Konferens i Prag

Möt den gyllene staden Prag - Europas hjärta.

Kom hit och njut av stadens magi, lyssna till dess historia och upplev pulserande liv på stadens caféer, restauranger och ölpubar.

Vandra över Karlsbron, fortsätt upp mot Kungaborgen för att därifrån beskåda en av Europas äldsta och vackraste städer. Gå och lyssna på en konsert på konserthuset Rudolfinum eller se balletföreställning på Nationalteater.

Ta en kvällskryss med flodbåten po Moldau och se staden och dess vackra byggnader i kvällsbelysningen.

Allt det här och mycket annat kan du uppleva under några konferensdagar i en av Europas pärlor bland städer - Prag.

Hotel Grand Majertic Plaza* * * * Truhlarska 16, Prag 1

Designhotell som ligger bara några minuters promenad från Gamla stan. Hotellet har 196 moderna utrustade rum med luftkonditionering, internet uppkoppling, sat-TV, minibar, kaffe och te set, safebox. Hotellet har flera konferensrum med dagsljus och upp till 289 personer i teatersittning. Restaurang Atrium, lobby bar, wellness center med bastu, whirpool, thai massage – mot tillägg.

Hotel Josef * * * * Rybna 20, 110 00 Prag 1

Designhotell i Prags centrum. Hotell Josef är modernt utrustad – designat av den kända Londonarkitekten Eva Jiricna. Alla 109 rum  är med badkar eller dusch/WC, hårtork, telefon, kabel TV, minibar, air-condition, safebox, badrock och kaffebryggare. Det är möjligt och konferera på hotellet - 3 mötesrum, den största har kapacitet för 90 personer i teatersittning eller 55 personer i skolsittning. Hotellet har lobby bar, fitness rum, bastu, frukostrum med utgång till hotellets gård.

Hotel Modrá Růže * * * * Rytířská 16, 110 00 Prag 

Hotellets historiska byggnad ligger mellan Nya och Gamla Stan, några få meter från Vaclavplatsen och Gamla Stanstorget. Hotellet har totalt 47 rum. Alla rum är med bad/WC, hårtork, direkt telefon, sat-TV, internet  anslutning, luftkonditionering. Hotellet har 3 möterum, det största med kapasitet till 120 deltagere i teatersittning.

Programförslag

Dag 1

Efter ankomsten till Prags flygplats möts vi av en svensktalande guide. Bussen tar oss till resans första stopp medan bagaget levereras till hotellet. Först tar vi lunch i närheten av borgen och efter det blir det en stadsvandring, höjdpunkten blir att se Kungaborgen som ligger i Prags dominerande område uppe på höjden, här får ni en fantasisk vy över staden.

Vi promenerar vidare ner mot Karlsbron och går över till Gamla stan. Här finns det smala och charmiga gränder att upptäcka. Vi avslutar stadsvandringen på torget vid Gamla Stan med att se det välkända astronomiska uret. På kvällen äter vi en gemensam middag på Pilsen restaurang som är byggd i jugendstil med rustik inredning, precis i den stil som en historisk krog skall vara. Här får vi uppleva smaker från ett traditionellt tjeckiskt kök.

Dag 2

Förmiddagen kommer att ägnas åt konferens på hotellet med kaffepaus och lunch. På eftermiddagen blir det lite motion i form av en cykeltur. Vi cyklar från hotellet genom staden till utkanten av Prag. Nedanför cykelstigen flyter den mäktiga floden Moldau. Längs med vägen finns flera restauranger och kiosker där man kan " hämta krafter " tills vidare färd. Kvällen spenderas på egen hand.

Programförslag

Dag 3

Efter att vi ätit frukost är det dags att besöka ett bryggeri Velke Popovice. Bryggeriet grundades 1870 och ingår numera i den kända ölkoncern Pilsner Urquell.

Besökarna får gå en guidad visning och följa tillverkningsprocessen från början till slut. Ölet Kozel har stort anseende i världen och har vunnit flera internationella tävlingar.

På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag på restaurang Kogo Havelska. Här flyttas man från den gamla stadens miljö till de vackraste delarna av Italien - Toscana, Umbrien och Abrusien. Här möts gästen av ett utomordentligt italienskt kök. Vinlistan med förstaklassiga viner är omfattande och drinkarna tillfredställer garanterat alla finsmakare.

Dag 4

Det är dags att lämna Prag för den här gången. Transfer från hotellet till flygplatsen blir i god tid före flygets avgång.
 

