Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Nio av tio tåg är i tid

Resias affärsnyhetsbrev mars 2018 nr 2

Statistik från statliga Trafikanalys visar att våra tåg oftast kommer fram i tid. Men när man frågar Sveriges befolkning så tror hälften att tågen i princip alltid är försenade...

Trafikanalys presenterar statistik kvartalsvis över punktligheten på svenska järnvägar. Under 2017 var 90,3 % av tågen punktliga, och då tillåts en försening på max fem minuter. Det är en minimal ökning jämfört med 2016, siffran har nämligen legat stabilt runt 90 % de senaste fem åren.

Det är dock skillnad på tåg och tåg. Det som av Trafikanalys definieras som långdistanståg, interregionala tåg såsom fjärr-, natt- eller snabbtåg, hade en punktlighet på bara 78 %.

Statistiskt sett var den tuffaste tågmånaden förra året inte en med vinterväder utan maj, då endast 67 % av långdistanstågen kom fram i tid.

Om fler visste att de flesta tåg går i tid så kanske fler skulle välja att resa hållbart
En undersökning som visar att Sveriges befolkning tror att hälften av tågen är i tid utfördes av SJ och presenterades i februari. Men rätt siffra är alltså att nio av tio tåg är i tid.

 

Till nyhetsbrevet

 

iStock_65820045_LARGE-624x395.jpg

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.