Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Sóller

Sóller med genuin atmosfär och betagande natur

Åk på konferens till den charmiga bergsbyn Sóller på Mallorcas nordvästkust. Byn ligger i en pittoresk dal omringad av några av bergskedjan Tramuntanas högsta toppar. Atmosfären är lokalt genuin. Sóllerdalen var förr avskärmad från resten av ön och hade faktiskt bättre kontakt med Frankrike än med övriga Mallorca. På den tiden var det enklare att ta båten till grannlandet än att slingra sig över höga toppar för att sedan ta sig ned till öns storstad. Idag är det annorlunda och sedan snart 20 år tillbaka är det mycket enkelt då det går att ta sig hit via den biltunnel som byggts. Det tar bara en halvtimme till såväl Palma stad som till flygplatsen.

Sóller och dess hamnby Puerto de Sóller är populära destinationer för de många vandringsresenärer som besöker Mallorca varje år. Hit kommer också många turister på en dagsutflykt, antingen med buss eller genom att ta det över 100 år gamla tåget som förbinder Palma med Sóller. Sóllerdalen har varit en klassisk odlingsplats för apelsiner i flera hundra år och järnvägen konstruerades 1912 för att enklare transportera apelsiner till Palma och resten av ön.

I Sóller finns affärer, museum och flera trevliga restauranger. Slå dig ner på en av serveringarna på torget intill 1200-talskatedralen Sant Bartomeu och känn dig som en del av det levande byvimlet. Vidare ner till hamnen och havet tar du enkelt den antika spårvagnslinjen till Puerto de Sóller, som är en pittoresk hamnby med fin strand och flera hotell och restauranger.

Beställ kostnadsfri offert

spanien-mallorca-citronodling_624x395.jpg

 

Boende

Gran Hotel Sóller****

Detta vackra hotell ligger inhyst i en byggnad från 1800-talet, mitt i centrala Sóller. Hotellet totalrenoverades år 2004 och har 41 rum. Det finns en pool på takterassen, med fantastisk utsikt över byn och bergen. Det finns även en konferenssal, samt ett litet gym och spa i källarvåningen. Restaurang och bar finner vi i receptionsnivå och man kan sitta ute på den trevliga terrassen. Hotellet ligger i anknytning till saluhallen och till den lokala glassfabriken och endast en minuts promenad från torget och katedralen.

Programförslag

Dag 1

Du flyger smidigt med direktflyg från Stockholm eller Köpenhamn och vid ankomst till Mallorca möter vi upp på flygplatsen. Bussresan tar cirka 30 minuter och vi får se baksidan av Palma stad och åker sedan norrut mot bergen. Vi checkar in på Gran Hotel Sóller och där börjar vi med att äta en god lunch på terassen.

På eftermiddagen samlas vi i konferenssalen för möte och inspiration. Sedan tar vi rälsbussen ner till Puerto de Sóller där vi promenerar längs hamnpromenaden och njuter av en läcker paellamiddag på restaurang Agapanto, som ligger direkt vid stranden med utsikt över hela hamnen.

Programförslag

Dag 2

I området runt Sóller finns massor med fina vandringsleder. Idag ska vi ta oss via den gamla åsne- och postleden till den pittoreska byn Deía. Detta är byn som i flera hundra år lockat till sig konstnärer och poeter. Än idag söker sig många kändisar hit för att finna lugn och ro i skymundan från strålkastarljuset och istället njuta av västkustens magiska eftermiddagsljus.

Vi vandrar från Gran Hotel Sóller genom byn och tar oss på stigar och stenleder uppför höjden med vackra vyer ner mot både byn och hamnen. Vi stannar till halvvägs och pausar vid vårt smultronställe – ett mysigt café där vi njuter av de vackra vyerna med en kaffe, en apelsinjuice och varför inte en nybakad kaka?

Efter cirka 3 timmar når vi ner till viken Cala Deia och den lilla stenstranden där det turkosblå havet inbjuder till dopp. Här finns även en restaurang, där vi kan välja att äta lunch med utsikt över Medelhavet innan vi fortsätter upp till Deía. Efter ett bybesök längs de slingrande trånga gatorna blir vi hämtade med buss som tar oss ner tillbaka till Sóller.

Efter några timmars vila och ett besök på hotellets lilla spa samlas vi i receptionen och går tillsammans till Can Pintxo. Detta är en trevlig och enkel tapasrestaurang mitt i Sóller. Övervåningen går att reservera för privata grupper och här kan du prova på många olika smårätter och dricka gott mallorkinskt vin.

Programförslag

Dag 3

Vi inleder dagen med ett yogapass på hotellets takterass. Efter frukost besöker vi den myllrande veckomarknaden i Sóller som sträcker sig ända till hotellets port. Marknaden besöks av många turister, men den är också ett sätt att ta del av öbornas egna vardagsliv. Lunch äter vi på egen hand.

Sen eftermiddag så är det dags att ta sig en tur ned till Palma och känna på storstadspuls och shoppa runt i de trevliga kvarteren runt Jaime III, Born och La Lonja. Klockan 20.00 träffas vi så på kvällens restaurang i gamla stan. Lite tapas serveras till förrätt. Massor med bröd och aioli och sen en god köttbit – och en riktigt hemlagad Crema Catalana till efterrätt.

Om det är sommar och varmt byter vi kanske gamla stan till en trevlig terass istället och sitter ute. Vill du vara lite extra lyxig så kan du besöka bar Abaco för en retrodrink – fantastiskt stadspalats med blommor, frukt och klassisk musik. Varken kyparna, drinkmenyn eller inredningen har ändrats sedan de öppnade för 25 år sedan.

Dag 4

God frukost i hotellets trädgård. Nypressad apelsinjuice, skinka och en café con leche. Cirka 2,5 timmar innan flygets avresa lämnar vi denna pittoreska by.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.