TV-skärmar ombord på flygplan är snart ett minne blott

Resias affärsnyhetsbrev feb 2017

American Airlines har beställt fyra splitter nya Boeing 737 Max som börjar flyga senare i år. Dessa levereras på flygbolagets begäran utan de traditionella skärmarna för film och spel i stolsryggarna.

Skälet är att de flesta passagerare i dag reser med egna datorer eller telefoner där de kan ta del av filmer och annan underhållning. Istället för att investera i skärmar (vilket kan kosta 25-30 miljoner per plan) tänker American Airlines satsa ytterligare på att förbättra uppkopplingen ombord.

”Över 90 procent av våra passagerare tar med sig egna teknikprylar ombord. Dessa uppdateras regelbundet, är lätta att använda och framför allt är det den teknik våra kunder valt att använda”, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

De nya planen kommer att flygas inrikes i USA. Tillsvidare behåller flygbolaget tv-skärmarna på de plan som används för internationella flygningar.

Till nyhetsbrevet

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.