British Airways ersätter flygplatspersonal med automatiserad biometriteknik

Resias affärsnyhetsbrev april 2017

British Airways blir det första flygbolaget i världen som ersätter flygplatspersonal med automatiserad biometriteknik som scannar ansiktsformen vid ett antal gater på Heathrow, London.

Detta blir en möjlighet för resenärerna att förenkla och snabba på sina resor genom flygplatsen.

Flygbolaget har hittills aktiverat tre biometrigater på Heathrow Terminal 5. Ytterligare 36 gater kommer utrustas med den nya tekniken innan sommaren är slut.

Till en början kommer systemet användas för att låta passagerare som ska resa inrikes boarda respektive flygplan, efter att lyckade tester genomfördes i fjol. Senare i år är planen att tekniken ska användas vid gater för internationella flygningar, enligt British Airways.

Heathrow är Europas största flygplats sett till antalet resenärer som under 2016 uppgick till hela 75,7 miljoner passagerare.

Till nyhetsbrevet

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.