Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens på Färöarna

Makalöst vackert i nordatlanten
När du är på konferens på Färöarna kommer du strax att notera att det är något med ljuset som ger ett alldeles särskilt skimmer. En darrande färgskala i grått, blått och grönt som tillsammans med ett skiftande väder gör denna mytomspunna ögrupp väldigt speciell.  Här är ett äventyr aldrig långt borta. Långa, långsamma vandringar med förundrande utsikt eller olika adrenalinutmaningar i berg och hav. Oavsett var du befinner dig är du aldrig mer än 5 km från havet.

Färöarna ligger långt ut i nordatlanten och för de allra flesta är ögruppen helt okänd trots att de tillhör det danska kungariket. Dess historia och kultur är mångfaldig med inslag från samtliga skandinaviska länder, Island och de brittiska öarna.

Möjligheterna är många för konferens, kick-off- eller incentiveresa. Vi hjälper er gärna att skräddarsy en oförglömlig resa för just ditt företag. 

Se programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Beställ en kostnadsfri offert

Faroarna_vy_stugor_624x395.jpg

Boende

Hotel Føroyar * * * *

Beläget i Torshamn och designat av de danska arkitekterna Friis& Moltke är Hotel Føroyar landets största hotell med sina 216 sängplatser. Hotellet ligger vackert strax utanför staden med utsikt över hamnen och de centrala delarna av Torshamn.

Hotellet smälter in i den omgivande naturen med sitt naturliga grästak och erbjuder sina gäster gratis gym, fritt wifi i hela hotellet och fri parkering.

Hotellet har bra lokaler med möjlighet att ta emot både små och stora grupper för konferens, middagar och bankett.

Restaurang Gras välkomnar er varje morgon med en generös frukostbuffé med lokala råvaror och panoramavy över omgivningarna.
 

Hotel Hafnia * * *

Centralt belägna Hotel Hafnia byggdes 1950 och har idag 75 rum. Rummen är stilrena och väggarna pryds av målningar från lokala konstnärer. 3 små stugor har nyligen tillkommit och är byggda i gammal färöisk stil med sovloft och grästak.

Hotellet ligger mitt på huvudgatan Áarveguri i Torshavns gamla stadsdelar och har bra konferensmöjligheter med ljusa rum.

Programförslag

Dag 1

Det tar inte många minuter att leta sig ut genom flygplatsen på Färöarna. På det enda bagagebandet kommer allt bagage och 2 minuter senare står vi utanför ankomsthallen där vår guide för vistelsen väntar. Transfern till vårt första stopp är alltför kort.  Man vill gärna stanna till, ta en bild och insupa den friska havsluften. Nordiska sagor gömmer sig bakom stenarna och vid vattenfallen och när vi stannar till vid den lilla byn Bøur ser vi ön Sørvágsfjørður med sina fem bergstoppar. Vår guide berättar att det en gång bodde en familj där vars yngsta barn blev tagen av en örn och förd till den högsta av topparna. Idag bor ingen stadigt på ön men dagsutflykter är vanliga. Vi äter en lättare lunch bestående av smakrik fisksoppa och hembakat bröd i ett av de gamla packhusen i byn och passar på att promenera lite på de små gatorna. Stranden nedanför byn går i mjuka, grå toner och havet är naturligtvis ständigt närvarande. Innan vi åker till huvudstaden Torshavn för att checka in på vårt hotell tar vi vägen förbi startplattan för en helikoptertur för att se öarna från ovan. Det är en mäktig upplevelse och man sitter trollbunden och bevittnar de otroliga krafter naturen har använt för att skapa detta förunderliga landskap.

Vårt hotell Føroyar ligger vackert ovanför huvudstaden Torshavn och så snart vi är incheckade åker ut till den lilla byn Kirkjubøur som är Färöaranas viktigaste historiska ort. Här samlas vi i Kungsgården, som är ett av världens äldsta ännu bebodda trähus, för god middag i Färöiskt anda och kanske, kanske vågar vi testa på traditionell folkdans. 

Dag 2

Efter en god frukostbuffé startar vi dagen med en förmiddagskonferens. De stora panoramafönstren i konferensrummet ger fantastiskt ljusinsläpp och allt är förberett för ett givande möte.

