Konferens i San Sebastian

Kombinera strand och stad på en konferens i San Sebastian. La perla del cantabrico, pärlan i Kantabriska havet, är staden som huserar en av världens finaste stränder - La Concha. Staden ligger vackert på Spaniens norra kust omgiven av grönskande berg och turkost vatten.

San Sebastian, eller Donostia som det heter på baskiska, grundades i början på 1100-talet och fungerade som handelshamn för inlandet. Under 1700-talet hade det baskiska handelskompaniet sin bas här och staden blomstrade. I början av 1900-talet förvandlades staden till  exklusiv semesterort då drottning Maria Cristina av Spanien bygde ett kungligt sommarhus i staden. Detta skedde i samband med den glamorösa eran ”La belle époque”, då både kungligheter och aristokrater började spendera sina somrar här. Många av stadens byggnader speglar lyxen och flärden från den här tiden.

Idag är staden kanske mest känd att vara ett gastronomiskt mecka. Här finns allt från pittoreska små barer i gamla staden där fantastiska pintxos serveras direkt från bardisken till inte mindre åtta restauranger med sammanlagt 16 stjärnor i guide Michelin. Det finns faktiskt ingen annan plats i världen som har så många stjärnor per kvadratmeter – det baskiska köket är något utöver det vanliga.

Här hittar ni även ett flertal traditionella ciderhus som tillverkar cider av de lokala äpplena. Även ett besök på någon av de vingårdar som tillverkar det lokala vinet Txakolin rekommenderas, eller kanske en tur ner till södra Baskien där Rioja har sina vingårdar och produktion, endast 1,5 timme från San Sebastian. Även surfing och det aktiva livet har en framträdande roll så det här är ett perfekt resmål för dig som vill vara aktiv på din konferens. I ärlighetens namn är aktiveterna ett bra sätt att aktivera sig mellan alla goda måltider.

Idag bor ca 187 000 människor i staden året runt, så det är en levande storstad där både affärer och restauranger håller hela året. Här äger flera stora event rum, varav de två största är filmfestivalen i slutet av September och den årliga Jazzfestivalen den andra helgen i juli.

Se programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Beställ kostnadsfri offert

San_Sebastian_strand_624x395.jpg

Boende

Barcelo Costa Vasca

Detta moderna 4-stjärniga hotell ligger endast 600 meter från stranden Ondarreta och bara ett stenkast från det vackra slottet Palacio de Miramar med dess trädgård som har fantastisk utsikt över stranden och havet. San Sebastians stadskärna ligger 30 minuters promenad från hotellet. Det går också lokalbussar från hotellet till centrum.

Barcelo Costa Vasca är stort och erbjuder rymliga rum som även passar bra för barnfamiljer. Rummen är modernt inredda och vissa rum har balkong. Alla rum har minibar, gratis WIFI och värdeskåp. Hotellet är ett av de enda i San Sebastian som har pool i trädgården som är öppen under sommarmånaderna. Här finns också ett hälso-och fitnesscenter.   

På hotellet ligger restaurang Ulia som erbjuder baskiska och internationella rätter. För de som önskar att konferera så erbjuds flera olika lokaler i olika storlekar.

Hotel de Londres y de Inglaterra

Hotell Londres ligger perfekt intill strandpromenaden och San Sebastians stadskärna. Det är ett vackert hotell i en gedigen 1800-tals byggnad. Londres har enastående utsikt över Concha bukten. Rummen är klassiskt inredda med minibar och gratis WIFI. Vissa rum har utsikt över havet och andra in mot centrum. Det finns också rum högst upp i byggnaden som erbjuder större takterasser mot havet.

Londres kan erbjuda möten och event på hotellet i olika storlekar allt från större bröllop till mindre konferenser och möten.

Här kan man också avnjuta en härlig middag på restaurang La Brasserie Mari Galant. Här lagas traditionella baskiska rätter med säsongens grönsaker, fisk och kött.

Hotellet har ingen egen pool men erbjuder rabatterat inträde på La Perla Spa som ligger på strandpromenaden.

Programförslag

Dag 1

Efter den vackra inflygningen till Bilbao möts vi av vår guide Ann som visar oss till vår buss och guidar oss genom det vackra landskapet som vi passerar på vägen upp mot San Sebastian eller Donostia som staden heter på Baskiska. När vi kommer fram till staden blir vårt första stopp Igueldo som är den västra toppen som ramar in San Sebastian. Vii får en fantastisk panorama vy över staden och den kända La Concha stranden en kort presentation av stadens olika delar, den är inte större än att man går från ände till ände på ca 30 minuter.

Därefter en kort busstur till hotell Londres som ligger mitt på strandpromenaden där vi checkar in och får våra rum och därefter träffas vi på hotellets södra terrass på 7e våningen för en välkomstskål.

Kvällens middag blir en 7-rätters avsmakningsmeny på restaurang Mirador de Ulía (1 stjärna i Guide Michelin) som ligger vackert uppe på ett berg med panorama utsikt över staden, kvällens middag blir något för smaklökarna att komma ihåg.

Dag 2

Frukostbuffé på hotellet

Tidig uppstigning och gemensam morgonpromenad på strandpromenaden innan frukost.

Vi tar sedan en kort promenad ca 5 minuter till Miramar Palace som är den forna Drottning Maria Cristinas sommar palats. Här har vi dagens konferenspass som avslutas vid 13-tiden. Vår guide kommer och möter oss för en kortare guidad cykelrundtur på elcyklar genom stadens sevärdheter och vackra strandpromenad. Vi avslutar med en pintox lunch i gamla staden. Där vi delar in oss i grupper om 10 personer i varje och blir guidade mellan de bästa pintox ställena i gamla staden och får smaka både traditionella och mer nyskapande pintox.

Eftermiddagen har vi lite fritid för att strosa runt i butikerna i staden eller en tur på stranden.

Kvällens middag blir vi hämtade med buss och körda till ett traditionellt ciderhus där de brygger cider, vi kommer få smaka flera olika sorter direkt ur cidertunnorna för att sedan serveras en rustik och väldigt traditionell middag på ciderhusets restaurang.

Programförslag

Dag 3

Frukostbuffé på hotellet

Dagen börjar med förmidagskonferens på hotellet. Därefter hämtar bussen och guide oss för att åka till den omtyckta vingården Txakoli. Här får vi en rundvandring på gården med kunnig guide där vi får uppleva hela processen från druva till riktigt vin. Turen avslutas med vinprovning och sedan lunch i deras trevliga restaurang.

Efter en god lunch åker vi tillbaka till San Sebastian där vi sedan får njuta av en skön eftermiddag på La Perla Spa som ligger precis vid havet på strandpromenaden.

Kvällen avslutas med Matlagningskurs på Mimo. Här får vi byta om till kockkläder och börja laga 3-rätters middag med en riktigt kunnig kock. De berättar om råvarorna och hur man lagar mat på lokalt Baskiskt sätt. Efter varje rätt får vi givetvis provsmaka maten i restaurangen med mycket goda passande viner till varje rätt.

Dag 4

Frukostbuffé på hotellet

Transfer till flygplatsen för hemresa

Tilläggsaktiviteter

Surfkurs

Surfing är av de mest kända aktiviteterna för staden därför anordnas massor av kurser både för de som är nybörjare och de som kan.

Kajakpaddling eller Stand Up Paddle

Paddla genom den vackra Concha bukten och upplev den vackra naturen från havssidan.

Vandring i bergen

Runt om San Sebastian finns flera olika vandringsleder. Den vackra naturen med dess berg och dalar är verkligen värt att uppleva.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.