Nyhetsbrev mars 2020

Coronaviruset och dess verkningar gör att vi befinner oss i ett extraordinärt läge. Men vi på Resia Företag finns här och gör allt för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen.

Läs Resia Företags  Nyhetsbrev mars 2020

Träna hemma med Yogobe
SJ inför mer flexibla biljetter
Flygändringar hos BRA
Frukostpåse på Choice
Extra säte på MTRX
Delad flygtaxi blir egen flygtaxi

Hybridevent på Post

yoga_tjej_624x395jpg.jpg

Träna hemma med Yogobe

För att må bra är det viktigt att behålla sina hälsosamma vanor och rutiner, även när världen är orolig och oviss. Nu, mer än någonsin, behöver vi ta hand om oss själva så att vi orkar med vår vardag.

Just nu stänger många gym och träningsansläggningar för att minska smittspridningen. Vi vill därför slå ett slag för Yogobe, som är en suverän träningstjänst online. Med Yogobe har du möjlighet att träna när och var du vill.

Ange kampanjkod omtankeresia när du skapar ditt konto hos Yogobe så får du tillgång till 40 dagars gratis träning med Yogobe. Ditt medlemskap kommer inte att gå över i en betalande prenumeration. Erbjudandet gäller endast de som inte sedan tidigare har ett konto hos Yogobe och fram till och med 30e april.

Läs om balans i livet i vår intervju med Peter Munteanu, Yogobes grundare.

SJ_Lund_624-395.jpg

SJ inför mer flexibla biljetter

Från och med torsdag den 19 mars ändrar SJ prissättningen av flexibla biljetter. Det innebär att den ombokningsbara biljetten nu får samma låga pris som den ej ombokningsbara biljetten. Detta gäller biljetter på dagtåg och på sittvagn på nattåg och till att börja med fram till den 19 april 2020. SJ sänker samtidigt priset på återbetalningsbara biljetter så att de blir som mest 200 kr dyrare än resor som inte är omboknings- eller återbetalningsbara. Anledningen till förändringarna är att kunderna ska känna sig mer trygga med att boka en resa och ha möjlighet att ändra den beroende på Coronavirusets utveckling.

På grund av ökad sjukfrånvaro har SJ reducerat trafiken inom Sverige och ställt in vissa avgångar. Här finns aktuell tåginformation

BRA_flyg_624_395.jpg

Flygändringar hos BRA

Som en följd av Coronakrisen har det svenska inrikesflyget BRA, som idag står för 30% av inrikestrafiken, tagit fram ett akut åtgärdspaket. Flera inrikeslinjer pausas. Alla kunder som berörs av dessa förändringar kommer att kontaktas av flygbolaget och du hittar aktuella avgångar i bokningsflödet på flygbra.se.

Säsongslinjerna till destinationerna Sälen och Östersund flyger vintersäsongen ut, till och med vecka 15. Premiären av nya utlandslinjer, bland annat linjen mellan Stockholm Bromma och Oslo Torp, flyttas fram till sommaren. Ytterligare en åtgärd till följd av Corona är att ombordsserveringen pausas för att minska smittspridningen.

food-more-hot-plate-coffee-breakfast-restaurant-624-395.jpg

Frukostpåse på Choice

Nordic Choice hotels har sedan den 12 mars ändrat sina rutiner för mat och dryck för att minimera risken för spridning av Coronaviruset.

Hotellens frukostbuffé är numera ersatt av en frukost bestående av färdigpaketerade frukostprodukter. Hotellens konferens- och kvällsmatsbufféer är för närvarande ersatta av tallriksservering.

MTR_Express_624x395.jpg

 

Extra säte på MTRX 

För att få sina resenärer att resa tryggt och säkert inför MTRX, tidigare MTR Express, ett ledigt säte bredvid samtliga platser. Det här gäller för alla nya bokningar och i alla tågets bokningsklasser. Tågbolaget följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tågen städas grundligt varje dag. 

taxi_624x395.gif

Delad flygtaxi blir egen flygtaxi

På grund av risk för smittspridning väljer Flygtaxi att pausa erbjudandet "Delad flygtaxi". Kunder som bokat delad flygtaxi kommer från onsdag den 25 mars att uppgraderas till egen flygtaxi. Orsaken är risken för smittspridning.

 

Hybridevent-1-624-395.gif

Hybridevent på Post

Clarion Post Hotel har, på ett par dagar, byggt upp en ny mötesform i Göteborg. Detta i samarbete med kommunikationsbyrån Revolve och audiobolaget Creative Technology. Mötesformen kallas hybridevent och innebär att man runt om i Norden har knutit upp ett antal studios, vilket möjliggör för föredragshållare från olika länder att finnas med på länk.

Hybrideventen vänder sig i första hand till större företag för möten såsom bolagsstämmor, kickoffer eller konferenser. Att möjliggöra större event utan att större grupper behöver träffas fysiskt är något som blir extra aktuellt nu i Coronatider. Sedan den 24:e mars finns scenen uppbyggd på Clarion Post och därtill bra ljud, ljust och möjligheter till uppkoppling. Lokalen har plats för upp till 900 personer men i dagsläget är den anpassad till färre deltagare och säkerhetsavstånd mellan platserna. De deltagare som deltar i mötet på distans kommer att kunna interagera med publik och föredragshållare med hjälp av en app. 

Tillbaka till Resia Företag Nyhetsbrev mars 2020

                                                                                                                                  Fler artiklar om livet som affärsresenär

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.