Tåginformation

Många tågbolag har med anledning av Covid-19 infört vissa förändringar i sina erbjudanden och krav mot resenären. Allt för att erbjuda en så säker miljö som möjligt.  Det kan till exempel vara: 

  • Särskilda av- och ombokningsregler för tågresan. 
  • Regler vid val av sittplats.
  • Obligatorisk ansiktsmask. 
  • Särskilda av – och ombordstigningsrutiner. 
  • Utökad städning och rengöring av tågen och terminalerna. 
  • Stängda lounger eller lounger med begränsat erbjudande/öppettider.
     

Nedan hittar du en lista med länkar till information om hur tågbolagen arbetar för att göra resandet säkert med hänsyn till Covid-19, och vad du behöver tänka på när det gäller din tågresa.

iStock_65820045_LARGE-624x395.jpg

Våra vanligaste tågbolag

Arlanda Express
https://www.arlandaexpress.se/corona

MTR
https://mtrx.travel/sv/kundservice/information-om-coronaviruset-covid-19

Norrtåg
https://www.norrtag.se/corona/

SJ
https://www.sj.se/sv/om/om-sj/senaste-info-coronavirus-o-tagresor.html

Öresundståg
https://www.oresundstag.se/information/covid-19/

Läs mer inför din resa

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.