Nyhetsbrev november 2019

Visst är det givande och många gånger roligt att resa i jobbet. Men det innebär också långa arbetsdagar, ett högt tempo och ett pusslande för att få ihop livet i övrigt. I det här nyhetsbrevet ger vi tips på hur du kan minska stressen.

Läs Resia Företag  Nyhetsbrev november 2019

Resnytt november 2019

 

Radisson satsar på klimatneutrala möten

Radisson Hotel Group har nyligen lanserat Radisson Meetings. Det innebär att samtliga möten som äger rum på Radisson numera är klimatneutrala. Inför varje möte beräknas mötets förväntade miljöpåverkan. Radisson betalar därefter motsvarande summa till First Climate, ett av världens största företag inom klimatkompensation.                     

Pengarna går till olika projekt som arbetar mot klimatförändringar. Exempel på sådana projekt är att främja hållbar utveckling i Peru, Kenya och Indien eller investeringar i vindkraft i USA. Klimatkompensationen för mötena sker per automatik och innebär inte någon extra kostnad för varken den som anordnar mötet eller dess deltagare.

Radisson agerar även lokalt. I varje mötesrum finns sopsortering samt ljus- och värmereglering för att spara på energi när rummen inte används. Dricksvatten erbjuds numera enbart från tapp och engångsartiklar i plast har tagits bort. Anteckningsblocken i mötesrummen har blivit både mindre till storlek och tunnare. Allt med klimatet i åtanke.  


Scandic gör öl på bröd

Nu tar Scandic vara på det överblivna frukostbrödet och förvandlar det till öl. Detta genom ett samarbete med Spendrups Bryggerier. Av 80 kilo bröd bryggs hela 1500 flaskor öl, vilket innebär att hela 6600 överblivna brödskivor kommer till användning. Enligt uppgift från hotellet blir ölen smakrik. Namnet är Zero Waste Ale, ifall du själv vill testa nästa gång du besöker ett Scandichotell.

Andra satsningar i Scandics hållbarhetsarbete med inriktning mot mat och dryck är bland annat ett samarbete med Karma, där kunden köper mat som blivit över från serveringen till halva priset. Hotellkedjan satsar även på eget vatten från tapp, vilket minskat de fossila koldioxidutsläppen med 160 ton per år.


SJ utökar avgångarna 2020

Under 2020 kommer SJ att utöka med 5000 fler platser mellan Stockholm och Malmö. En ny kvällsavgång på torsdagar och fredagar införs i varje riktning. Dessutom finns 3 dagliga förbindelser Stockholm-Malmö-Hamburg.

Även mellan Stockholm och Göteborg utökas antalet platser med 5000 st. På denna sträcka införs en ny kvällsavgång torsdag, fredag och söndag. Från Göteborg kommer ett extra non-stop-tåg att avgå strax före klockan sju på morgonen.

En flygresa mellan Stockholm och Göteborg genererar koldioxidutsläpp motsvarande 40 000 tågresor på samma sträcka. SJ köper 100 % förnybar el från vatten- och vindkraft och alla resor med tåg är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. SJ är utsett till Sveriges grönaste varumärke i kategorin transport.


BRA flyger Landvetter - Berlin

Från och med slutet av mars nästa år erbjuder BRA utrikesflyg från Göteborg, då de introducerar utrikeslinjen Landvetter- Berlin. Sträckan trafikeras sex dagar i veckan och flygtiden är 95 minuter.

Flygresorna sker med det bränsleeffektiva turbopropellerflyget ATR 72-600 som har plats för 72 passagerare. Passagerarna erbjuds biobränsle vid bokning. Flygbolaget klimatkompenserar dessutom alltid för de fossila utsläpp som uppkommer i samband med flygresan.


Tillbaka till Resia Företag  Nyhetsbrev november 2019

                                                                                                                                  Fler artiklar om livet som affärsresenär

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.