Resedokument och försäkringar

När du planerar din resa är det extra viktigt att se över resedokument och reseförsäkringar.

Kontrollera dina egna resedokument

Var lite extra noga med att kontrollera dina egna resedokument. 

 • Se till att ha ett aktuellt pass med god marginal på utgångsdatum utifall landet du besöker stängs ner och du blir kvar längre än väntat eller om du blir satt i karantän. 
   
 • Se till att ha med ett aktuellt ”EU-kort”, det Europeiska sjukförsäkringskortet från Försäkringskassan som gäller om du blir sjuk inom EU. 
   
 • Ladda ner ditt Digitala Vaccinationsbevis och skriv även ut en papperkopia att ha med om telefonen/datorn inte skulle fungera på resan.
   
 • Medtag eventuella färska hälsodeklarationer om det med anledning av Covid-19 krävs av landet du ska besöka. Vissa länder kräver t.ex. att man kan visa upp ett negativt Covid-19 test som bara får vara ett visst antal timmar gammalt.
   
 • Ta med en lista som anger din blodgrupp, viktiga mediciner och eventuella allergier ifall du behöver uppsöka sjukvård.
   
 • Ge en kopia på din resplan till anhöriga, ifall något oförutsett händer.
   

resenar_flyg_624x395.jpg

Kontrollera företagets reseförsäkring 

Var extra noga att kontrollera ditt företags reseförsäkring och vad som gäller om du blir sjuk och/eller satt i karantän på din resa. Vänligen observera att flera försäkringbolag nu har särskilda Covid-19 regler tillagda i sina villkor. 

Läs mer inför din resa

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.