Info från lågprisflygen Wizz Air och Easyjet

Resias affärsnyhetsbrev december 2017

Easyjet

Lågprisflygbolaget Easyjet har ingått partnerskap med amerikanska Wright Electric för gemensam batteriframställning. Företaget framhåller möjligheten för att flyga med eldrivna flygplan redan om tio år.

Batterisatsningen är i första läget riktad mot flygplan som gör resor på under två timmar, vilket skulle kunna vara sträckor som exempelvis London till Paris och Edinburgh till Bristol.

Easyjet har som mål att få samtliga kortdistansflyg eldrivna inom 20 år.

Wright Electric som jobbar med olika flygbolag världen över hävdar att eldrivna flygplan kommer att vara 50% tystare och 10% billigare för flygbolagen att köpa in. Kostnadsbesparingarna kan leda till billigare flygbiljetter för resenärerna.

Wizz Air

Från mars 2018 flyger du med direktflyg från Landvetter till Wroclaw i Polen. Det är lågprisflygbolaget Wizz Air som expanderar och planerar två avgångar per vecka på sträckan.

Till nyhetsbrevet

affarsresa-boka-sjalv-624x395.jpg

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.