Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens i södra England

Åk på konferensresa till den vackra landsbygden i södra England! Ska man åka på konferens till England så tänker man kanske i första hand på London, pubkultur, öl och fotboll… Dock har England så mycket mer att erbjuda! Att förlägga sin konferens på den engelska landsbygden skapar både samhörighet, teamkänsla och kreativitet och inbjuder till ett stort utbud av gemensamma aktiviteter.

Vad många kanske inte känner till är att det finns vinproduktion i omgivningarna söder om London. Jordmånen i södra England är faktiskt inte helt olik den i det franska distriktet Champagne. Medeltemperaturen är dessutom bara någon grad lägre. Det här har gjort att många vinodlare här satsar stort på just mousserande viner. Det sägs till och med att England år 2050 kommer att vara ett av världens ledande vinländer! 

Med närhet till de två större flygplatserna Heathrow och Gatwick är det lätt att ta sig hit och området erbjuder fantastisk natur som bidrar till en konferens i avslappnad och inspirerande miljö. Att bo på ett klassiskt herrgårdshotell på den engelska landsbygden är en bra utgångspunkt för utflykter och aktiviteter. Här finns stora möjligheter att utforska naturen genom vandring, orientering och att paddla kajak. Det är också roligt att prova på klassiska brittiska teambuilding-aktiviteter såsom bågskytte, lerduveskytte och falconry.

Saknar ni stadspulsen går det givetvis att göra en dagsutflykt till Brighton och kusten. Det är också möjligt att göra en snabbvisit till London för lite sightseeing och shopping innan ni återvänder till lugnet på landet. 

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Beställ en kostnadsfri offert

Ashdown-Park-exterior_624x395.jpg

Se fler konferensförslag

Boende i södra England

Ashdown Park Hotel & Country Club ****

Bo på detta vackra herrgårdshotell från 1800-talet, med dess stora tillhörande parklandskap. Ashdown Forest är skogen som inspirerade författaren A.A Milne att skriva historierna om Nalle Puh och går därför även under smeknamnet Hundred Acre Wood. Här finns vandringsleder som nyligen har använts som inspelningsplats för filmen Goodbye Christopher Robin samt Disneys live action Christopher Robin som hade premiär augusti 2018.

Det fyrstjärniga hotellet är inrett i traditionell engelsk stil med 106 sovrum och 16 mötesrum, varav ett av dessa, det vackra kapellet, med fördel kan användas för galamiddagar. Sovrummen har alla sin individuella charmiga stil och givetvis finns Internet, telefon, säkerhetsskåp, hårtork samt Nespresso-maskin och vattenkokare för te i samtliga rum.

Hotellet har också en 18-håls golfbana, två tennisbanor samt ett gym med inomhuspool och spa. Den stora tomten ger goda möjligheter till team building-aktiviteter, till exempel lerduveskytte och falkonering. Ashdown Forest har dessutom utmärkta stråk för promenader och joggingrundor.

Avnjut en utsökt middag på den 2 AA Rosette-belönta Anderida Restaurant, som också serverar frukost och lunch. För en mer avslappnad atmosfär, promenera över till Country Club-huset och The Fairway Lounge som serverar en bistro-meny.

Ashdown Park är beläget ca 40 minuters transfer från Gatwick Airport och ca 1 timme och 45 minuter från Heathrow Airport.

Det här är ett mycket omtyckt hotell som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Programförslag

Dag 1

En svensktalande guide möter er på flygplatsen för gemensam transfer till Denbies Vineyard där ert Englandsbesök börjar med en gemensam lunch. Därefter visar den kunniga personalen er runt på vingården. Gården ligger vackert med en fantastisk utsikt över området North Downs. Ni får lära er om hela processen kring vintillverkning och samlas sedan i vinkällaren för att smaka ett glas eller två av några av Englands finaste viner. Ta reda på vem som har lyssnat ihärdigast under besöket genom ett roligt och informativt quiz. Vinnaren får med sig en flaska av Denbies mousserande vin.

Efter besöket på vingården samlas ni för vidare transfer till hotellet där ni checkar in och får möjlighet att ta en liten promenad i hotellets vackra omgivningar.

På kvällen samlas ni i loungen för en gin tasting arrangerad av ett lokalt gindestilleri. Lägg märke till de olika smakerna, lär er vilken tonic och vilken garnish som passar ihop. Kanske hittar du en ny favorit! Ni går sedan över till ert privata middagsrum och blir serverad en utsökt säsongsbaserad välkomstmiddag.

Dag 2

Ni njuter av en god frukost på hotellet innan förmiddagens konferens börjar. Efter någon timme blir det te- och kaffepaus.

