehusen görs en kort city tur i Reims då ni får besöka den underbara, vackra katerdralen som är en av Frankrikes mest berömda, mycket tack vare att det var här de franska kungarna kröntes.

Miljövänlig transport i Paris med cykeltaxi

Har ni lust med något utöver det vanliga - en snabb och bekväm transport i Paris - eller en lite annorlunda sightseeingtur? Cykeltaxi är en liten vagn som blir dragen av en elektrisk cykel med en trevlig cykelchaufför. Cykeltaxin kommer smidigt igenom trafiken även där bilar och bussar oftast måste stå i kö och ni får upptäcka staden Paris på ett annorlunda sätt. Cykeltaxi kan även bokas för grupper, varje cykeltaxi tar max två passagerare och varför inte förboka ett glas champagne som serveras under turen i cykeltaxin.

Château de Versailles med segway och roddbåt

Strax 15 kilometer väster om Paris ligger det berömda slottet Versailles. Denna slottsanläggning är inte bara den mest betydande från den franska barocken utan även den största i Europa.

Stadsrundtur

Det är helt omöjligt att se Paris på en halvdag men man kan få en liten uppfattning… Ni kör längs den kända avenyn Champs Elysées som binder samman Triumfbågen och Place de la Concorde. Sedan 1996 har Champs Elysées genomgått en del förändringar, trottoarerna har byggts bredare och man har planterat fler träd. Place de la Concorde hette tidigare Place Royal och här fanns giljotinen under den franska revolutionen. Ni åker också längs Tuilerieträdgården som är en populär park där även parisarna gärna promenerar. Här finns en permanent utställning av 14 statyer gjorda av konstnärer som Rodin och Giacometti. Parken slutar där världens mest kända konstmuséeum ligger, Louvren. Via en av dem många broarna över Seine kommer man över på Rive Gauche - den vänstra stranden med latinkvarteren och Sorbonne universitetet. Ni åker vidare till ön Ile de la Cité där den praktfulla katedralen Notre Dame ligger. Här finns även andra historiska byggnader som Conciergeriet och Sainte Chapelle. Naturligtvis åker ni även förbi Paris stolthet, Eiffeltornet, där det blir ett fotostopp om ni önskar det. Ni får däremot inte tid till att åka upp i tornet. Inga inträden är inkluderade i priset. Turen varar i cirka tre timmar.

Heldagstur Paris med Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame och Batobus

Heldagstur där ni besöker Paris monument, endast med båt och till fots! Dagen börjar med besök på Louvren, där får ni se de mest kända konstverken som bland annat Mona Lisa, Napoleons kröning samt även Venus de Milo. Sedan promenerar ni till Seine och går ombord på en båt som tar er till Eiffeltornet under tiden som ni beundrar Paris monument under vägen. Vid Eiffeltornet åker ni upp till första våningen och avnjuter en härlig lunch på restaurangen ”Le 58” (trerätters inklusive vin, mineralvatten och kaffe). Efter lunchen åker ni hissen ner igen och promenerar tillbaka till Seine och tar båten vidare till Notre Dame som blir ert sista stopp under dagen. Denna fantastiska gotiska katedral byggdes mellan åren 1163 och 1345 och firar 850-årsjubileum 2013. Här blir det guidad omvisning innan turen avslutas.

Turen beräknas ta cirka åtta timmar. Möjligheten finns även att göra en kortare tur om man ej önskar Louvren, eller istället för Louvren lägga till hissbiljett till tredje våningen i Eiffeltornet.

Turen inkluderar
- Skandinavisktalande guide (En guide/ 25 personer)
- Båtbiljetter på Seine
- Hiss till första våningen i Eiffeltornet
- Trerätters lunch inklusive vin, mineralvatten och kaffe på Restaurant ”Le 58” La Tour Eiffel
- Guidat besök på Louvren med gruppreservation samt inträdesbiljett

Tillkommer: busstransfers (om ni önskar det mellan hotellet och Louvren och även mellan Notre Dame och hotellet).

Shopping i Paris

Skäm bort er själva och kom till Paris och shoppa loss! Vi föreslår en tur med skandinavisktalande guide som visar var de rätta shoppingdistrikten och butikerna ligger och som kan vara en värdefull rådgivare när det gäller att välja rätt.

Turen kan börja med någon av nedanstående distrikt och avslutas med ett glas champagne på en trevlig champagnebar. Om det är heldag som gäller så rekommenderas en god lunch på en designrestaurang eller varför inte på en typisk fransk bistro? Sedan så blir det modevisning innan ännu mer shopping väntar. En riktig heldag med andra ord!

Shoppingtur Rive Gauche – vänstra stranden

Ett av Paris allra bästa shoppingdistrikt. Förslag på en tur är att följa Rue de Rennes ner mot Le Bon Marché, vilken är Paris äldsta varuhus. Under vägen finns shoppingmöjligheter med både de ”vanliga” märkena men även lite mer designbutiker. På Le Bon Marché finns ett fantastiskt utbud av allt från kläder och smycken till möbler och mat. Turen kan avslutas med ett glas champagne på Le Bon Marchés snackbar som ligger på första våningen

Shoppingtur i Maraiskvarteren

Mycket trendigt område. Här finns ett stort utbud av unga och nya designers. Kläder, smycken och inredning finns i alla möjliga stilar och färger och här strosar man runt i ett av Paris äldsta kvarter bland små mysiga gator och vackra byggnader. Turen kan avslutas med ett glas champagne eller vin på en mysig marknad och man kan även behålla glaset under tiden som man går runt och utforskar de olika varorna som marknaden har att erbjuda.

Shoppingtur Operakvarteren med Modeshow

Paris största shoppingdistrikt. Här ligger de stora varuhusen Galeries Lafayette och Printemps samt även ett flertal stora butikskedjor. Galeries Lafayette har modeshow varje fredag klockan 15.00 och under cirka 30 minuter presenteras allt från de senaste trenderna från Galeries Lafayettes egen kollektion och till de mest berömda modeskaparnas egna kreationer. Kommentarerna är på engelska och franska och bokning är obligatorisk. Här kan vi även erbjuda sminkningskurs innan eller efter modevisningen.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.