Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens med Hurtigruten

En extraordinär upplevelse 
Att vara på konferens på Hurtigruten är en upplevelse utöver det vanliga! Kombinationen av storslagen natur, god mat från Norway’s Coastal Kitchen och en hel mängd aktiviteter i friska luften bidrar till en lyckad konferens och minnesvärda upplevelser.

Ombord finns alla faciliteter som tänkas kan och här finns ingen risk att någon går vilse på väg till konferensen! Med alla deltagare samlade ombord kan gruppen arbeta koncentrerat och målinriktat mot sina gemensamma mål.  Omgivna av Norges berg och fjordar får medarbetarna hitta sin inre upptäck­are och lära känna den spektakulära naturen .Längs färdvägen gör ni sedan väl planerade stopp för aktiviteter innan ni några timmar senare återvänder till konferenslokalen ombord med frisk luft i lungorna och nya upplevelser i sinnet. Möten ombord på Hurtigruten vidgar horistonten – bokstavligt talat!

Beställ en kostnadsfri offert

konferens_hurtigruten_lofoten_624x395.jpg

Boende

Våra fartyg har ett brett urval av mötesrum och kon­ferenslokaler, de nyaste fartygen har också jacuzzi, bastu och gym. Efter en lång dag ute på upptäcktsfärd smakar maten extra gott ombord. Den är tillagad på säsongens råvaror levererade till  våra restauranger av lokala fiskare och odlare. Hyttyperna är många och oavsett vilken du väljer lovar vi att du får en bekväm och behaglig reseupplevelse i Hurtigrutens informella atmosfär.

Programförslag

Dag 1. Tromsö – porten till Arktis

Tromsö är äventyrarnas och äventyrens stad så ta ett tidigt flyg hit och inled er resa med ett spännande äventyr. Följ med på valsafari eller på tur med hundsläde, gå på vandring eller varför inte prova på kajakpaddning. Avrunda dagen med en guidad visning på ett av världens nordligaste bryggerier och avnjut sedan en god middag på en av Ishavsstadens restauranger. Ni går ombord när fartyget ankommer 23.45 och det avgår sedan från Tromsö 01.30.

Dag 2. Vesterålen & Lofoten

En dag som bjuder på det vackraste av det vackra! Efter att ha besökt Harstad och Risöyhamn står Trollfjorden på tur och om vädret tillåter seglar vi in i denna 2 km långa och extremt smala fjorden. Tidigt på kvällen anlöper vi charmiga fiskebyn Svolvaer där vi gör uppehåll en timme innan vi seglar vidare längs Lofotsveggen mot Stamsund. Krydda er arbetsdag lite extra med en havsörnssafari, med en smak av Vesterålen eller kanske en fisketur i Lofoten. Möjligheterna är näst intill oändliga i denna dramatiska del av den norska kusten.  Vi lämnar Lofoten under kvällen och sätter kurs över Vestfjorden mot Bodö.

Programförslag

Dag 3. Polcirkeln & De sju Systrarna

På morgonen korsar vi den osynliga arktiska gränsen, Polcirkeln, vilket uppmärksammas med en lättsam ceremoni på däck. Dröj er gärna kvar på däck för nu radar de mäktiga fjällen upp sig längs vägen. Fartyget kryssar längs Helgelandskusten med hundratals öar, branta fjällväggar, holmar och skär. Här finns också de unika fjällformationerna Hestmannen, de sju systrarna och Torghatten, fjället med ett hål i mitten och samtliga har sin egen historia i gamla norska sägner.

Dag 4. Trondheim – den gamla huvudstaden

Vi anländer till Trondheim tidig morgon så varför inte stanna kvar några timmar och avrunda resan med en gemensam aktivitet i denna vackra stad. Ta en cykeltur och besök bland annat historiska Bakklandet, en av stadens första stadsdelar och självklart, Nidarosdomen, den mäktiga katedralen som började byggas redan år 1070.

