Konferens i Riga

Konferera med historiska vingslag

Riga är en otroligt vacker och välvårdad huvudstad väl värd ett besök.  Jugendhusen som omger Gamla stan är mycket vackra och självaste gamla stan finns med på Unescos världsarvslista. Det är lätt att trivas här, att strosa i gränderna och sedan glida in på ett gemytligt fik för en god och prisvärd fika. 

Det stora saluhallsområdet är med rätta välkänt och värt ett besök. Priserna är låga i Riga, så det är lätt att fynda. Måhända även din resväska väger mer på vägen tillbaka?

Ett trevligt sätt att lära känna Riga till fots är att göra en kombinerad stadsrundtur med olika läckra provsmakningar som behagliga små avbrott. Till exempel: smaka på Riga Balsam, chokladsmakning, lettiska delikatesser och/eller lettisk ölprovning. Samtidigt får ni höra om och uppleva Rigas historia och vackra byggnader.

Boende i Riga

Ankomst till flygplatsen eller om ni ankommer med Tallinksiljas färja till hamnen, så möts ni av guide och buss. Ni bor två nätter på

Radisson Blu Hotel Elizabete (****)

Det här hotellet valdes till världens bästa Radissonhotel för ett par år sedan och ligger ett stenkast från gamla stan vid den vackert lummiga Vermanesparken.  Härifrån har du promenadavstånd till vackra byggnader såsom the House of Blackheads och Lettlands nationella opera.

Här finns 228 rum som vetter antingen mot parken eller mot hotellets egen mysiga innergård.  Det finns två konferensrum som har kapacitet för upp till 40 personer vardera och hotellet kan även erbjuda ett stort mötesrum med möjlighet att ta emot upp till 110 deltagare.

Hotellet har ett litet fitness med sauna och en trendig lobbybar med uteservering på den vackra innergården.

 

 

Programförslag

Dag 1

Ankomst till flygplatsen eller om ni ankommer med Tallinksiljas färja till hamnen, så möts ni av guide och buss.
Den korta transfern tar er till hotellet för incheckning.

Efter incheckning  har ni eftermiddagen fri för valfria aktiviteter. Många brukar passa på att bekanta sig med den vackra staden till fots.

På kvällen samlas vi till fördrink i hotellbaren innan vi sätter oss till bords på hotellets egen restaurang the Cut. Här serveras vi gott grillat med välsmakande drycker till.

Dag 2

Efter hotellets goda frukostbuffé samlas vi för en halvdags konferens på hotellet.

Lunch äter vi på hotellet.

Eftermiddagen är vikt för egna upptäckter.

Ni kan till exempel besöka Rigas Centralmarknad. Här möts ni av smaker, dofter och färger i långa rader av hemmagjorda delikatesser och råvaror. Det här är Europas största matmarknad och Rigaborna handlar fortfarande sin mat här. Markanden är viktig för tillgången av lokalproducerade varor.

Eftermiddagen kan även spenderas på cykel där ni kan uppleva Rigas kvarter med träbebyggelse från 1800-talet. Det finns fler än 4 000 ”snickarglädjehus” i Riga och flera av dem finns med på UNESCOs världsarvslista.

På kvällen avnjuter ni en middag på en fantastisk restaurang i Rigas vackraste kvarter – det berömda Bergs
basar, en oas med passager, cafeér, små butiker och bra restauranger.

 

Programförslag

Dag 3

Efter en lång, lugn frukost på hotellet kommer transferbussen och hämtar för avfärd mot flygplats eller båthamn.

 

Tilläggsaktiviteter

  • Transfer med ”twist”
  • Jugend kvarteren med Jugend museet
  • Champange och kaviar på toppen av Stalinskrapan

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.