Konferens i Riga

Kombinera stad och spa

Var en av de första att åka på konferens till Riga, Lettlands huvudstad. Staden vid Östersjöns kant är fortfarande en nästintill oupptäckt pärla. Staden grundades officiellt år 1201 men allt tyder på att den funnits betydligt längre. Här kan du leva dig in i stadens historia i Gamla stan eller njuta av nutida dofter och smaker i den välbesökta saluhallen. Staden stoltserar även med ett stort utbud av restauranger till mycket överkomliga priser. 

I närheten av Riga ligger det natursköna området Jurmala med fina sekelskiftsvillor. Allt fler snygga moderna hotell och spaanläggningar etableras här. Inte undra på, för här njuter du av fint boende och spabehandlingar med utsikt över strand och hav, omgiven av ljuvlig tallskog. 

Beställ en kostnadsfri offert

Riga_view_624x395.jpg

 

Boende i Riga

Radisson Blue Elizabete Hotel ****

Detta moderna och vänliga hotell erbjuder högklassig service mitt i Rigas shopping- och affärscentrum nära den vackra Vermanesparken. Gamla stan, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger även den inom kort gångavstånd.

Hotellet har 228 rymliga rum samt tre konferensrum med plats för upp till 122 personer. Förutom den trendiga lobbybaren finns det en uteservering på hotellets mysiga innergård.

Restaurangen Cut  serverar ekologisk mat och specialiserar sig på grillade och sydamerikanska rätter. Inredningen är en rapsodi av rött och guld.

På hotellet finns ett fitnesscenter där du kan njuta av den vackra utsikten över parken medan du lyfter vikter eller sträcker ut på joggingbandet. Det finns även bastu.

 

 

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst till flygplatsen i Riga möter en guide upp för transfer till hotellet. Transfertid ca 15 minuter.

Efter incheckning möts vi nere i receptiopnen för en stundande rundtur i Riga. Vi får se de vackra jugendhusen och besöka gamla stan. Den guidade stadsvandringen avslutas sedan med en båttur på kanalen. Kanske hinner vi även med ett par shoppingstopp på vägen tillbaka.

På kvällen samlas vi i hotellets trendiga bar för en drink innan vi serveras ypperligt grillat på hotellets egen restaurang Cut. Restaurangen har en särpräglad inredning uppdelad av glaspaneler och med synliga vinställ, omgivet av varma röda toner. 

Dag 2

Efter att vi laddat för dagen på hotellets goda frukostbuffé ägnas förmiddagen åt konferens.

Lunchen äter vi på en restaurang nära hotellet.

På eftermiddagen ger vi oss ut på skattjakt i Riga. Det är en spännande och mycket uppskattad teambuildingaktivitet, där vi lär känna både varandra och staden Riga på ett nytt sätt. Gruppen delas upp i lag med 5–8 personer i varje. Lagen får en kamera, en karta, en liten svensk-lettisk parlör, en handbok och en del goda råd. Inom loppet av 3–4 timmar ska varje lag lösa en rad spännande uppgifter. Flera café- och krogbesök är en nödvändig och trivsam del av tävlingen. Skattjakten avslutas vid Stalinskrapan där vi avnjuter champange och kaviar.

Kvällens middag äger rum på Restaurant Bergs i det mysiga området Bergs Bazar. Maten på restaurangen är att likna vid en resa som startar i de baltiska länderna, tar en avstickare till Tyskland och sedan besöker smaker från såväl Italien och Frankrike och Spanien. En smakexplosion med välmatchande drycker utlovas.

 

Programförslag

Dag 3

Efter en god frukost på hotellet ägnar vi förmiddagen åt konferens. 

Strax innan lunch checkar vi ut från hotellet. En buss hämtar oss sedan för en kort transfer till Jurmala och incheckning på Jurmala Spa och Conference Centre**** .

Det här är ett av Jurmalas två anrika spahotell, strategiskt placerat mitt på Jurmalas centrala gågata där det finns en mängd caféer, restauranger och butiker. För den som vill njuta av havsluft ligger stranden endast fem minuters promenad bort.

Jurmala spahotell har en skön badanläggning, Wellness oasis, med en stor pool med bubblor och vattenfall, poolbar, jacuzzi och olika sorters bastur och relaxrum. Dessutom finns det en stor spaavdelning som erbjuder ett brett utbud av olika behandlingar.

Efter dagens relaxande äter vi bekvämt på hotellets restaurang. Hotellet serverar välsmakande och hälsosam mat med välmatchande viner. Sommartid kan middagen avnjutas på terassen, där det finns plats för upp till 100 personer.

Dag 4

Efter att vi ätit frukost i lugn och ro och kanske även njutit av en promenad längs havet kommer transferbussen och hämtar vid hotellet. Fyllda av nya upplevelser och med lugn i kropp och själ beger vi oss hem till vardagen igen.

 

Tilläggsaktiviteter

• Besöka Rigas stora Matmarknad

• Lunch i Bresnjevs sommarvilla i Jurmala

• Middag eller lunch på stranden i Jurmala

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.