"Du har alltid tid att träna"

13 företag, 200 anställda och tre resdagar i veckan. Paolo Roberto om någon vet hur svårt det är att få tiden att räcka till. Men en kvart till träning har han alltid. Idag kör drygt 100 000 svenskar hans träningskoncept ”15 med Paolo”. Här finns det inga ursäkter – även om man har många resdagar.

– Jag skulle säga att det är ännu viktigare att röra på sig om man reser mycket i jobbet och har dagar fyllda av flygresor, möten och restaurangbesök. Att du förstör dina rutiner är den stora konsekvensen av att resa mycket, men du kan faktiskt skaffa bra träningsvanor även på affärsresan, säger Paolo Roberto, som var först i Sverige med just högintensiv träning.

Prioritering och disciplin

Det var drygt 14 år sedan som den före detta proffsboxaren gav sig själv löftet att röra på sig 15 minuter om dagen. Han hade nyss fått sitt första barn med sin dåvarande fru Lena när han upptäckte en liten bilring på magen. Tidsbristen hade blivit ett hinder för hans träning.

– Då insåg jag att de flesta lär ha samma problem. Idag är jag helt övertygad om att alla har tid att träna om man vill – det handlar bara om prioriteringar och disciplin. ­Det gäller även affärsresenären som garanterat kommer att sova bättre, ha mer energi och bli mindre stressad tack vare träning.

Paolo-Roberto-springer2_624x395.jpg

Gör det enkelt

Många av Paolos träningskunder är företag som har valt att satsa på hälsa för sina medarbetare. Den effektiva träningstiden är det som lockar mest, plus att passen vänder sig till alla oavsett hur träningsvan man är.

– Första steget till ett mer aktivt liv är att bara börja – och att sänka ribban rejält. Gör det så enkelt för dig som möjligt. Du har börjat träna genom att ”bara” göra 10 armhävningar, 10 situps och 10 knäböj. Det tar egentligen bara en vecka att skaffa sig nya vanor och träning är något du bara gör – precis som att borsta tänderna. Reser du mycket i jobbet, försök att ha samma rutiner på hotellrummet som hemma.

Utseendet – en bieffekt

Det här med utseende kopplat till träning ser Paolo som en bieffekt idag – en trevlig sådan. Han tränar framför allt för att orka med livet, att slippa krämpor och att undvika skador när han blir gammal.

– Jag skulle säga att träningen är helt avgörande för att jag ska kunna hålla ett så högt tempo och orka resa så mycket som jag gör. När jag tränar blir jag lyckligare, jag kan jobba hårdare och jag sover bättre. Det spelar ingen roll hur smart du än är om du inte rör på dig. Utan motion och träning kan du inte prestera på topp, så enkelt är det.

Många av Paolo Robertos hundratusentals följare på Instagram är vana vid träningsbilder 05.30 på morgonen. Paolo springer, kör yoga eller genomför något av sina egna ”15 med Paolo”-pass.

– Men det viktiga är inte när du tränar utan att du gör det. För mig är det tidiga morgnar som fungerar bäst och då handlar det om att ha pannben och att vara disciplinerad. Det tar såklart emot för mig också klockan 05.30 och det är jobbigt innan man har kommit igång.

Paolo-Roberto-springer1_624x395.jpg

”Jag lever för att äta”

Att Paolo brinner lika mycket för god mat som för träning går inte att missa. Att äta middag tillsammans med sin familj är en självklarhet – det är vid middagsbordet som man får starka familjeband. Pizza äter han ungefär en gång i veckan – självklart på sin egen restaurang Pane Fresco.

– Jag sysslar med välmående. Att aldrig få äta pizza skulle inte vara ett liv för mig. Det här med att följa en diet, som till exempel LCHF, fungerar inte i längden. Det enda sättet att gå ned i vikt är att äta mindre och att undvika läsk och socker. Det finns ingen magisk mat utan det handlar om den totala mängden mat du äter under en dag.

Kickstarta året – Paolos 5 bästa tips:

  1. Tänk inte för mycket – bara sätt igång.  
  2. Sänk ribban och anpassa träningen efter ditt liv.
  3. Glöm ordet motivation – det handlar bara om disciplin.
  4. Planera och prioritera. Det finns alltid tid till träning om du vill.
  5. Skippa dieter. Ät mindre portioner istället och undvik läsk och socker.
     

Paolo-Roberto-pasta_624x395.jpg

PAOLO ROBERTO

Ålder: 49
Familj: Barnen Enzo (13) och Eliza (10). Exfrun Lena, granne och vd i alla 13 företag.
Aktuell: Med sin fjärde Pane Fresco-restaurang, nya produkter i sin egen matserie och en ny kokbok med syditaliensk mat.
Det första han gör på resan: Går upp tidigt på morgonen och sticker ut på en löprunda.
Bästa staden att löpträna i: Helt klart Rom. Här kan du hinna se det mesta under en mils löpning.
Gör på själva resan: Lyssnar på poddar som exempelvis ”Tyngre träningssnack” och ”Tyngre rubriker” där de går igenom forskning och sågar kvällstidningarnas rubriker.
Sitter helst bredvid på planet: Mina barn, det är alltid roligt att resa med dem. 
Äter till frukost: Havregrynsgröt
 

Upptäck ett bättre affärsresande med Resia - Kontakta oss

Resias företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.