Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Tromsö

Konferera i Nordens Paris

Att åka till Tromsö i norra Norge på konferens ger en fantastisk upplevelse alla tider på året. Här finns utmärkta möjligheter att kombinera konferensen med upplevelser för livet.  Åk hit under vintern och upplev hur himlen lyses upp av färger i det mäktiga norrskenet. Eller kom på senvåren/sommaren och upplev midnattssolen där det fortfarande är fullt dagsljus när dagen är slut.

Tromsö är den största staden i nordnorge med sina drygt 70 000 invånare. Här finns mängder med aktiviteter och upplevelser både på vatten och i land. Det finns dessutom  rika kulturella upplevelser såsom ishavskatedralen, polarmuseet eller varför inte någon av de många festivaler som anordnas under året. Här finns alltid något att göra!

Beställ kostnadsfri offert

Tromso_Husky-Hike-2_624x395.jpg

 

Boende i Tromsö

Clarion Hotel The Edge ****

Mitt i Tromsö, alldeles vid vattnet, ligger detta nya fräscha hotell som slog upp portarna 2014. Hotellet, med sina 290 rum och 16 konferenslokaler av olika storlek, är ett utmärkt alternativ för nästa konferens .

Med mötesplatsen The Living room är hotellet en självklar samlingspunkt och en ny kulturarena i staden. Hotellets restaurang Kitchen & Table drivs i regi av den kände svenske kocken Marcus Samuelsson. Under det coola taket får vi njuta av arktiska råvaror kombinerat med smaker från Manhattan. När vi ätit klart besöker vi den härliga takterrassen, där vi kan uppleva norrsken eller midnattssol beroende på årstid. Hotellet är faktiskt det enda i Tromsö som stoltserar med en skybar!

Som konferensgäster på Hotel The Edge har vi tillgång till gym, spa och bastu på ett träningscenter som ligger i samma byggnad som hotellet.

Programförslag

Dag 1

När vi har landat på flygplatsen i Tromsö på förmiddagen tar det bara tio minuter att åka in till Tromsö centrum. Där checkar vi in och äter en god lunch på hotellet.

Efter lunchen ger vi oss ut på en häftig tur med RIB-båt i fjorden. Utsikten över de snöbeklädda bergen är storslagen.  Med lite tur får vi se något av regionens djurliv såsom havsörnar, sillgrisslor, sälar och kanske en delfin.

Den härliga utflykten varar i ungefär två timmar innan vi åker tillbaka till hotellet  för ett par timmars konferens.

På kvällen äter vi en god middag på hotellets restaurang.

Dag 2

Vi laddar för dagen med en god frukost på hotellet. Sedan har vi konferens på förmiddagen. Efter timmarna inomhus tar vi sedan linbanan upp till berget Fløya, som ligger 421 meter över havet. Här äter vi en god lunch på toppen. Utsikten över Tromsö och fjordarna runt omkring är bedårande.

När vi är mätta och glada på de lokala råvarorna tar vi oss vidare till Polarmuseet där vi får lära oss om polarexpeditioner till Arktis, sälfångst och hur det är att leva i denna del av landet.

Vi åker sedan tillbaka till hotellet igen för en gemensam middag. Senare på kvällen åker vi och lyssnar på midnattskonserten i ishavskatedralen. Ett stämningsfullt och fulländat sätt att avsluta dagen. På vägen tillbaka till hotellet kan hända att det fortfarande är ljust ute fastän det är mitt i natten.

Programförslag

Dag 3

Efter en god natts sömn smakar det gott med hotellfrukost.

Därefter får vi möjlighet att upptäcka Tromsö på egen hand. Efter lunch tar vi flyget tillbaka hem igen.

 

Tilläggsaktiviteter

Fisketur
Sommarmånaderna är idealiska för en spännande fisketur i Tromsöregionen. Vi äntrar båten i hamnen och väl ombord får vi lyssna då besättningen berättar gamla historier om fisketraditionerna i norra Norge. Under tiden åker vi till de allra bästa fiskevattnen för torsk, pollock, röd fisk och hälleflundra. Efteråt förbereds en fisksoppa på dagens fångst.

Spabåt
Den som vill åka båt men inte är så intresserad av fiske kan ni istället välja att gå ombord på en kvällstur på spabåten Vulkana. Här välkomnas vi till eldstaden i Zen Lounge med en aptitretare och något gott att dricka. Vi får en beskrivning av Vulkanas tur längs den norska kusten och lyssnar till historien om hur fiskebåten blev en spabåt. Sedan är det bara att välja mellan badtunna, bastu, ångbastu och de fantastiska loungerna allt medan vi njuter av den fantastiska havsutsikten. Under tiden tillreder skeppskocken kvällens måltid.

Stadsvandring
För sällskapets landkrabbor rekommenderas istället en historisk cityvandring. På denna tur får vi lära oss om Tromsö och dess långa historia. Vi får upptäcka de viktigaste landmärkena, attraktionerna och charmiga trähusen från stadens början. Den som önskar kan även besöka polarmuseet och få inblick i de många expeditionerna som startade härifrån.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.