Digitalt Covid bevis

Den 9 juni enades EU-parlamentet om ett digitalt Covid-bevis som träder i kraft den 1 juli 2021 och kommer då direkt fungera för att påvisa att du vaccinerat dig. Lite senare tillkommer tjänsterna att även kunna påvisa negativa tester eller att du har tillfrisknat från Covid. 

Med ett digitalt Covidbevis ska du enkelt kunna visa att du har: 

  • vaccinerats mot covid-19 

  • har testats negativt, eller 

  • har tillfrisknat från covid-19 (det vill säga har testat positivt, inte antikroppstest) 

Fyra steg för att skaffa ditt digitala bevis från den 1 juli 

Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta. 

  1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret. 

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli). 

  1. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en. 

  1. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål. 

Klicka här om du vill se en film hur du gör. 

 
Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret. 
 

Klicka här för att läsa mer om digitala Covidbevis på E-hälsomyndighetens sida. 

resenar_flyg_624x395.jpg

 

Läs mer inför din resa

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.