Packningstips

Packa med lite extra tanke för att resa så säkert och smidigt som möjligt och samtidigt kunna vara beredd på några oväntade situationer. Här är våra tips; 

 • Ha med ett ”Covid-19 kit” med munskydd (ta med många så du kan byta), handsprit, desinficerande våtservetter samt engångshandskar. Eventuellt visir för extra skydd.
   
 • Tänk på att handspriten kanske inte kan tas med i handbagaget om det är en för stor förpackning, eller om det finns regler mot den typen av vätska. 
   
 • Packa lite snacks och mat (färdigförpackad) för resan då servering av ombord på flyget kan vara borttaget eller begränsat samt att möjligheten att köpa mat på vissa flygplatser kan vara begränsad.
   
 • Packa lite extra bekväma kläder som enkelt kan tvättas om du skulle bli satt i karantän av någon anledning.
   
 • Packa eventuella mediciner du tar för längre tid än du planerar att vara borta om du av någon anledning blir kvar längre på destinationen. Ta gärna med läkarens recept (helst på engelska) då vissa länder kan ha restriktioner kring den mängd av medicin man får föra in i landet. 

 

iStock_77452547_LARGE-624x395.jpg 

Läs mer inför din resa

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.