Nyhetsbrev februari 2020

Betydelsen av det fysiska mötet kan inte nog understrykas. Behovet av att träffas och samtala ansikte mot ansikte finns kvar, vårt digitaliserade samhälle till trots. Vi tror på att fortsätta mötas, men gärna närmare – och grönare.

Läs Resia Företags  Nyhetsbrev februari 2020

SJ Grönaste varumärket
MTR inför ny direktlinje
Nya bagageregler hos Norwegian
SAS startar nytt direktflyg

sj-pris-624-395.jpg

SJ utsett till Sveriges Grönaste Varumärke

SJ har tilldelats utmärkelsen Sveriges Grönaste Varumärke för sjunde gången. Det är varumärkesföretaget Differ som gör en årlig konsumentundersökning gällande miljö- och hållbarhetsarbete bland 105 företag från nio olika branscher.

Utmärkelsen är ett kvitto på att SJ har ett starkt varumärke inom hållbarhet och att kunderna vet att tåg är ett miljömässigt bra val, vilket också Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval intygar. SJ:s tåg drivs helt och hållet av förnybar el från vatten- och vindkraft.

- Att välja SJ är en konkret insats för klimatet och den här utmärkelsen stärker det budskapet, säger Victoria Burgoyne, hållbarhetsansvarig på SJ.

Hon berättar vidare att eftersom intresset för tåg är rekordstort planerar SJ att öka kapaciteten genom investeringar i nya fordon. 

- Vi kommer även att lansera en ny bokningstjänst för tågresor ut i Europa. Ombord på tågen kommer vi bland annat att förbättra källsorteringen och minska mängden plast i förpackningarna i bistron, säger Victoria Burgoyne, hållbarhetsansvarig på SJ.

Undersökningen görs bland 105 företag från nio olika branscher och den görs för tolfte gången. SJ har vunnit i kategorin transport varje år sedan 2008 och det är sjunde året de kammar hem totalvinsten.

MTR_Express_624x395.jpg

MTR inför ny direktlinje Göteborg-Solna

Från den 2 mars blir det enklare för affärsresenärer att ta sig från Göteborg direkt till Arenastaden i Solna. Det är MTR som inför en ny morgonavgång från Göteborg samt ett returtåg från Solna till Göteborg på eftermiddagen/kvällen.

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden, med Friends Arena samt Mall of Scandinavia, har blivit allt fler på senare tid. I dagsläget arbetar över 22 000 personer i området.

Sträckan trafikeras måndag till fredag och förhoppningen är att redan från den 14 april kunna öka till två avgångar per riktning på vardagar.

norwegian-4-624x395.jpg

Nya bagageregler hos Norwegian
Norwegian ändrar sina bagageregler. På den billigaste biljettypen Low Fare ingår numera enbart ett så kallat litet handbagage, som kan rymmas under flygstolen framför. Den klassiska kabinväskan ingår därmed inte längre i Low fare-priset. 

Enligt Norweigan kommer sig ändringen av att företaget vill förbättra punktligheten och förbättra upplevelsen för sina passagerare. Viktgränsen för incheckat bagage höjs samtidigt från 20 till 23 kg.

SAS_624x395.jpg

SAS startar nytt direktflyg Stockholm-Warszawa

Den 1 maj öppnar SAS en ny direktlinje från Stockholm till Warszawa. Rutten trafikeras två gånger dagligen på vardagar och en gång på söndagar. Den nya linjen förenklar för den stora mängden affärsresenärer som reser mellan Polen och Sverige och förstärker ytterligare banden mellan de två regionerna. Biljettförsäljningen startade den 3 februari 2020.

Tillbaka till Resia Företag Nyhetsbrev februari 2020

                                                                                                                                  Fler artiklar om livet som affärsresenär

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.