För lunch söker vi oss ner till Torshavns stadskärna och en av de många lunchrestaurangerna nere vid hamnen. Specialiten är naturligtvis fisk- och skaldjur men vi lovar att det finns något för alla.

För att vi ska få lära känna staden närmare möter vi upp med en fotoguide för en Instawalk, där målet är att se det lilla och det stora i staden och samtidigt godmodigt tävla sinsemellan om de bästa bilderna av staden utifrån speciella riktlinjer. Vi promenerar förbi den kända designerduon Gudrun och Gudruns butik, vars fantastiska kreationer tagit modevärlden med storm.

När vi tillslut avslutar vår rundvandring centralt i staden passar vi på att prova någon av de lokala svalkande dryckerna som erbjuds och kanske införskaffar vi en ulltröja för att riktigt smälta in.

Kvällen fortsätter i sann Färöisk anda med middag hemma hos en familj som öppnat sitt hem för oss för att vi skall få se hur de lever på Färöarna idag. Här bjuds det på mat från den egna gården och dryck från lokala bryggerier. Vi välkomnas i dörren med en traditionell välkomstdrink och under kvällen får vi en chans att ställa alla de frågor som dykt upp under dagen utan störande moment från andra gäster.

Programförslag

Dag 3

Idag önskar vi vidga våra vyer lite och få kliva några steg utanför vår vanliga ”comfort zone”. Möjligheterna att göra detta är många på Färöarna. Iförda varma kläder och stadiga vandringskängor åker vi direkt efter frukost ut till den yttersta nordostkusten av ön Eysuroy för ett besök i Gjógv. En liten ort belägen i en vacker dalgång som vid senaste folkräkningen 2015 hade 31 invånare. Utsikten från fönstret på vårt konferensrum är en konstnärsdröm. Färgskiftningarna på sluttningarna bryts av mot de karga klipporna och havets mångfärgade blågrå nyanser skapar spännande kontraster. Efter en sen lunch är det dags för äventyr.

Här finns vackra vandringsleder både norr och väster om byn och längst ute på spetsen, med praktfull utsikt hittar vi kyssbänken- eller Marys bänk, namnad efter Kronprinsessan Mary som invigde den 2005. Mest känd är orten för sin 200 meter långa naturhamn dit vi beger oss för att öka pulsen lite. Hamnen är långsmal och med en naturlig akustik där det emellanåt hålls gudstjänster eller konserter.

Hjärtat hamrar i bröstet och vågorna nedan skapar en egen rytm när vi steg för steg backar utför klippkanten för att fira ner oss i klättersele mot havet. Men det tar inte slut där. Iförda torrdräkter tar vi zip-linen rakt ner i ravinen och landar i havet. Vågar vi kan vi simma vidare ut ur ravinen…

Vi får lite tid att hämta andan och smälta upplevelserna på hotellet innan vi besöker restaurang Katarina Christianssen i Torshavn för en måltid inspirerad av den spanska tapasen.

Byggnaden som idag huserar denna restaurang är från tidigt 1700-tal och har haft många användningsområden under åren. Maten är smakrik, generös och att dela de många smårätterna ger en gemytlig stämning runt bordet. Vi tar med oss skratten ut i natten och passar på att besöka någon av de många vinbarerna i närheten för att uppleva lite av Torshavn by night. 

Dag 4

Transfer och hemresa.

Tilläggsaktiviteter

På Färöarna finns goda möjligheter till studiebesök för att krydda konferenspaketet, detta inom ex. lantbruk, arkitektur, energi, geologi osv.

För dem som söker något utöver det vanliga, som önskar mötas informellt är det möjligt att hyra hus, självklart med möjlighet till tekniska lösningar med hög standard, catering osv.

Krydda konferensen med ex. matlagningskurs på fjället - teambuilding, matupplevelse och friluftsliv i ett!

Åk båt till Nålsöy och laga pizza med nyplockade, färöiska örter.

Transfer med twist; åk veteranbil till en av alla spännande restauranger.

Besök restaurang Koks i Kirjubour för en Michelin-upplevelse.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.