Konferens på Svalbard - Vinter

Upplev det magiska norrskenet

En konferens på Svalbard är en konferens på en destination som är helt annorlunda än andra platser du tidigare besökt. Detta lite ’otillgängliga’ är dock mer lättillgängligt än man kan tro. En flygresa via Oslo och/eller Tromsö så är du här. Därmed är Svalbard också en perfekt konferensarena. Res till Arktis för att jobba fokuserat, fyll på med spännande aktiviteter och få gott om tid för att lära känna varandra bättre. Vi är här för att hjälpa dig med att arrangera er nästa gruppresa, kurs, konferens och självklart med möjlighet för teambuilding-aktiviteter. Vi ordnar flygbiljetter, hotell, mat, aktiviteter och paketerbjudanden. Med oss får ni en bekväm vistelse och oförglömliga möten i nordpolsregionen.

På världens nordligste kurs- och konferensplats finns det stora möjligheter för oförglömliga möten. Utöver utmärkta faciliteter för möten finns här även unika aktiviteter för att lära känna varandra bättre. Upplev kombinationen av orörd vildmark och det goda livet, utforska de vackra omgivningarna med utflykter som hundspannskörning, snöskotersafari, turer i isgrottor och fossiljakt. Ni kan också njuta av båtturer på Isfjorden och ett besök till en av de fascinerande ryska bosättningarna.

Longyearbyen är en modern storstad i miniformat med bra hotell, charmerande arkitektur, ett internationellt känt museum och taxfree-shopping. Ät på utsökta restauranger som serverar klassisk fransk gourmetmat, eller traditionell norsk mat baserad på arktiska råvaror.  Priserna i barerna är väldigt onorska, vilket är tacksamt.

Ljuset

Svalbard är vida känt för sitt magiska ljus under de olika årstiderna. Beroende på när under vinterperioden ni åker, så upplever ni det magiska ljuset i form av norrskenet och/eller det magiska ”blåljuset”, som uppstår från början av februari när solen fortfarande inte når över horisonten men skapar ett blått ljus över landskapet som är svårt att beskriva om man inte upplevt det.

Under vår och sommar upplever ni det ”eviga ljuset” då solen aldrig lämnar himlen på dessa nordliga breddgrader. Under våren fortfarande med mycket snö och is och senare under sommaren och början på hösten med mer barmark och fauna. 

Beställ en kostnadsfri offert

Olika upplevelser beroende på årstider

På denna sida kan du läsa mer om vinterupplevelsen på Svalbard men om du även är nyfiken på vad Svalbard har att erbjuda andra tider på året har vi fler förslag:

Programförslag vår/sommar  Programförslag höst

konferens_svalbard_vår_624x395.jpg

Svalbard är minst lika vackert sommartid.

konferens_svalbard_isbrörnar_624x395.jpg

Isbjörnens rike 

konferens_svalbard_släde_624x395.jpg

Olika fantastiska upplevelser beroende på vilken årstid du väljer att resa

 

Boende

Radisson Blu Polar Hotel - Spitsbergen****

Hotellet ligger i hjärtat av Longyearbyen, med fantastisk utsikt mot det majestetiska Hiortfjellet och Isfjorden. Det här är världens nordligaste full-service hotell med 95 välutrustade rum, som alla har eget polartema och en informell atmosfär. Från frukostbordet kan du också kanske se något av de lokala djuren, samtidigt som du njuter av den imponerande utsikten över fjorden.

Spitsbergen Hotel****

Med modern komfort i historiska omgivningar erbjuder Spitsbergen Hotel en säregen Svalbard-upplevelse. Här bor du på Haugen, med fantastisk utsikt över Longyearbyen, upp mot Larsglaciären och Longyearglaciären. Hotellet byggdes 1947, men är både utbyggt och moderniserat de senaste åren. Från början var hotellet en mässa för de anställda på Stora Norska Svalbard Kolkompani och var även företagets officiella representationsplats. Byggnaden ses som en av Longyearbyens finaste, både sett till arkitektur och interiör.

Hotellet har 88 rum, varav fem sviter. Samtliga rum har hög standard och flera av dem har en historisk interiör, som Store Norske-sviten och Bergmesterrummet.

Funktionærmessen Restaurang erbjuder mat i världsklass och klassas som den nittonde bästa restaurangen av White Guide Nordic. 

Coal Miners' Cabins****

Coal Miners’ Cabins erbjuder bekväm, prisvärd logi i historiska baracker som en gång utgjorde bostäder till de lokala gruvarbetarna. I dag är detta ett utmärkt alternativ för de som inte söker en utpräglad hotellupplevelse. Platsen ligger 2 km från centrala Longyearbyen, och är en perfekt utgångspunkt för aktiviteter sommar som vinter. Med sin nyrenoverade bar och reception kommer  Coal Miners’ Cabins ge dig ett enklare boende med en "hela paktetet" upplevelse.

