Delta använder fingeravtryck som boardingcard

Resias affärsnyhetsbrev september 2017

Flygbolaget Delta låter sina passagerare använda fingeravtryck som boardingcard. Först ut är Reagan Washington National Airport i USA och fingeravtrycket gäller när du går ombord på ett flygplan eller får tillträde till Delta Sky Club-loungerna. 

Biometrisk verifiering anses av Delta ha en högre grad av säkerhet än fysiska biljetter och ger deras personal mer tid att hjälpa kunder med platsändringar och andra liknande uppgifter istället för att behöva skanna enskilda biljetter.

Genom att slippa boardingcard kommer du dessutom ha mindre att hålla reda på inför din flygresa. Första testerna började i maj i år och inom loppet av några månader kan det biometriska ombordstigningssystemet komma att expandera inom Deltas amerikanska nätverk. 

Till nyhetsbrevet

flygplats-man-finger_624x395.jpg

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.