Världens bästa flygplatser 2017

Resias affärsnyhetsbrev april 2017

Varje år utser det brittiska konsultbolaget Skytrax världens bästa flygplatser. Nu är 2017 års vinnare korad. För femte året i rad utsågs flygplatsen i Singapore, Changi Airport, till världens bästa. 

Ingen av de nordiska flygplatserna kvalade in på Topp 10-listan. Men Köpenhamns flygplats fick en bättre placering än föregående år (från förra årets 18e-placering till att i år hamna på plats 15). Helsingfors flygplats hamnade dock längre ner på listan jämfört med förra året. I år hamnade flygplatsen på plats 17 (att jämföra med förra årets 15e-plats). Arlanda i Stockholm hamnade ännu längre ner på listan, på plats 62. Dock ska sägas att flygplatsen har klättrat några steg uppåt från förra årets placering (67).

Nästan 14 miljoner passagerare från 105 olika nationaliteter deltog i undersökningen.

Topplista! Det här är världens bästa flygplatser 2017:
 

1. Singapore Changi Airport

2. Tokyo International Airport (Haneda)

3. Incheon International Airport

4. Munich Airport

5. Hong Kong International Airport

6. Hamad International Airport

7. Chubu Centrair Nagoya

8. Zurich Airport

9. London Heathrow Airport

10. Frankfurt Airport

Till nyhetsbrevet

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.