Hetaste resmålen för konferenser

Mindre och tryggare resmål är årets trend inom konferensresor. Efter många års dominans får de populära storstäderna London och Barcelona nu hård konkurrens av Mallorca som är ett av årets hetaste konferensresmål. Årets uppstickare är också Kroatien som ökar rejält i år.

Se Topp 20-listan längre ner på sidan

– I år ser vi tydligt att många svenska företag gärna väljer mindre resmål som känns lugna och säkra. Det brukar sällan vara något konferensresmål som slår varken London eller Barcelona, men i år är alltså Mallorca uppe och slåss om vinnarplatsen. Att Kroatien, som inte ens fanns med på topp 20-listan i fjol, också ökar rejält är ett kvitto på att mindre resmål går före storstäder i allt större utsträckning, säger Björn Wigge, produktchef för Resia Möten, Event & Konferens.

Utbudet av aktiviteter styr val av resmål

Både Mallorca och Kroatien är resmål med stora möjligheter till upplevelsebaserade aktiviteter som är en tydlig trend även inom konferensresor. Gemensamma matupplevelser, segling och vandringar är exempel på populära aktiviteter för årets konferenser, kick offer samt ledningsgruppsmöten.

– Vi upplever att de svenska företagen har ett allt större behov av att träffas på den här typen av konferensresor. Digitaliseringen gör att många fysiska möten uteblir och när man väl ses vill man kombinera effektiva möten med trevligt umgänge i stimulerande miljöer, gärna runt medelhavet. Förutom säkerhetsperspektivet väljer många företag också mindre resmål som gör det lättare att hålla ihop gruppen och som skapar ett mer spontant umgänge, säger Björn Wigge.

Berlin och Edinburgh är också två konferensstäder som fortsätter att öka, särskilt bland företag som prioriterar en kort flygtid. Prag, som var en populär konferensstad i början av 2000-talet, gör en stark comeback i år.

Topp 20 – hetaste konferensresmålen 2017*

 1. London
 2. Palma de Mallorca
 3. Barcelona
 4. Berlin
 5. Prag
 6. Rom
 7. Malaga
 8. New York
 9. Edinburgh
 10. Köpenhamn
 11. Milano
 12. Dubrovnik
 13. München
 14. Reykjavik
 15. Dubai
 16. Nice
 17. Teneriffa
 18. Madrid
 19. Alicante
 20. Malta

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av konferensresor 2016.

Planerar du en konferens - kontakta oss här

Förslag på konferenspaket

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.