Digitalt Covid bevis

Den 9 juni enades EU-parlamentet om ett digitalt Covid-bevis som träder i kraft den 1 juli 2021 och kommer då direkt fungera för att påvisa att du vaccinerat dig.  

Med ett digitalt Covidbevis ska du enkelt kunna visa att du har: 

  • vaccinerats mot covid-19 

  • har testats negativt, eller 

  • har tillfrisknat från covid-19 (det vill säga har testat positivt, inte antikroppstest) 

Hur gör jag?
Klicka här för att läsa mer om hur du erhåller digitala Covidbevis på E-hälsomyndighetens sida.  


Vänligen notera att det kan ta ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt digitala vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret. 

resenar_flyg_624x395.jpg

 

Läs mer inför din resa

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.