Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Rom

Konferera mitt i historien

Att åka på konferens till Rom är som att resa rakt in i en historiebok. Få städer i världen är så överösta av historia och historier, av historiska monument och arkeologiska utgrävningar. Här upplever ni världshistorien i en högst levande och modern stad. Det vimlar av sevärdheter, palats, konst och fontäner. Staden har över 400 kyrkor inklusive den kanske mest kända och pampiga av dem alla, Vatikanen. Men här finns också människor som njuter av livet vid trottoarserveringarnas vingliga bord innan de ger sig ut på gatorna igen. Shoppingen i Rom passar alla plånböcker med allt från Gucci, Prada och Armani till second hand på Porta Portese.

Närheten till medelhavet och vindistriktet Castelli Romani på kullarna söder om Rom öppnar för ytterligare aktiviteter på konferensen. Och det oavsett ni önskar kittla smaklökarna, höja adrenalinet eller frigöra kreativitet. Teamkänslan uppnår ni garanterat!

Beställ en kostnadsfri offert

Rom_by_night_624x395.jpg

Boende i Rom

Hotel Quirinale****

Det här är ett av Roms absolut första hotell från 1865. Hotellet är välkänt, elegant, gammaldags och stiligt med centralt läge på en av Roms bästa shoppinggator, Via Nazionale.

Det är gångavstånd till tågstationen Termini och även till Diocletianus Termer samt Basilikan Santa Maria Maggiore. Till Piazza Venezia, Roms ”hjärta ”, tar promenaden ca 15-20 minuter.  Hotellet har dessutom mycket bra förbindelser till övriga delar av staden med bussar och T-bana som går precis utanför hotellet.

Hotellet har totalt 209 eleganta rum, en stor lobby med elegant barsalong, bra restaurang, en mysig innerträdgård, bar samt flera konferensrum.

På order av Italiens Kung Vittorio Emanuele byggdes en privat korridor från hotellet in till Roms opera. Hotellet hjälper gärna till med operabiljetter och gästerna får sen privat ingång till operan när korridoren öppnas! Kanske du har turen att få bo i Maria Callas suite eller i junior sviten där den berömde italienska dirigenten Muti ofta bor. Sviten är även Luciano Pavarottis favorit. Här har han övernattat i samband med operauppsättningar.

Boende utanför Rom

Park Hotel Villa Grazioli****

Villa Grazioli är en gammal Kardinalvilla från 1500-talet. Villan har ett stort historiskt och arkitektoniskt värde och ligger vackert inbäddad i en stor park och med underbar utsikt över det vackra landskapet. Landskapet går under namnet Castelli Romani (Roms vindistrikt) och är beläget ungefär 350 meter över havet.

Hotellet har 62 rum, varav flera dekorerade med orginalfresker från 1800-talet. Här finns konferenslokaler för upp till 100 personer och en fin utomhuspool som är öppen från juni – september.

Villan är kulturminnesmärkt av italienska staten och har varsamt byggts om till hotell. På så sätt har dess särprägel bevarats. 

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst möts vi upp av en guide som visar oss till bussen och vidare till en mysig och rustik restaurang med genuin, italiensk ”lantkänsla” för lunch i härlig miljö.

Efter lunch åker vi vidare till hotellet för incheckning och fri tid för att installera sig och bekanta sig med omgivningarna.

På kvällen äter vi en gemensam middag på en trivsam restaurang på gångavstånd från hotellet.

Dag 2

Vi börjar dagen med en härlig frukost.

Under förmiddagen blir det en halvdags konferens på hotellet. Konferensen avslutas med lunch.

Under eftermiddagen får vi uppleva Rom från floden Tibern – ett annorlunda och kul sätt att lära känna Rom och samtidigt en aktivitet som ställer krav på kommunikation och samarbete. Perfekt för gruppen som vill göra något annorlunda och vill skapa teamkänsla.

Denna kväll äter vi en gemensam middag på en lokal italiensk restaurang i närheten av hotellet.

Programförslag

Dag 3

Vi laddar för dagen med en god frukost på hotellet.

Därefter ägnar vi förmiddagen åt konferens på hotellet. Som ett alternativ till det traditionella konferenspasset inne i en konferenslokal rekommenderas  att flytta konferensen  utomhus! Här kan vi diskutera viktiga frågor i mindre grupper under en promenad. Så kallad walk and talk är ett enkelt men kreativt inslag i konferensen som frigör tankar, idéer och ofta skapar givande diskussioner. Detta upplägg skräddarsys efter önskemål och behov.

Denna eftermiddag och kväll skall vi få lära känna omgivningarna utanför Rom. Färden går till vindistriktet Castelli Romani som ligger strax söder om Rom. I härliga omgivningar skall vi få lära oss att göra pasta från grunden, smaka goda viner från regionen och avsluta med en härligt lantlig italiensk middag.

Vi välkomnas av gårdens ägare som stolt visar upp sina ägor och med inlevelse berättar om gårdens historia och produktion. Därefter påbörjas pastaskolan under ledning av ”köksan” – en riktig personlighet med mycket värme och humor men samtidigt tydliga instruktioner om hur pastan skall kavlas och skäras.

Kvällen avslutas med en rustik italiensk middag i härlig miljö.

Dag 4

Frukost och utcheckning

På förmiddagen får vi tid för att på egen hand utforska Roms sevärdheter, shopping eller bara strosa omkring och insupa atmosfären.

Bussen hämtar sedan upp oss på hotellet för transfer till flygplatsen. Det är sedan dags att säga tack och på återseende till denna fascinerande stad.

 

Tilläggsaktiviteter

Rom på cykel, på vespa, segway eller i en Fiat 500
Se Rom på cykel, på vespa eller på en segway istället för att promenera. Kan det bli mer italienskt än att färdas i en Fiat 500 på Roms gator? Eller varför inte ta en längre biltur kring sjöarna i Castelli Romani, vindistriktet söder om Rom.

Bli gladiator för en dag
Här får deltagarna uppleva hur det var att delta i den Romerska Legionen. Träningen innehåller instruktioner i hur spjut och svärd hanteras på bästa sätt samt och hur du blir en träffsäker skytt med pilbåge.

Vicus Caprarius
Tillsammans med en guide besöker vi utgrävningarna av akvedukten under den berömda Fontana di Trevi.

Castel Sant’Angelo och Il Passetto
Besök på fästningen och promenad på Il Passetto, den hemliga gången mellan Castel Sant’Angelo och Peterskyrkan. Gången är bland annat känd från filmatiseringen av romanen "Änglar och Demoner" författad av Dan Brown.

Gastronomisk stadsvandring
En annorlunda stadsvandring där vi besöker områden i Rom med utvalda stopp och provsmakning av vin och andra fina råvaror. Att kombinera historia med mat är ett perfekt sätt att aktivera fler sinnen.

Stadio Domiziano
Under Piazza Navona gömmer sig lämningarna från en gammal romersk stadion – Kejsar Domitianus Stadio. Det finns möjlighet att hyra lokalen för grupper på kvällstid för möten, middagar, aperitivo, events, konserter m.m. Även luncher och middagar kan anordnas om så önskas.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.