Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i Tromsö

Konferera i Nordens Paris

Att åka till Tromsö i norra Norge på konferens ger en fantastisk upplevelse alla tider på året. Här finns utmärkta möjligheter att kombinera konferensen med upplevelser för livet. Åk hit under vintern och upplev hur himlen lyses upp av färger i det mäktiga norrskenet. Eller kom på senvåren/sommaren och upplev midnattssolen där det fortfarande är fullt dagsljus när dagen är slut.

Tromsö är den största staden i nordnorge med sina drygt 70 000 invånare.

På Tromsö finns mängder med aktiviteter och upplevelser både på vatten och i land. Här finns dessutom  rika kulturella upplevelser såsom ishavskatedralen, polarmuseet eller varför inte besöka någon av de många festivaler som anordnas under året. Här finns alltid något att göra!

Beställ kostnadsfri offert

Tromso_bro_624x395.jpg

 

Boende i Tromsö

Clarion Hotel The Edge ****

Mitt i Tromsö, alldeles vid vattnet, finner ni detta nya fräscha hotell som slog upp portarna 2014. Hotellet är ett utmärkt alternativ för nästa konferens med sina 290 rum och 16 konferenslokaler av olika storlek.

Med mötesplatsen The Living room är hotellet en självklar samlingspunkt och en ny kulturarena i staden. Hotellets restaurang Kitchen & Table drivs i regi av den kände svenske kocken Marcus Samuelsson. Under det coola taket får vi njuta av arktiska råvaror kombinerat med smaker från Manhattan. När vi ätit klart kan vi besöka den härliga takterrassen. Under bar himmel har vi  möjlighet att uppleva norrsken eller midnattssol beroende på årstid. Hotellet är faktiskt det enda i Tromsö som stoltserar med en skybar.

Som konferensgäster på Hotel The Edge får vi tillgång till gym, spa och bastu på ett träningscenter som ligger i samma byggnad som hotellet.

Programförslag

Dag 1

När vi har landat på flygplatsen i Tromsö på förmiddagen tar det bara tio minuter att åka in till Tromsö centrum. Där serveras vi en god lunch på hotellets restaurang Kitchen & Table.

Efter lunchen har vi två timmars konferens på hotellet. 

Därefter checkar vi in på våra rum. När vi installerat oss får vi egen tid innan kvällens program drar igång. Kanske ger vi oss ut på en promenad och utforskar den närmaste omgivningen.

Den här kvällen bjuds det på ölprovning på ett omtyckt lokalt mikrobryggeri. Vi fortsätter sedan till Mathallen för att äta en god trerätters middag. Mathallen anses vara Tromsös bästa restaurang med ett omtyckt utbud av fisk, kött och goda ostar.

Mätta och belåtna blir vi sedan upphämtade för vidare färd till Ishavskatedralen där vi får lyssna till en Nordlyskonsert (endast torsdag – söndag från 8/2 – 11/3 ). Efter konserten åker vi sedan tillbaka till hotellet för en god natts sömn i den härligt klara luften.

Dag 2

Vi startar morgonen med en god frukost och blir sedan upphämtade på hotellet för vidare transport till Villmarkssenter. Där ägnar vi oss åt en givande konferens fram till lunch.

På eftermiddagen ger vi oss ut på en tvåtimmars Hundspannstur och fortsätter sedan med guide till linbanan Fjellheisen och den vackra utsikten.  Vi fortsätter njuta av den hisnande utsikten under ett fikastopp på Fjellstua. Sedan fortsätter färden med buss till en samisk rencamp där vi får mata renarna.

Kvällen avslutas med en 3-rätters middag i ett traditionellt sametält, en Lavvo, med samisk underhållning. Med lite tur får vi skåda det beryktade Norrkskenet!

Vid elvasnåret avslutar vi kvällen för transport tillbaka till hotellet.

 

Programförslag

Dag 3

Efter en god natts sömn smakar det gott med hotellfrukost.

Därefter får vi möjlighet att ge oss ut en sväng på egen hand innan det är dags att efter lunch ta flyget tillbaka hem igen.

 

Tilläggsaktiviteter
 

Historisk stadsvandring
Vi rekommenderar en historisk cityvandring. På denna tur får vi lära oss mer om Tromsö och dess långa historia. Vi utforskar de viktigaste landmärkena, attraktionerna och charmiga trähusen från stadens början till dess centrala hub som den är nu. Den som vill kan även besöka polarmuseet och få inblick i de många expeditionerna som startade härifrån.

Kvällstur på spabåt
Ett populärt alternativ till sightseeing på land är att ge sig ut på en kvällstur på spabåten Vulkana.  Vi välkomnas till eldstaden i Zen Lounge med en aptitretare och något gott att dricka. Här får vi en beskrivning av Vulkanas tur längs den norska kusten och historien om hur fiskebåten blev en spabåt. Sedan är det bara att välja mellan badtunna, bastu, ångbastu och de fantastiska loungerna alltmedan vi njuter av den fantastiska havsutsikten. Under tiden tillreder skeppskocken kvällens måltid.

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.