Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens på Gotland

Konferens utomlands men ändå nästan hemma
På en konferens på Gotland infinner sig genast känslan av att vara i en annan värld, ja kanske till och med i en annan tid. Havet, den historiska miljön och den unika naturen förstärker känslan av att ha rest långt bort. Gotland inbjuder till att kombinera arbete med gemensamma upplevelser som gruppen delar och hämtar energi från för en lång tid framöver.

Gotland har fördelen att kunna erbjuda en kombination av storslagen natur, hav och historia. Men här finns också shopping, utmärkta restauranger och flera härliga utomhusaktiviteter utifrån deltagarnas intresse och möjligheter. På sommaren är cykling och kajakpaddling populärt. Och en stadsvandring med egen guide i Visby ger garanterat nya fakta att lägga på minnet.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Beställ kostnadsfri offert

Gotland_rosor_624x395.jpg

Boende på Gotland

Clarion Hotel Wisby ****

Hotellet ligger perfekt beläget i centrala Visby med nära till allt. Flygplatsen ligger enbart 15 minuters resa bort och färjeterminalen är bara en kilometer bort. När du bor här omges du av en modern atmosfär med tydliga historiska inslag. Till hotellets interiör hör förutom en medeltida gränd (!) även varsamt restaurerade pelare från 1200-talet. Här har bedrivits hotell ända sedan mitten av 1800-talet.

På Clarion Hotel Visby finns hela 212 hotellrum samt åtta stycken konferensrum med plats för upp till 300 gäster. I lokalerna finns också restaurangen Kitchen & Table som serverar vällagad mat på ett chosefritt sätt. För finare tillställningar kan ni välja servering i festvåningen Kaptenshuset.

I bottenvåningen finns Selmas City Spa Wisby där det bjuds en stund av lugn i pool och bastu. Här finns också möjlighet att välja till skönhetsbehandlingar om så önskas.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Programförslag

Dag 1

Resan påbörjas redan när vi hoppar på färjan i Nynäshamn/Oskarshamn. Vi serveras välkomstfika och konfererar sedan ombord med avbrott för lunch.

Vid ankomst till Visby på eftermiddagen tar vi en kort och välbehövlig promenad till hotellet i centrala Visby.

Kvällens äventyr äger rum mitt i världsarvsstaden Visby med sin medeltida ringmur. Där tar vi oss runt bland krokiga gränder, ruiner och torn med hjälp av guider. Vi arbetar lagvis för att lösa gåtor och uppgifter och möter spännande personer längs vägen. Emellanåt samlas alla på samma plats och lagen tävlar mot varandra. När vinnarna koras firar alla tillsammans högt uppe i en ruin med en hänförande utsikt.

Efter aktiviteten är det dags för middag innanför stadsmurarna. Få städer är så krogtäta och har så väl ansedda restauranger som Visby. Dessutom finns här många unika middagslokaler för slutna sällskap. Denna kväll får vi avnjuta ett medeltida gästabud i en gammal källare med stearinljus som enda belysning.

Dag 2

Efter frukostbuffén på hotellet inleds dagen med ett cirka 3 timmar långt konferenspass med paus för fika. Strax innan lunch hämtas vi upp av en buss på hotellet för en kort transfer till en aktivitet.

Vi ska bege oss ut på en kulinariska cykeltur! Vi startar i vackra Ljugarn på den gotländska östkusten. Här får ni cyklar och annan nödvändig utrustning. I samlad trupp cyklar vi en total sträcka på ca 15 km i lugnt tempo. Kilometrarna swishar förbi tack vare de omväxlande och hänförande vackra omgivningarna. För att förhöja cykelturen ytterligare görs kulinariska stopp längs vägen för att avnjuta smakprov på gotländska mattraditioner såsom nyskördade primörer, lammkött och saffranspannkaka.

Under dagen besöker vi även några äkta gutar. Det är bland annat mannen som brygger sin egen ”dricke" hemma på sin gård och lammbonden med 200 lamm. Vi träffar även andra gotländska profiler som förgyller turen med sagor och sägner, sång och musik. Cyklingen avslutas med en välsmakande fika bland raukarna i Folhammar innan bussen går tillbaka till Visby.

När kvällen kommer promenerar vi till en mysig krog inne bland gränderna. Här avnjuter vi en trerätters middag innan det blir dags att upptäcka Visbys nattliv.  Det finns även en valmöjlighet att mot tillägg ordna ett grillparty på stranden eller varför inte laga middag hemma hos en ”vanlig” gotlänning?

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Vi startar dagen med frukost på hotellet. Idag är ingenting inkluderat i programmet.

Men på Gotland är allting nära, så varför inte utnyttja den sista dagen till att ta en tur i staden? Eller kanske lockar en cykeltur längs havet till Högklint med dess fantastiska utsikt. 

Oavsett vad vi väljer denna sista dag på Sveriges största ö är det förhoppningsvis med sinnet fullt av nya intryck som vi återvänder till fastlandet.

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

 

Tilläggsaktiviteter

  • Guidad stadstur
  • Cykeltur till Högklint
  • Ridning
  • Drejning
  • Glasblåsning

 

Beställ kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.