Reseintyg och PCR-test Covid-19

Testning och vaccination för Covid-19 är en viktig del för att kunna resa internationellt just nu och som resenär är det nödvändigt att ha koll på detaljerna innan avresa. Ett positivt COVID-19 resultat vid ankomst kan leda till nekad inresa eller obligatorisk karantän. Hälso- och inresekrav ändras regelbundet, se till att vara förberedd inför olika scenarion som kan uppkomma i samband med er resa. Ta ett korrekt test inom den tidsram som krävs och/eller påvisa att du är fullvaccinerad. Har du redan fått vaccin och det räcker för inresa dit du ska så kan du från den 1 juli 2021 ladda ner ditt digitala Covid-19 bevis. Läs hur du gör här.

Via våra två partners nedan kan vi erbjuda våra företagskunder de test samt reseintyg som behövs. Båda använder ackrediterade laboratorium och följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna.

Vänligen notera att det åligger varje resenär att själva ta reda på vad som gäller för just din destination vid avresetillfället. Läs mer här vad som vad som gäller för din slutdestination och eventuella transitländer.

Express Care

Via vår partner Express Care kan du på 9 orter i Sverige, samt på jourenheterna på Arlanda och Landvetter flygplats, erhålla PCR- eller Antigentester. Boka och betala ditt test enkelt direkt på länken nedan.

Express Care utfärdar standardintyg på engelska, med signatur av legitimerade specialistläkare och med stämpel. Vissa länder kräver ett särskilt reseintyg, t.ex. Österrike, Egypten och Japan. De utfärdar även dessa intyg. Önskas annat intyg än standard, skall detta framföras vid bokning.

Är ni fler än 8 personer som ska ha ett möte eller resa iväg erbjuder Express Care möjligheten att komma ut till ert företag eller till er mötesanläggning och utföra testerna före och/eller efter er resa/möte. Bokning sker på förfrågan via e-post.

Boka tid för test här

CIBT-visas

Via vår partner CIBT kan du förutom att få hjälp med Visum, inreserestriktioner samt verifiering av dokument även boka tillhörande Covid-tester som krävs i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Beställ och betala direkt på länken nedan så kontaktar de dig för personlig assistans både beträffande Visum samt bokar tid för de tester som eventuellt krävs för Visum eller andra inresedokument.

Boka tid för Visum

Om Visumet kräver tester så får du besked och hjälp att boka det under processen av CIBT:s personal.

Boka tid för test

För endast test kontaktar CIBT dig när avresedatumet börjar närma sig. De bokar in ett test på den klinik som är dig närmst. De säkerställer att alla krav som ställs på testen möts för din destination samt diskutera med dig om eventuellt test krävs innan er hemresa.

Läs mer inför din resa

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.