Tips på tilläggsaktiviteter

Prag ölrundan

Under turen med en svensktalande guide kommer vi att besöka två mycket kända bryggerier Pivovarský Dům och U Fleků. Ölrundan avslutas på den gamla ölkrogen U Balbínů. På samtliga besökta ställen får vi naturligtvis prova några sorters öl.

Segway tour

Består av 3 olika grenar - slalom, offroad och viewpoint. Varje gren tar ungefär 40 minuter. Det finns även möjlighet att anordna en tävling mellan grupper eller enskilda deltagare.

Båtkryssning på floden Moldau

Deltagarna kommer att se Prag från en annorlunda vinkel ombord på båten. Det finns flera alternativ när det gäller längden på turen. På kvällen finns det möjlighet att kryssa med levande musik och samtidigt njuta av en god middag.

Borgen Karlstejn

Upplev den gottiska borgen som grundades 1348 av Tjeckiens mäktigaste kung - Karl IV. En pärla bland alla tjeckiska borgar och slott. Borgen har under en period använts som rikets skattekammare och ligger djupt in i  skogen ca 30 km från Prag.

Slottet Melnik

Ligger ca 30 km norr om Prag, i hjärtat av Böhmens vindistrikt. Vinodlingar var stadens huvudsakliga inkomstkälla. I slutet av 1800 -talet öppnades slottet för allmänheten. Utöver visning av slottet finns möjlighet till vinprovning i vinkällaren samt lunch i slottsrestaurangen.

Karlovy Vary

Tjeckiens mest kända kurort som grundades på 1350- talet av kejsaren Karl IV. Orten är känd för enastående arkitektur med blandning av nyklassicism, nybarock, nyrenässans och art noveau. I staden pågår varje år en av Europas äldsta fimfestivaler. Det finns också möjlighet att besöka Becherovka spritfabrik som startades av apotekaren Jan Bercher för tillverkning av Tjeckiens kända örtbrännvin som kallas Becherovka.

Kutna hora & Benhuset

En av Tjeckiens vackraste medeltida städer. Under 1200 - 1300 talet var Kutna Hora en av de viktigaste städerna i Prag. Här upptäcktes stora silverfyndigheter som gjorde att stadens rikedomar upphöjde den till maktens piedestal i dåvarande Europa. Kutna Hora ligger ungefär 8 mil öster om Prag.

Glasbruk Novosad i Harrachov

Det äldsta privatägda glasbruket i Böhmen som grundadews 1712. Tillverkning sker fortfarande med de traditionella metoderna. Utbudet består av lyxiga drickglas av kristall, kristallkronor och andra produkter av kristall. På området finns också ett minibryggeri och en restaurang.

Ölbadet Spa Beer Land, Zitna 9, Prag 1

Badet är en unik anläggning som utför en gammal tjeckisk spaprocedur som är baserad på bad i vatten med naturextrakt och öl. Under proceduren kan gästerna dricka obegränsade mängder av öl. Spa Beer Land ligger ligger mitt i centrum av Prag.

Kälkbana och repbana i Prag

Färden i kälke tar ungefär fem minuter. Klättringen i repbanan sker under övervakning av erfarna instruktörer. För hela anläggningen rekommenderas att klä sig i sport- eller friluftskläder. Inom området finns också en restaurang.

Running Tour Prague

Våra löpningsguider möter deltagarna vid hotellet och efter löpningen följer de naturligtvis med tillbaka. När det gäller löpartempo så anpassar vi oss till deltagarnas prestationsförmåga. Under löpningen kan vi stanna vid intressanta platser och berätta få veta om deras historia innan vi löper vidare. Ungefär två dagar innan löpturen kommer vi att kontakta deltagarna och berätta vilka kläder som kan bli lämpligast för det aktuella väder. Våra guider är mycket erfarna löpare med lång erfarenhet av löpning på alla nivåer.

Det tekniska Nationalmuseet (NTM) 

NMT är en av dom mest besökta museer i Prag. I museets centrala hall kan besökare se många interessanta föremål i form av historiska bilar, lok, flygplan, motorcyklar m.m. Museet grundades år 1908  och är uppbyggt av samlingar från ingenjörsskolan, Prags tekniska universitet samt det tjeckiska industrimuseet. Stora delar av museet blev förstört under andra världskriget men byggdes senare upp och är numera statligt ägt. NTM har sin egen forskningsanstalt som kontinuerligt informerar allmänheten om nya forskningsrön och nyheter inom teknik och vetenskap.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.