Val av marktransport

Fundera på val av marktransport vid avresa och ankomst. Nedan är några saker att tänka på när du skall ta dig till eller ifrån flygplatsen eller tågstationen. 

 • Fundera på ett val som inte utsätter dig för onödig trängsel och risk för smittspridning samt försök använda handsprit eller desinficerande våtservetter när du lämnar din marktransport. Även munskydd kan vara lämpligt i vissa fall.
   
 • Kontrollera turtäthet på flygbussar, expresståg, etc. då tidtabeller kan vara begränsade.  
   
 • Tillåter er resepolicy under rådande omständigheter att du t.ex. får åka en egen taxi istället för kanske som i vanliga fall flygbuss eller delad flygtaxi? 
   
 • Åker du taxi, ha gärna fönstren lite öppna för luftcirkulation. 
   
 • Om du tar egen bil till flygplatsen eller tågstationen och långtidsparkerar den bör du undersöka hur du kan förlänga parkeringen i händelse av att din resa blir längre än väntat till exempel på grund av en stängd gräns eller att du hamnar i karantän. 
   

kvinna-vantar-tag-mobil_624x395.jpg

Under resan

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.