Tilläggsaktiviteter

Havsörnssafari, Trollfjorden-Svolvaer

Se fåglarnas konung, havsörnen på nära håll i magiska Lofoten.
Precis norr om Trollfjorden går vi över i en mindre båt för att uppleva fåglarnas konung på nära håll. Först åker vi tillsammans med Hurtigruten in i Trollfjorden. Längst in i den trånga fjorden vänder Hurtigruten, en imponerande syn i sig, sedan lämnar vi Trollfjorden och vår örnsafari startar. För att locka till oss fåglarna kastar vi ut fisk. Först kommer måsarna, som äter fisken direkt ur handen, sedan kommer även havsörnarna flygande. Örnarna cirklar några varv runt båten innan de dyker ner och tar den fisk som vi har kastat ut. Det är så nära, så vilt och så unikt att några ibland glömmer att fotografera skådespelet. Om vi har tur får vi sällskap av flera majestätiska fåglar på en och samma resa. Därefter sätter vi kurs mot Lofotens huvudstad, Svolvær. På mindre än två timmar har du fått uppleva fåglarnas konung på ett sätt som du kommer att komma ihåg resten av livet.

Kajakpaddling, Tromsö

Äventyrlig expedition längs Tromsöregionens kust i havskajaker.
Paddla ut och se regionen ur ett helt annat perspektiv! Kajakpaddling är inte bara en spännande och intensiv naturupplevelse, du kommer också nära inpå det marina djurlivet. Du paddlar tillsammans med en erfaren guide och har Tromsøs höga fjäll som en fantastisk bakgrund.  Du befinner dig dessutom i midnattssolens land och det blir aldrig mörkt på sommaren. Vi använder stabila, havskajaker med dubbla skrov för att garantera högsta möjliga säkerhet. Du behöver inte ha någon erfarenhet av paddling för att följa med på denna utflykt. Guiden ger dig instruktioner innan du ger dig ut på vattnet och finns med längs hela paddlingsturen.  Vill du uppleva något utanför din komfortzon? Då ska du testa det här.

Cykeltur i Trondheim

På två hjul genom Norges mest cykelvänliga stad.
Vår cykeltur går från båten genom det historiska Bakklandet nära Gamle Bybro – den gamla stadsbron – där vi testar cykelhissen Trampe, den enda i sitt slag i världen. Vid toppen befinner vi oss i en annan idyllisk del av Trondheim, nära Kristiansen festning. Vi cyklar vidare längs Nidelven och raderna av gamla, färggranna hamnbyggnader med utsikt mot Nidarosdomen. På sista biten får vi bra utsikt över Munkhomen, Trondheims kloster- och fästningsö.

Andrum mellan mötena

På Hurtigruten blir mötena och arrangemangen extra minnesrika eftersom de kombineras med spännande upplevelser. Låt deltagarna hitta utforskaren i sig själv och lära känna de spektakulära omgivningarna genom att delta i utflykterna vi erbjuder. För kortare pauser kan vi locka med någon av aktiviteterna ute på däck. De ger massor av frisk luft och energi till nästa pass. Ta en paus och använd alla dina sinnen. Historiska berättelser om mat och mattraditioner är en del av matupplevelsen ombord på våra fartyg.

Vi erbjuder följande gruppaktiviteter ute på däck: 

  • Laxfileing och provsmakning av sashimi (30 min.)
  • Utskärning av torsktungor (30 min.)
  • Torrfisk och tran (15-20 min.)
  • Skala räkor (45 min.)

 

Säsongsbaserade aktiviteter på alla fartyg:

  • Vår: Färska räkor i Lyngenfjorden, föredrag om fåglar längs kusten.
  • Sommar: Trollsoppa vid Trollfjorden.
  • Höst: Lär mer om navigation och fyrhus längs kusten, smaka hjortron och torkat renkött och hör om samernas historia.
  • Vinter: Kungskrabba på däck, fiskkakor vid Trollfjorden, presentation om norrskenet och isbad i Barents hav.
  • Hela året: Polcirkeldop på nordgående tur, korsa polcirkeln på sydgående tur.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.