Programförslag

Dag 1

Vid ankomst till flygplatsen möts ni av er guide som tar er med in till Longyearbyen och ert hotell. Efter lite frisk arktisk Svalbard-luft och incheckning serveras ni lunch i hotellets restaurang. Efter lunch hämtas ni upp för en introduktion till Longyearbyen. «Välkommen till Longyearbyen» inkluderar besök till både Svalbard Museum och Galleri Svalbard, samt sightseeing och historieberättande. På kvällen serveras middag i Funktionærmessen restaurang.

Dag 2

Efter en läcker frukost som avnjuts till panoramautsikt över Longyearbyen, Longyearglaciären och Hiorthfjället, inleds dagen med konferens. Lunch och mötestilltugg serveras enligt överrenskommelse. Efter avslutad konferens är det dags att byta om och göra sig klar för en spännande kväll i Camp Barentz, lokaliserat i Svalbards äkta vildmark. Här blir det teambuildingsaktiviteter baserade på Svalbardshistoria och kunskap om hur man kan överleva i Arktis. Kvällen avslutas inne i värmen med servering av tre-rätters middag och äkta braskaffe.

Programförslag

Dag 3

Efter frukost har du möjlighet att följa med på en av dessa spännande Svalbardupplevelser:

Norrskenssafari med hundspann
Ivriga polarhundar drar de lätta vagnarna på hjul och från din plats i vagnen kan du njuta av utsikten och kanske se Svalbardsren och räv medan norrskenet lyser.

Snöskotertur
Varje deltagare får sin egen snöskoter och turen går från Longyearbyen förbi Adventdalen och vidare ut i vildmarken. Här är det fart kombinerat med vacker natur och rikt djurliv.

Gruvbesök
Deltagarna får en guidad tur i Gruve 3 och får lära sig hur det hårda gruvlivet var. Man kommer in i de långa gruvschakten och får veta allt om kolgruvedrift.

Magiska Svalbard
Besök Svalbard Bryggeri som är världens nordligaste ölbryggeri. Här finns också möjlighet till ölprovning. Därefter vidare till Fruene och får smaka fantastisk choklad, tillverkad på Svalbard.


Efter att deltagarna har genomfört en av de ovanstående aktiviteterna serveras 2-rätters lunch innan konferensen fortsätter till klockan 16.00. 

Klockan 17.00 startar «Resia Isgrottforskning och Glaciär middag». Deltagarna hämtas upp med två bandvagnar och körs sedan upp på Longyearglaciären. Turen upp tar cirka en halvtimme. När man kommer upp på glaciären kan de som önskar gå ned i isgrottan. Med pannlampa går man in över smältvattenskanalen under glaciären och beundrar de unika formationerna.

När deltagarna kommer ut från isgrottan så får de gå in i ett tält som vi satt upp på glaciären. Här dukas det upp för kvällens middag (vi tänker oss en två-rätters) och det serveras vin/öl/mineralvatten.

Programförslag

Dag 4

Efter frukost finns det möjlighet att utforska Longyearbyen på egen hand och kanske göra lite tax-free shopping om så önskas. I byn ligger en av de bästa sportbutiker som finns, Longyear 78 där priserna är mycket fördelaktiga. Ett gott råd är att om man behöver nya friluftskläder, vänta tills du besökt Longyear 78.

Efter utcheckning av rummen är det dags för transfer tillbaka till flygplatsen tillsammans med er guide.

Tilläggsaktiviteter

Båttur till Barentsburg (Ryska huvudstaden på Svalbard)

Norrskenet är magiskt. Svalbard är den enda platsen där du kan se dagsnorrskenet, ett rödare norrsken än du annars ser. Det är denna upplevelsen du kommer få möjlighet att uppleva ombord på MS Langøysund till Barentsburg. Efter ca två timmar under stjärnhimlen, som polarhjältarna navigerade efter, seglar vi in i Grønfjorden och ser Barentsburg som klamrar sig fast i lutningen. Bosättningen omfattar ca 400 personer, men upplyst i mörket ser den betydligt större ut.

Vi guidas genom byn och får en inblick i Barentsburgs historia. Vi kan besöke hotellet med sin karakteristiska bar, det lokala bryggeriet, köpa souvenirer och julgåvor tillverkade i Barentsburg, och skicka julhälsningar ingen kan matcha från det lokala postkontoret.

Längd: Runt 9-10 timmar

Båttur till den ryska spökstaden Pyramiden

Pyramiden etablerades av ett svenskt företag 1911 och såldes senare till ett ryskt företag 1924. Pyramiden är en mäktig stad med tomma byggnader och väldigt få människor. Spekulationerna om Pyramidens betydelse under det kalla kriget är många, men en sak är säker, detta var en arktisk utpost men likafullt ett arktiskt paradis for de som levde och arbetade här i den kommunistiska andan. Ett utställningsfönster mot väst som visade upp kommunismens förträfflighet. Vi kommer se och återuppleva Pyramidens storhet. Stämningen finns där ännu!

Vi lägger till vid kaj i Pyramiden där den ryske guiden väntar med geväret på axeln. ”Welcome to Russia” säger han på sin lite brutna engelska och ler. Här kan det finnas isbjörn och alla går därför samlat på upptäcksfärd genom Pyramiden, med hänsyn till säkerheten.

Längd: Runt 9-10 timmar

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Resiakontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.