Efter lunch är det skönt att sträcka på sig och nu är det till och med dags att aktivera kroppen! Ni ska få ägna er åt typiskt brittiska teambuilding-aktiviteter på hotellets ägor. Utifrån tycke och smak kan ni välja mellan nedanstående aktiviteter;

Duck Herding – Valla änder
Ett livligt gäng änder släpps lösa från deras hägn och en vältränad fårhund väntar på dina instruktioner för att guida änderna genom en hinderbana. En expert finns till hands och hjälper till att lära ut användbara kommandon.

Archery - Bågskytte
Ni delas in i lag och utrustas med traditionella “long bows”. Ni får sedan skjuta mot pricktavlor från långt avstånd. Det här är en riktigt skicklighets-utmaning!

Falconry – Rovfågeluppvisning
En mycket intressant aktivitet som sällan lämnar någon oberörd. Du ser hur vår falkenerare visar upp sina fåglar under olika slags demonstrationer. Det här är en unik upplevelse och ett tillfälle att få möjlighet att komma nära inpå de spektakulära fåglarna.

Clay pigeon shooting – Lerduveskytte
Testa din skicklighet att träffa flygande mål. Rolig och utmanande gruppaktivitet. Det finns naturligtvis skickliga instruktörer till hands som visar och hjälper dig att skjuta prick.

Quadbikes
Med hjälp av mycket erfaren personal och instruktörer utmanas vi med en fart- och adrenalinfylld tur med off-road quadbikes.

När ni avslutat eftermiddagens strapatser får ni en stunds avkoppling och egen tid. Ni har då möjlighet att utnyttja hotellets spa innan det är dags för gemensam middag i hotellrestaurangen.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

Programförslag

Dag 3

Efter frukost, konferens och lunch är det dags att resa tillbaka i tiden. Ni åker på en mysig utflykt med Bluebell Railway, som går längs gränsen mellan östra och västra Sussex. Det klassiska ångloket passerar totalt fyra kulturmärkta, och restaurerade, tågstationer som bjuder på en genuin brittisk tidsresa tillbaka till tidigt 1900-tal. Stationen Horsted Keynes är en av de mest välkända. Kanske inte till namnet men till utseendet, då den verkat som inspelningsplats åt många storfilmer och tv-serier t.ex. Downton Abbey. Om ni så önskar kan ni hyra en privat vagn för er grupp  samt beställa afternoon tea som serveras under resan. Mer engelskt än så kan det knappast bli!

Kvällens middag är ”hog roast dinner” på hotellets terass. En trevlig brittisk tradition som passar mycket bra som avslutning på den här tradtionellt brittiska dagen.

Dag 4.

Efter en traditionell engelsk frukost summerar ni konferensdagarna i södra England innan bussen hämtar bussen upp för transfer till flygplatsen.  Beroende på flygets avgångstid kan här finnas möjlighet för besök på ytterligare en vingård, Ridgeview Wine Estate.  Ni lämnar södra England fulla av ny inspiration och efter att ha fått uppleva en ny sida av landet.

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

Networking wellness dinner
Efter en lång dag av möten rekommenderas ett miljöombyte. Kombinera bra mat med motion och frisk luft – ett vinnande koncept för att främja er hälsa och välmående. Följ med på en timmes guidad promenad i hotellets stora skogar och samlas sedan för en fräsch middag tillagad av nyttiga råvaror, så kallade superfoods. En möjlighet att ladda ny energi och stärka ert fokus vilket leder till mer effektiva och produktiva resultat.

Ridgeview Wine Estate
Besök prisbelönta vingården Ridgeview i södra England. Lär er om Ridgeviews historia som började 1995 som ett familjeföretag och nu har växt till att bli en av Englands mest berömda viner. Följ med på en guidad tur i den vackra vingården där experterna berättar hur vinerna framställs. Njut av ett glas mousserande vin med utsikt över South Downs, kanske med en delikatessbricka med brittisk ost och chark. Här finns även möjlighet att boka in exklusiv middag tillagad på lokala råvaror.

Paddla kajak på vackert belägna Ardingly Reservoir
Halva gruppen börjar med kajakpaddling, medan andra halvan av gruppen får prova på paddle-boarding. Instruktörerna berättar hur man gör och ni får sedan prova själva, innan ni byter aktiviteter och testar nästa.

Llama Park
Knappt en halvtimmes promenad från Ashdown Park, eller 5 minuters transfer, hittar ni Llama Park, en farm med lamor och alpackor. Faktum är att det faktiskt är möjligt att se farmen från hotellets huvudrestaurang.

Boka en ”Llama Walk” där ni får leda en lama eller alpacka på en promenad genom farmen eller i skogsbrynet. Dessa fantastiska djur har olika personligheter men är lyhörda på kommandon och älskar att vandra. Det här är en unik och avslappnande aktivitet med många roliga fotomöjligheter.

På plats finns ett café med möjlighet att köpa fika eller lunch samt en butik där du kan shoppa stickade klädesplagg av alpacka-ull.

Beställ kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.