Hetaste resmålen för konferenser

Destinationer runt Medelhavet fortsätter starkt och London får se sig besegrad av Mallorca när vi sammanfattar årets hetaste konferensresmål. Årets raket som länge har varit på gång är Lissabon.

Se Topp 20-listan längre ner på sidan

– I år ser vi en tydlig trend, som började  2016, med ökningar på många orter runt Medelhavet. Alla är destinationer med goda möjligheter till upplevelsebaserade aktiviteter. Gemensamma matupplevelser, segling och vandringar är exempel på populära aktiviteter för årets konferenser, kick offer samt ledningsgruppsmöten, säger Björn Wigge, produktchef för Resia Möten, Event & Konferens.

– Likaså ser vi en tydlig ökning till prisvärda städer som Krakow, Riga och Prag där kombinationen av direktflyg med korta flygtider och att man får mycket för pengarna lockar de svenska företagen, tillägger Björn Wigge.

Lissabon - Årets raket

Lissabon tog 2017 ”äntligen” ett stort kliv direkt in på listans 5:e plats. Många har under flera år pratat om Portugal, och då särskilt Lissabon och kustorterna Cascais och Estoril,  som ett mycket omtyckt konferensresmål. Men först nu när bättre direktflygslösningar är på plats syns det i bokningsstatistiken.

– Välförtjänt och helt riktigt, tycker Susanne Nordin i Sundsvall som var en av de 7 projektledarna från Resia som nyligen var där  och spanade åt våra kunder.

Tittar vi i trendkikaren och på bubblare utanför listan så tror Björn Wigge att:

 • Spanska San Sebastian med sin vackra geografi och matfokus fortsätter ta plats som en het medelhavsdestination.
   
 • Prisvärda Belgrad med kort flygtid och hett uteliv kan bli en konkurrent till tex. Berlin och Prag.
   
 • Kapstaden börjar ses som en långweekend-destination och fortsätter ta andelar av populära New York. De har som bäst klimat när vi i Sverige har det som sämst, ingen tidsskillnad, stort aktivitetsutbud fokuserat runt Kaphalvön och vindistriken samt överallt ett underbart utbud av mat och dryck till mycket förmånliga priser.
   
 • Med SAS nya flyg från Köpenhamn öppnar Färöarna upp en ny spännande destination som har hyllats världen över de senaste åren. Bland annat har New York Times kallat Färöarna Europas bäst bevarade hemlighet och National Geographic Traveler beskriver öarna som en av världens mest fascinerande platser.
   


Topp 20 – hetaste konferensresmålen 2018*

 1. Palma de Mallorca
 2. London
 3. Malaga
 4. Barcelona
 5. Lissabon
 6. Prag
 7. Berlin
 8. Amsterdam
 9. Rom
 10. Milano
 11. Alicante
 12. Riga
 13. Köpenhamn
 14. Reykjavik
 15. New York
 16. Krakow
 17. Las Palmas (Gran Canaria)
 18. Split
 19. Budapest
 20. Edinburgh

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av konferensresor 2017.

Planerar du en konferens - kontakta oss här

Förslag på konferenspaket

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.