Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Konferens på Gotland

Konferens utomlands men ändå nästan hemma
På en konferens på Gotland infinner sig genast känslan av att vara i en annan värld, ja kanske till och med i en annan tid. Havet, den historiska miljön och den unika naturen förstärker känslan av att ha rest långt bort. Samtidigt är språket, valutan och kulturen densamma. På så sätt blir det väldigt enkelt men ändå exotiskt.

På Sveriges största ö möts det gamla och nya, stad och landsbygd och aktivitet och lugn. Här är det lätt att få till den perfekta kombinationen av konferens och teambuliding. Populära aktiviteter är stadsvandring i Visby, guidad busstur runt ön, fågelskådning, cykling eller kajakpaddling.

De gemensamma upplevelserna i kombination med den säregna naturen ger ett avbrott i vardagen. Ni kommer sedan tillbaka till kontoret med ny härlig energi!

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna. ->

Beställ kostnadsfri offert

Gotland_ThinkstockPhotos-462528045_624x395.jpg

Boende på Gotland

Clarion Hotel Wisby ****

Hotellet ligger perfekt beläget i centrala Visby med nära till allt. Flygplatsen ligger enbart 15 minuters resa bort och färjeterminalen är bara en kilometer bort. När du bor här omges du av en modern atmosfär med tydliga historiska inslag. Till hotellets interiör hör förutom en medeltida gränd (!) även varsamt restaurerade pelare från 1200-talet. Här har bedrivits hotell ända sedan mitten av 1800-talet.

På Clarion Hotel Visby finns hela 212 hotellrum samt åtta stycken konferensrum med plats för upp till 300 gäster. I lokalerna finns också restaurangen Kitchen & Table som serverar vällagad mat på ett chosefritt sätt. För finare tillställningar kan ni välja servering i festvåningen Kaptenshuset.

I bottenvåningen finns Selmas City Spa Wisby där det bjuds en stund av lugn i pool och bastu. Här finns också möjlighet att välja till skönhetsbehandlingar om så önskas.

Gåsemora Gård

Välkommen till ett fantastiskt boende mitt i Gotlands sköna natur. Omgiven av hav, himmel och ängar får tankarna och energin flöda fritt.

Gästvänliga Gåsemora Gård består av tre olika husbyggnader från olika epoker, varav den äldsta är från 1700-talet.  Här finns också gotlandshus från 1900-talet samt en modern byggnad från 2000-talet. Tillsammans med områdets väderkvarn, bulhus och strandbod bidrar de till en gård med en alldeles särskild charm.  Här kan du själv välja vilken typ av hus du föredrar att bo i.

Mat och dryck på gården tillreds med stor omsorg. Frukost, lunch och middag anpassas till  inriktningen på arrangemanget eller konferensen. Fokus ligger på färska och närodlade råvaror och med tanke att maten ska kännas mättande men lätt.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

 

 

Programförslag

Dag 1

Resan påbörjas redan när vi kliver ombord på färjan i Nynäshamn/Oskarshamn. Vi serveras välkomstfika och konfererar sedan ombord med avbrott för lunch.

Vid ankomst till Visby på eftermiddagen tar vi en kort och skön promenad till hotellet i centrala Visby.

Kvällens äventyr äger rum mitt i världsarvsstaden Visby med sin medeltida ringmur. Där tar vi oss runt bland krokiga gränder, ruiner och torn med hjälp av guider. Vi arbetar lagvis för att lösa gåtor och uppgifter och möter spännande personer längs vägen. Emellanåt samlas alla på samma plats och lagen tävlar mot varandra. När vinnarna koras firar alla tillsammans högt upp i en ruin med en hänförande utsikt.

Efter aktiviteten är det dags för middag innanför stadsmurarna. Få städer är så krogtäta och har så väl ansedda restauranger som Visby. Dessutom finns här många unika middagslokaler för slutna sällskap. Denna kväll får vi chansen att avnjuta ett medeltida gästabud i en gammal källare med stearinljus som enda belysning.

Dag 2

Efter frukostbuffén på hotellet inleds dagen med ett konferenspass med paus för fika.

Strax innan lunch avgår vår buss mot magiska Fårö för en riktig Gotländsk heldag. På Fårö är skiftar naturen från sanddyner och enbuskskogar till steniga stränder och hedmark med betande får. Ön har en alldeles egen karaktär med sin karghet och sina märkliga raukar.

Vårt första stopp på Fårö är anrika Stora Gåsemora Gård där det bjuds på lunch innan det är dags att stifta bekantskap med Kerstin Kalström. Kerstin hade en personlig relation till Ingmar Bergman och är den perfekta guiden på ett ”Bergmansafari special”. Därefter fortsätter turen längs den oslagbart vackra Fårökusten och vi insuper både friska vindar och det säregna landskapet.

Eftermiddagen avslutas med fika på Kuten, en krog som inte liknar något annat.

Det är korta avstånd på Fårö så det går snabbt att ta sig tillbaka till härliga Gåsemora där vi checkar in på våra rum.

På hotellet påbörjas kvällens aktiviteter med en uppvisning i gutniska lekar, med grenar som stangstörtning, spark bläistre och rövkrok. Sedan är vi alla välkomna att testa dessa urgamla lekar. När vi fått en introduktion får vi tävla lagvis mot varandra i en varpaturnering med gotländska regler.  Med lite tur får vi även smaka på Gotlandsdricke, det inhemska ölet som bryggs på gårdar runtom på ön.

När kvällsmörket faller sätter vi oss till bords i långhuset från 1700-talet och njuter av en trerätters middag med gotländska smaker efter säsong. Det kan exempelvis serveras lamm, rotfrukter och tryffel.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Vi startar dagen med frukost på hotellet. Idag är ingenting inkluderat i programmet.

Men på Gotland är allting nära, så varför inte utnyttja den sista dagen till att ta en tur i staden? Eller kanske vill ni cykla längs havet till Högklint med dess fantastiska utsikt?

Hur vi än väljer att spendera vår sista dag på Gotland är det med våra sinnen fulla av nya intryck som vi sedan återvänder till fastlandet. 

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

  • Guidad stadstur

  • Cykeltur till Högklint

  • Ridning

  • Drejning

  • Glasblåsning

Beställ kostnadsfri offert

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.